Cum ii convingi pe cei mici sa se spele pe dinti?

Cum ii convingi pe cei mici sa se spele pe dinti?

Cum ii convingi pe cei mici sa se spele pe dinti?

  • Dintii trebuie periati minim de doua ori pe zi, dar ca mame stim ca acest obiectiv poate parea misiune imposibila nu numai in lupta cu cei mici, dar si cu adultii.

Cum ii convingi pe cei mici sa se spele pe dinti?

Dintii trebuie periati minim de doua ori pe zi, dar ca mame stim ca acest obiectiv poate parea misiune imposibila nu numai in lupta cu cei mici, dar si cu adultii.

Suntem pe fugă încă de la primele ore ale dimineții,  încercând să rezolvăm cât mai multe lucruri deodată, să-i pregătim pe cei mici pentru o nouă zi. Și nici serile nu sunt lipsite de intensitate, încercând să-i convingem pe cei mici de importanța igienei orale de dinainte de culcare. Cu siguranță, periajul dinților nu a fost doar o singură dată motiv de supărare și ajungi să folosești toate tehnicile la îndemână pentru a-i convinge pe cei mici cât mai repede să se spele pe dinți.

Nu vreau! Mi-e somn. Mă spăl mâine. Nu am mâncat dulce... De câte ori v-ați lovit de astfel de răspunsuri din partea celor apropiați atunci când i-ați îndemnat să se spele pe dinți. Câte minute ați petrecut încercând să vă convingeți copiii cât de important este să se spele pe dinți? Din fericire, imaginația unei mame nu cunoaște limite, iar soluțiile ingenioase prin care cei mici sunt convinși îi vor surprinde și pe cei mai creativi sau cei mai duri negociatori profesioniști. 

De aceea, campania Zâmbește România a lansat o provocare: spuneți cum îi convingeți pe cei din jur să aibă grijă de dantura lor și, dacă dovediți că sunteți într-adevăr ambasadori ai igienei orale, puteți câștiga un city-break de două persoane la Bruxelles, cu o vizită VIP la Comisia Europeană, în locul din care a pornit ideea campaniei Zâmbește România acum patru ani.

Unul dintre proiectele înscrise poate fi luat drept model. Un concurent s-a hotărât să își programeze o alarmă specială cu înregistrarea „Spală dințișorii” pentru a nu mai avea scuze că a uitat și speră să convingă cât mai mulți cunoscuți să adopte metoda. Exemplul poate fi urmat și de mămici pentru că o înregistrare cu vocea mamei în alarma de dimineață poate fi un mod inedit de a forma un obicei sănătos.

O altă înscriere haioasă pare să fie făcută pentru mămici care, de regulă, se trezesc primele în casă: un mesaj lăsat dimineața pe oglindă, dar scris cu… pastă de dinți. Așa îi vei amuza și în cel mai dezarmant mod îi vei convinge să nu găsească scuze și să pună pasta și pe periuță.

Oricine poate deveni Ambasador Zâmbește România dacă intră în aplicația de pe Facebook și înscrie o inițiativă prin care vrea să îi convingă pe cei din jur să aibă grijă de sănătatea lor orală (fie că este vorba despre periajul dinților, vizita la medicul dentist, o informare generală sau oricare altă idee). Pentru a intra în cursa finală pentru city-break-ul la Bruxelles, trebuie să dovedească, până la 31 august, că proiectul a fost dus la bun sfârșit și să arate și rezultatele. Pe lângă excursie, mai sunt pregătite 10 premii cu produse pentru igienă orală pentru un an. 
 
Competiția face parte din campania națională de educare și informare cu privire la sănătatea orală Zâmbește România care a ajuns la a patra ediție. Campania este susținută de GSK Consumer Healthcare prin brandurile Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax®  și Corega®. În total până acum, peste 100 000 de români au beneficiat în mod direct de soluțiile de îngrijire orală oferite gratuit în 3 ani de campanie.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII