Ce invata copilul prin joaca?

Ce invata copilul prin joaca?

Ce invata copilul prin joaca?

Pentru o buna dezvoltare copiii au nevoie de trei elemente: dragoste, securitate si joaca.

 

La varste fragede rolul principal al fiecarui joc este bucuria contactului cu persoana draga, iar mai tarziu jocul devine cheia cunoasterii lumii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cand ai putin timp, observa-ti copilul si o sa vezi cu cata seriozitate trateaza el joaca
Prin joc copiii mici invata foarte multe lucruri
Jucariile nu ofera intotdeauna stimulentele adecvate
Primii cinci ani de viata sunt o perioada importanta pentru viitorul copilului

Cand ai putin timp, observa-ti copilul si o sa vezi cu cata seriozitate trateaza el joaca

Acest lucru se datoreaza faptului ca joaca este unul dintre cele mai importante lucruri din viata copiilor, ea fiind cheia spre invatare, cheia prin care ei capata experienta si noi abilitati.

Prin joc copiii mici invata foarte multe lucruri

Prin joc copiii mici invata despre lume, invata sa interactioneze cu alti oameni si castiga incredere in propria lor putere. Acestea sunt elemente importante pentru dezvoltarea inteligentei prescolarului care se pregateste intr-un mod atat de distractiv pentru viata de adult.

Jucariile nu ofera intotdeauna stimulentele adecvate

Deoarece jucariile nu ofera intotdeauna stimulentele adecvate, copilul cauta in lumea din jurul sau obiectele de care are nevoie pentru a putea experimenta. Pentru a se potrivi in lumea copiilor, masinuta cea noua ar trebui sa-si schimbe culoarea din cand in cand, iar parul papusii trebuie ajustat putin cu foarfeca. Cautarea unor noi modalitati de a folosi obiectele din jur sta in natura copilului, care astfel se dezvolta si isi satisface curiozitatea. De aceea, draga mamica, nu trebuie sa te superi atunci cand fetita ti-a folosit fardurile pentru a machia toate papusile sau a rasturnat pachetul cu faina in incercarea de a face o prajitura. Acestea sunt experiente din care copiii invata. Murdaria se poate curata, asa ca las-o pe cea mica sa-si satisfaca micile curiozitati.

Primii cinci ani de viata sunt o perioada importanta pentru viitorul copilului

Acum se acumuleaza experiente si se dobandesc abilitati, de care copilul va avea nevoie la scoala si apoi la maturitate. Parintele este cel mai important ghid si profesor. Pentru a-i crea conditiile optime de dezvoltare in aceasta perioada, parintele trebuie sa-i asigure copilului, in plus fata de iubire, sentimentul de securitate pentru ca nevoile sale de baza sa fie satisfacute.

Un adult ar trebui sa invete copilul cum sa se joace, ar trebui sa fie un model pentru el, intrand in anumite roluri, ar trebui sa-i impartaseasca cunostintele sale despre lume si despre relatiile umane. Nu uitati ca activitatile comune cu copilul consolideaza legatura emotionala, iar timpul dedicat acestuia este o investitie in viitor.   

21 de jocuri in interior pentru copii

21 din cele mai interesante jocuri si activitati pe care le puteti desfasura in interior cu copiii vostri (sau ei intre ei). Activitatile de interior de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.

Citeste mai departe articolul complet AICI

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri