Păstreaza dinții de lapte ai copilului pentru că sunt o sursă de celule stem

Pastreaza dintii de lapte ai copilului pentru ca sunt o sursa de celule stem

Păstreaza dinții de lapte ai copilului pentru că sunt o sursă de celule stem

Păstrați dinții de lapte ai copiilor! Din ei se pot recolta celule stem!

Cercetarea în lumea celulelor ADN-ului si a celulelor stem dentare ar putea da o multime de motive de sperantă in viitor si ... asta chiar cu ajutorul dintilor de lapte.

- veti citi:
Ai pastrat undeva intr-o cutiuta, dintii de lapte ai copilului tau?
Dintii de lapte pot da o speranta celulelor stem
Dintii de lapte, cand ies si cand cad - infografic
Deci, ar trebui sa na asiguram ca pastram dintii de lapte ai copilului?
Schimbarea dintilor de lapte: sfaturi si raspunsuri de la medicul stomatolog pediatru
Despre dintii de lapte
Forum de stomatologie pediatrica: intrebari si raspunsuri despre dintisorii copilului 

Ai pastrat undeva intr-o cutiuta, dintii de lapte ai copilului tau?

Fie ca ii pastrezi intr-o cutiuta mica de bijuterii sau intr-o cutie specializata  - cu compartimente speciale pentru fiecare dintisor ... ideea este ca nu ar trebui sa aruncam margelutele de dintisori ai copilului. Mai bine sa pastram dintii de lapte. Pentru ca stiinta poate face ca aceste perlute sa poata fi o sursa  de celule stem care ii poate ajuta la nevoie.

dinti de lapte
Am vazut aceste model de cutiuta de pastrat dintii de lapte pe Amazon.

Dintii de lapte pot da o speranta celulelor stem

Cercetarea în lumea celulelor ADN-ului si a celulelor stem dentare ar putea da o multime de motive de speranta in viitor si ... asta chiar cu ajutorul dintilor de lapte.

Dr. Michael Schmidt este un profesor de microbiologie si imunologie la Universitatea de Medicina din Carolina de Sud - SUA - si este in toiul unor cercetari care ar putea anunta o setie de descoperiri medicale majore - recoltarea de celule stem pe care o zi ar putea fi folosite pentru a regenera tesuturi, alte celule, si chiar organe intregi.

Aproape un deceniu în urmă, părinții din întreaga lume a u devenit interesati de procedura de recoltare a sangelui din cordonul ombilical, care sunt recoltate din cordonul ombilical, luată la scurt timp după naștere.

Aceste probe sunt congelate, apoi stocate în laboratoarele din întreaga lume.
Celulele sunt deja utilizate pentru a trata mai mult de 80 de boli, dar posibilitatile, oamenii de știință spun, sunt infinite si ar putea duce in cele din urma la diagnostic imediat si tratamente pentru chiar și cele mai grave afecțiuni medicale.
„In acea zi nu este prea departe în viitor“, a spus Schmidt. „Vom vedea, probabil, cu timpul vieții noastre, în cazul în care vom fi capabili să formeze o genă și dau seama cum putem repara ceea ce e în neregulă cu noi.“

Oamenii de știință sunt perfecționarea unei noi tehnici de recoltare, extragerea unui dinte de lapte copilului unui copil pentru a ajunge la celulele stem din interiorul sau.
„Dinți pentru copii doar se întâmplă să fie ca un loc in plus pe care le putem recupera“, a spus Schmidt. „Sangele din cordonul ombilical este mare, dar dacă se pot obține de dinti pentru copii atât de mult mai bine, deoarece nu trebuie să le bancă la ziua în care se nasc. Puteți aștepta de fapt, până când dinții crească.“

O celulă care poate fi regenerată o zi într-o inimă, un rinichi sau un ficat în cazul în care aveți nevoie de ea mai tarziu in viata pare ca o scena dintr-un film de la Hollywood. Dar se pare ca aceste scenarii pot deveni realitate.

Celulele stem prelevate corect din pulpa dintelui se folosesc cu succes si in tratarea unora dintre cele mai frecvente afectiuni ale aparatului dentar, dar nu numai. Ele sunt utuile in diferite boli paradontale si la regenerarea osului. De asemenea, pot fi tratati dintii cariati sau erodaţi. Această tehnologie asigura vitalitatea dintelui si, în consecinta, duce la longevitatea statusului ortodentar.

„In SUA există o serie de laboratoare, care va trimite la dentist sau pacient cu un kit de conservare lichid pentru a menține țesutul viu din dintele de lapte“, a spus Sears. „Ei pur și simplu trimite-l la un laborator și, eventual, acestea păstrează dinții pentru tine.“
Sears spune ca cel mai simplu mod de a vă asigura că ADN-ul unei persoane dentare trăiește este de a face o programare la dentist, atunci când dintele copilului dumneavoastră este pe cale să iasă.

Dintele este apoi preluat, forat în și celule stem recoltate. Probe din aceste celule stem sunt apoi congelate într-un amestec de azot lichid și alte substanțe chimice de conservare.
Odată ce proba este securizată, acesta este trimis la un laborator unde este stocată până când tehnologia medicală este suficient de avansată pentru a fi utilizat.
Este o idee care ar putea dura ani insa ar putea fi o poliță de asigurare pentru corpul tau. Cercetatorii spun celulele stem pot fi, de asemenea, recoltate de la molarilor de minte.

Dintii de lapte, cand ies si cand cad - infografic

Deci, ar trebui sa na asiguram ca pastram dintii de lapte ai copilului?

Răspunsul este ... ei bine, este de până la fiecare persoană. Stiinta ne va da mai multe raspunsuri clare la aceasta intrebare, in viitor. 

Schimbarea dintilor de lapte: sfaturi si raspunsuri de la medicul stomatolog pediatru

Schimbarea dintilor de lapte este o noua etapa in ... dantura copilului. Cu toţii trecem la un moment dat prin emoţiile pierderii unui dinţişor de lapte. Nu ştim cum va reacţiona copilul, dacă îl va durea, dacă va face febră. Apar multe întrebări, la care medicul stomatolog pediatru are cu siguranţă un răspuns avizat.

Despre dintii de lapte, e important sa stiti:

Ingrijirea dintilor de lapte
Cand copilul isi suge degetul dupa varsta de 12 luni: ce trebuie sa stie parintii
Fluorurile si dintii copilului
Sarutarile mamei pot provoca carii copilului 
Zaharul si alimentatia copilului mic 
Alaptarea nu mareste riscul de carii la bebelus 
Dantura in timpul sarcinii 
Pierderea danturii prezice aparitia unor boli 
Bauturile gazoase distrug dintii 

  Forum de stomatologie pediatrica: intrebari si raspunsuri despre dintisorii copilului

Cabinet stomatologic pentru copii

referinte
https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180911132046.htm
https://edition.cnn.com/2017/04/26/health/dental-stem-cell-banking/index.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4367063/

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. Efrosinia Gurschi-Ermurachi
    Efrosinia Gurschi-Ermurachi trimis la 28/5/2019

    BUNA ZIUA !!! LA MOMENT MA AFLU IN UK. AM FETIȚĂ DE 7 ANI. AVEM DINTII VARIATII . ACII IN UK MEDICUL DENTIST MI-A PROPUS SA FOE SCOSII TOTII DINTII CU CARII (ADICA 9 DINTII ) SUB ANESTEZIE GENERALA. SPUNETI-MI VAROG DACA E POSIBIL SI CARE SUNT RISCURILE IN PROCEDURA DATA ? MULTUMESC

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII