Alergenii din jurul nostru

Alergenii din jurul nostru
Alergenii sunt proteine comune din mediul nostru, inofensive pentru cei mai multi oameni, dar potential periculoase pentru viata celor care au alergii. Ei sunt prezenti in casele si in gradinile noastre, fie ca traim la oras sau la tara.
Iata cateva exemple de alergeni care sunt prezenti in majoritatea gospodariilor in tot timpul anului. Ei pot cauza iritatii constante si inflamarea nasului, ale cailor respiratorii si ale pielii.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Alergenii de acasa
Alergenii din afara casei
Alergenii de la spital
Alergenii de acasa
Excrementele acarienilor din praful de casa – aceste mici creaturi asemanatoare paianjenilor se afla peste tot in casele noastre, mai ales in asternuturi (o saltea obisnuita contine circa 10000), in covoare si in tapiterie
Resturile de piele de la animale – mici portiuni de piele moarta acoperite de transpiratie uscata si saliva, purtate pe blana de catre pisici, caini, hamsteri, porci de Guineea, soareci, iepuri si gerbili
Penele pasarilor, excrementele gandacilor si sporii ciupercilor sau ai mucegaiului
Nucile, ouale, pestele si laptele
Vopselele de par, bijuteriile si hainele din piele
Nu fumati si nu incurajati prietenii sa fumeze la dumneavoastra acasa. Fumul de tutun nu este un alergen, dar agraveaza astmul si alergiile nazale.
Alergenii din afara casei
Polenul de mesteacan argintiu este cel mai frecvent alergen dintre tipurile de polen al copacilor, urmat de cel de frasin, platan londonez si stejar. Din primavara si pana la inceputul verii – adica din martie si pana in mai – polenul copacilor este principalul alergen din afara casei.
Printre bolile alergice sunt febra fanului, astmul, eczemele si urticariile.
Polenul plantelor ierboase este predominant din mai pana in august, provocand febra fanului in timpul verii. Iarba denumita timoftica (Phleum pratense) si iarba comuna (Lolium sp.) produc mari cantitati de polen, mai ales in timpul zilelor fierbinti de vara care vin dupa zilele ploioase.
Polenul rapitei din semintele careia se face uleiul de rapita, desi frecvent acuzat de alergii, nu este de obicei cauza alergiilor. Compusii volatili organici eliberati de florile de rapita sunt cei care provoaca iritatiile nasului si ale ochilor in timpul verii.
La sfarsitul verii, polenul plantelor ierboase comune, ca urzica, macrisul si canepa pot declansa simptome alergice.
Mucegaiul din afara casei, ca sporii de cladosporium, se dezvolta pe frunzele cazute toamna din copaci si poate declansa crize sezoniere de astm.
Parul cailor este un un alergen puternic, iar expunerea la grajduri sau echipamentul de calarie poate declansa astm, rinita si chiar urticarie.lativ rare ale reactiilor alergice.
Alergenii de la spital
Latexul, folosit la manusile chirurgicale, catetere, siringi si multe alte dispozitive medicale, poate provoca alergii cata vreme sunteti in spital sau va supuneti unei proceduri chirurgicale.
Fluidele administrate intravenos, substantele de contrast, iodul folosit pentru sterilizarea pielii si proteinele animale din vaccinuri, toate sunt potentiali declansatori ai alergiilor.
Medicamentele sunt o cauza comuna a alergiilor din spital, mai ales penicilina, aspirina si anestezicele.

Totul despre alergii
TypeAlergiile sunt frustrate, iritate, iar uneori pun viata in pericol. De ce unii oameni sunt sensibili la cele mai obisnuite lucruri – ca laptele, nucile si praful – iar altii nu? Cum puteti afla daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o alergie si cum o puteti trata? Desprecopii va explica modul in care se produc alergiile si motivele pentru care numarul lor este in crestere, va prezinta cele mai obisnuite probleme legate de alergii, modul in care se fac testele si metodele de tratament. Citeste mai departe...
Cititi: Alergiile la copil, cum le depistam si cum le tinem in frau si Cum ne protejam copiii de alergia la polen?
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Salut! Eu sunt Elena si am o problema majora pe care vreau sa o impartasesc cu voi, Pe 14 August 2012 am fost la un salon de infrumusetare unde am urmat un tratament facial care a cuprins:infuzie pentru cosurile negre,masaj manual facial, masca, si la urma un masaj cu un aparat care vibra. Pe data de 16 August dimineata m-am trezit toata umflata la ochi. Niciodata nu am avut probleme cu alergia, cu tenul , cosuri , nimic. A fost pentru prima data cand am mers la un salon. Am luat claritin si nu a avut nici un efect, apoi am luat aerius si a fost bun. Mi-a trecut totul in cateva zile bune dupa care a reaparut, si ma lupt cu aceasta problema de atuci din August. Mi se inroseste pielea la coada ochilor si apoi de jur imprejur, mi se umfla, am mancarimi si ultima data , adica acum 2 saptamani in urma a trecut foarte greu si a fost foarte tare afectata pielea in jurul ochilor. Acuma 2 zile in urma iar a inceput sa mi se inroseasca pielea la coada ochilor si mi s-a umflat un pic partea de jos a ociului drept si a devenit rosie numai ca am avut aerius in casa am luat si la vreo 2 ore a staganat. a rog sa ma ajutati macar cu un sfat. Accentuez faptul ca pielea din jurul ochilor este bolnava nu este pielea care am avuto inainte si e f creata in timpul bolii dar si dupa ce trece boala ramane creata un pic. Multumesc anticipat.
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII