Vrei să rămai insărcinată si folosești lubrifianti? Află detalii esențiale despre aceste produse și cum influentează șansa de a rămane insărcinată

Vrei sa ramai insarcinata si folosesti lubrifianti? Afla detalii esentiale despre aceste produse si cum influenteaza sansa de a ramane insarcinata

Vrei să rămai insărcinată si folosești lubrifianti? Află detalii esențiale despre aceste produse și cum influentează șansa de a rămane insărcinată

Exista multe cupluri care folosesc un lubrifiant în timpul actului intim sexual. Dacă insa încerci sa concepi un bebe - este bine să știi că majoritatea lubrifianților conțin spermicide (substante care omoara spermatozoizii).

Vrei sa ramai insarcinata si folosesti lubrifianti? Afla aceste detalii esentiale aceste produse si cum influenteaza sansa de a ramane insarcinata

veti citi
Vrei să ramai insărcinata si folosesti lubrifianti? Iată ce trebuie știut
Ce este lubrifiantul?
Diferite tipuri de lubrifiant sexual
Cel mai bun lubrifiant

Vrei să ramai insărcinata si folosesti lubrifianti? Iată ce trebuie știut

Exista multe cupluri care folosesc un lubrifiant în timpul sexului pentru - desigur - a lubrifia putin interactiunea intima.

Dacă insa încerci sa concepi un bebe - este bine să știi că majoritatea lubrifianților conțin spermicide (substante are omoara spermatozoizii). Iata ce trebuie sa stii

Ce este lubrifiantul?

Dacă o femeie are uscăciune vaginală în timpul sexului, poate folosi un lubrifiant. Se pot cumpăra lubrifianți de la supermarket sau farmacii fără prescripție medicală. De obicei, este ambalat într-un tub sau pompă și poate fi pe bază de apă sau silicon. Funcționează bine ca „lubrifiant” în timpul sexului, făcând sexul să se simtă mai bine. Un sondaj realizat la 6.500 de femei din 11 țări arată că 18% dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani suferă întotdeauna sau majoritatea de uscăciune vaginală.

Acest lucru poate fi un pic problematic - dacă aveti in plan multe relații sexuale, deoarece doriți să rămâneți gravidă.

De ce să folosiți lubrifiant?

Câta umezeșa este necesara în timpul sexului depinde, printre altele, de fluctuațiile excitării și hormonale. S-ar putea ca femeia sa fie foarte entuziasmat, dar vaginul sau poate fi încă uscat. Atunci, când faci sex, devine dureros. Un lubrifiant poate ajuta. Acordați-vă timp pentru a vă excita si umezi pe cont propriu, astfel încât lubrifiantul să nu devină un substitut. Este menit să va bucure mai mult de sex, nu ca o „soluție rapidă” standard.

Diferite tipuri de lubrifiant sexual

Există multe tipuri diferite de lubrifiant de vânzare. Cele mai cunoscute sunt pe bază de apă și pe bază de silicon.  In continuare puteți citi avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de lubrifianți.

Avantajele unui lubrifiant pe bază de apă
Majoritatea lubrifianților pe bază de apă constau din apă și glicerină. Avantajele unui lubrifiant pe bază de apă sunt că alunecă bine, face pielea moale și suplă, prezervativele sau jucăriile nu sunt deteriorate și este ușor de spălat. Lubrifianții pe bază de apă sunt disponibili într-o substanță subțire sau ceva mai groasă.

Dezavantaje lubrifiant pe bază de apă
Dezavantajul unui lubrifiant pe bază de apă este că se usucă rapid și este absorbit de piele. S-ar putea să trebuiască să folosiți puțin mai mult lubrifiant la început sau va trebui să aplicați din nou lubrifiant între ele. Lubrifianții pe bază de apă se pot simți, de asemenea, lipicioși. Deoarece acești lubrifianți se simt puțin mai subțiri și se usucă mai repede, sunt și mai puțin potriviți pentru masaje.

Infecții vaginale
Un alt dezavantaj al unui lubrifiant pe bază de apă este riscul infecțiilor vaginale. Lubrifianții pe bază de apă conțin adesea glicerină și glicerol. Aceste substanțe (zaharuri) pot provoca infecții vaginale, deși rezultatele cercetării sunt mixte. Se pare că zaharurile pot contribui la dezvoltarea ciupercilor și a infecțiilor, dar puteți folosi în siguranță lubrifiant cu glicerină. Glicerina pare să provoace o infecție numai atunci când este contaminată cu o bacterie. Prin urmare, alegeți întotdeauna un lubrifiant de marcă bun. Ați fost întotdeauna predispus la infecții vaginale cu candida? Apoi alegeți mai degrabă un lubrifiant fără glicerină.

Avantajele lubrifiantului cu silicon
Cel mai mare avantaj al unui lubrifiant pe bază de silicon este că nu se usucă. Câteva picături din acest lubrifiant sunt suficiente. Un lubrifiant pe bază de silicon se simte adesea puțin mai gros și mai moale decât un lubrifiant pe bază de apă. Cuvântul silicon poate suna chimic, dar sunt ingrediente sigure. Un lubrifiant siliconic aproape niciodată nu provoacă iritarea pielii. În plus, acest lubrifiant nu conține parabeni, glicerină, conservanți sau arome și culori. Un lubrifiant siliconic nu este, de asemenea, absorbit în piele sau în corp, ci formează un strat subțire pe piele. Puteți să-l spălați din nou. Un lubrifiant pe bază de silicon este bine de utilizat pentru un masaj. Produsul se simte mai gros, astfel încât pielea să se simtă și moale. După masaj, un lubrifiant siliconic nu se lipeste. De asemenea, puteți utiliza un lubrifiant pe bază de silicon în apă. Acest lucru se datorează faptului că siliconul nu se dizolvă în apă.

Dezavantaje ale lubrifiantului cu silicon
La fel ca lubrifiantul pe bază de apă, lubrifiantul pe bază de silicon are și el dezavantaje. Dacă vărsați accidental puțin pe podea, trebuie să frecați mult cu apă și săpun pentru a preveni alunecarea acestuia. În plus, lubrifianții pe bază de silicon sunt mai scumpi și nu merg întotdeauna împreună cu utilizarea jucăriilor (din silicon).

Lubrifiant cu ulei
Lubrifianții cu ulei par ideali, dar nu sunt recomandați. Uleiul înfundă porii membranelor mucoase și crește riscul de infecții. În vagin există un echilibru sănătos între bacterii bune, dăunătoare, drojdii și ciuperci. Dacă echilibrul este perturbat, ciupercile au șansa de a se transforma într-o infecție.

Cel mai bun lubrifiant

Cel mai bun lubrifiant în care sperma supraviețuiește cel mai bine este lichidul vaginal. Mai ales dacă doriți să rămâneți însărcinată, cel mai bine este să vă lăsați vaginul să devină suficient de umed cu preludii. Dacă acest lucru nu funcționează, lubrifiantul vă poate ajuta.

Majoritatea lubrifianților pe care îi puteți cumpăra de la farmacie sau farmacie conțin substanțe nocive pentru spermatozoizi. Prin urmare, aceste ingrediente pot reduce șansele unei sarcini. De asemenea, nu sunt recomandați lubrifianți fără ingrediente spermicide, deoarece reduc motilitatea spermei.

Folosești lubrifiant și vrei să rămâi însărcinată? Alegeți un brand care să fie prietenos cu fertilitatea. Nu ezitați să lăsați un farmacist sau un angajat de la farmacie să vă informeze dacă nu găsiți o soluție. Desigur, puteți căuta, de asemenea, o farmacie online pentru un lubrifiant favorabil fertilității.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII