Cremele de protectie solara pentru copii (video)

Cremele de protectie solara pentru copii

Cremele de protectie solara pentru copii (video)

Tema emisiunii: Cremele de protectie solara. Ce trebuie sa stim despre ele.

 

Discutam cu doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog, despre cremele cu protective solara pentru bebelusi si copii. Vizionati mai jos materialul video si nu ezitati sa ne puneti intrebari.

 


 

Pune si tu o intrebare!

Material VIDEO

Vezi si alte emisiuni aici

Discutam despre cremele de protectie solara pentru copii


Discutam cu Doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog, Expert Desprecopii.com in dermatologie


Interviul in format text

Moderator: Stam de vorba cu doamna doctor Oana Clatici, medic primar dermatolog. Doamna doctor, expunerea la soare este periculoasa pentru bebelusi, pentru copilul mic in general?
Oana Clatici: Expunerea la soare are si beneficiile sale bineinteles, pentru ca ne intareste sistemul imunitar si combate rahitismul. Vitamina D este o substanta care se sintetizeaza doar la nivelul pielii sub actiunea razelor solare. Dar asa cum si parintii nostri ne duceau la mare, e bine sa stim ca 10 minute de expunere zilnica a copilului la soare, este suficienta pentru aceasta sinteza a vitaminei D.

Moderator: Ce ne puteti spune despre cremele pentru protectie solara?
Oana Clatici: Cremele de foto-protectie reprezinta un must-have pentru orice varsta. E adevarat ca sunt recomandate pentru copii doar peste varsta de 12 luni, mai nou 6 luni.

Moderator: Cand alegem o crema de protectie solara, trebuie sa respectam niste norme? Trebuie sa citim ce scrie pe ambalaj?
Oana Clatici: Cand alegem o crema de protectie solara, e bine sa o facem cel putin pentru copilul nostru, stiind ca este luata, sa spunem dintr-o farmacie. E bine sa nu o luam din orice supermarket si cu atat mai putin de pe plaja. Trebuie sa aiba protectie UVA, UVB. Exista creme de foto-protectie special destinate pielii sensibile a copiilor. Intotdeauna vom incepe cu un factor de protectie, sa spunem 50+ daca este vorba de primele zile de expunere la soare. Crema de foto-protectie trebuie aplicata, spunem noi, tot timpul anului. Se mira adesea adultii, cu atat mai mult copiii. Copiii adesea fug, nu stau sa ii dam cu crema, penru ca, se considera ca foto-protectia trebuie realizata doar atunci cand mergem in vacante insorite, cand ne expunem la soare. Ei bine, expunerea la soare este suma expunherilor cotidiene: daca iesim cu copilul in parc, daca merge pe strada el trebuie sa fie dat cu crema de foto-protectie, care trebuie data (Atentie!) in cantitate suficienta. Se aplica o cantitate astfel incat sa fie protejat, altfel scade protectia. Avem senzatia ca am dat copilul, dar daca copilul in acest timp s-a miscat, a fugit, nu vom avea eficienta. Crema se aplica cu 20 de minute inainte de expunerea la soare, se reinnoieste dupa 2-3 ore. Daca copilul transpira, daca intra in apa, e bine sa ii alegem o crema rezistenta la apa. Pare complicat, dar aceste creme de foot-protectie trebuiesc luate din farmacii , si poate ca e recomandata si o vizita la medicul dermatolog care va va spune mult mai multe.

Moderator: Sintetizand, nu ne expunem copilul mic la soare mai mult de 10 minute. Va multumesc doamna doctor.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️