Expunerea la soare a copilului mic, a bebelusului

Expunerea la soare a copilului mic, a bebelusului

Expunerea la soare a copilului mic, a bebelusului

Tema emisiunii: Expunerea la soare a bebelusului si a copilului mic in genral. Este expunerea la soare periculoasa?

 

Discutam cu doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog, despre expunerea la soare a bebelusului si a copilului mic in general. Vizionati mai jos materialul video si nu ezitati sa ne puneti intrebari.

 


 

Pune si tu o intrebare!

Material VIDEO

Vezi si alte emisiuni aici

Expunerea la soare a copilului mic, a bebelusului - sfaturi practice


Discutam cu Oana Clatici, medic primar dermatolog, Expert Desprecopii.com in dermatologie


Interviul in format text

Moderator: Stam de vorba cu doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog. Doamna doctor, expunerea la soare este periculoasa pentru bebelusi, pentru copilul mic in general?
Oana Clatici: Expunerea la soare are si rolul ei benefic, pentru ca de ce nu, soarele are si partea lui buna: regleaza sistemul imunitar si previne rahitismul. Doar ca este suficient sa ne expunem 10 minute intr-o zi la soare pentru a realiza sinteza de vitamina D, cea care combate rahitismul si care se sintetizeaza doar sub lumina ultra-violeta. In ceea ce priveste bebelusii si copiii foarte mici, trebuie sa subliniem ca expunerea la soare nu trebuie sa se realizeze pana la varsta de 1 an.

Moderator: Care sunt efectele nedorite ale soarelui?
Oana Clatici: Efectele nedorite ale soarelui sunt cele adesea pe termen scurt pe care le si vedem. Asta inseamna arsura solara si insolatia. Mare atentie la bebelusii pe care ii lasam chiar si pentru cateva minute intr-o masina, o masina supra-incalzita. Cateva minute pot fi fatale. Copilul pare fie somnolent, fie devine agitat, cu fata rosie, si in cateva minute poate deveni inconstient. Cat despre efectele pe termen lung, este greu sa ne imaginam ca ceea ce facem cu bebelusul nostru, cu copilasul nostru, va avea repercursiuni peste ani de zile, dar acesta este adevarul.

Moderator: Multumim foarte mult. A fost doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog.

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️