Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa data!
Nr. Comentarii: 18401
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
As dori sa aflu mai multe despre indemnizatia de maternitate despre care se tot vorbeste in ultimul timp.Sunt angajata, imi platesc asigurarea, dar am inteles ca se mai poate plati o anumita suma la Casa de Pensii, pentru a primi o suma mai mare dupa nastere.In cazul in care nu mai am 6 luni pana la nastere,pot plati si dupa nastere pana la acoperirea celor 6 luni si dupa sa primesc indemnizatia respectiva, sau sa platesc in 3 luni cat pentru 6? Astept raspunsul dv. Multumesc frumos.
Da tot 85% din fondul asigurat timp de minimum 6 luni
ai toate informatiile necesare pe forum la capitolul legislatie....daca mai ai nelamuriri posteaza acolo cererea ta te rog.
da exista posibilitatea aceasta cu conditia ca salariul tau adunat cu suma pentru carete asiguri sa nu depaseasca valoarea a 3 salarii medii brute pe economie adica aprox. 16.7 milioane lei /luna. Vezi informatii mai multe pe forum la capitolul legislatie. Orice cerere in acest sens are mai mari sanse de a fi rezolvata informational acolo. Marius
As dori sa stiu daca exista posibilitatea incheierii unui contract de asigurare cu casa de pensii(plata lunara timp de 6 luni a 35% din suma asigurata)in conditiile in care sunt salariata.
Referitor la faptul ca baza de calcul a indemnizatiei de maternitate si cea de crestere a copilului nu poate depasi nivelul a trei salarii medii pe economie, as dori sa stiu care este actualmente nivelul salariului mediu pe economie (4.800.000 cumva? )si indemnizatia maxima care se poate obtine?
cum este platit concediul pt. sarcina si lauzie (126 zile), tot 85% din...?
Da beneficiezi de indexari
ART. 118 (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. ART. 119 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. (3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
da este adevarat trebuie sa lucrezi minimum 6 luni sau sa faci un contract individual de asigurare dar tot pe minimum 6 luni inainte de concediul prenatal sau de nasere. In cazul al doileaq va trebui sa platesti un procent de 30% din suma pt carete asiguri timp de 6 luni minim.
da, este adevarat perioada maxima de asigurare este de 2 ani
Sunt bugetara si ma intereseaza daca beneficiez de indexarile date de guvern pe perioada concediului de 2 ani.
Ati uitat sa mentionati unul din aspectele foarte importante pentru persoanele cu venturi brute mai mari decat trei salarii medii pe economie. Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate si cea de crestere a copilului nu poate depasii trei salarii medii pe economie.
salutari. am si eu o intrebare, se acorda concediu prenatal din luna a-vi-a, in cazul in care locul de munca este in conditii grele, (vanzator stradal) multumesc .
Ma intereseaza detalii despre un program finantat de Comunitatea Europeana si desfasurat prin Camera de Munca pentru sprijinirea natalitatii in Romania. Din cate stiu eu, acest program consta in plata a 65% dintr-o suma exacta stabilita prin acest program (peste cei 85% cuveniti prin lege). Va multumesc anticipat.
Sant insarcinata in luna a 5 am o sarcina dificila adica tin greu copilul mi s-a facut serclaj,din aceasta cauza am intrat mai devreme in concediul prenatal cu 2 luni in urma o persoana mi-a spus ca s-ar putea din aceasta cauza sa incep serviciul cu 2 luni mai devreme de a implini copilul 2 ani,este adevarat??????????
Am nascut pe 6 aug.2000;de atunci pana la 31 martie 2002 am fost in concediu de maternitate.Pe 1 aprilie 2002 am inceput din nou sa merg la serviciu.Acum sunt din nou insarcinata urmand sa nasc in jur de 10 oct.2002.As dori sa va intreb daca, pot sa intru in concediul prenatal incepand cu data de 15 aug? Daca nu ,ce restrictii sunt si de ce? P.S.:Cineva mi-a spus ca trebuie sa lucrez 6 luni intre concedii pt. a putea fi platita.E adevarat? Va multumesc!
Sint pentru prima data insarcinata si veau sa aflu daca dupa cei 2 ani de maternitate poate sa-mi asigure acelasi loc de munca, dar tot in cadru unitati unde lucrez.
Se poate modifica salariul in timpul concediului pentru ingrijirea copilului?
Va rog foarte mult sa ma lamuriti intr-o chestiune: nu mai inteleg care este durata concediului de maternitate. La inceput apare in articol 126 zile calendaristice (cu 63 zile inainte de nastere si 63 dupa), mai apoi 52 de zile inainte si 60 dupa, iar in final apare o perioada de 2 ani. Eu stiam ca este de 2 ani, dar poate ma insel. Daca este de 2 ani, indemnizatia de maternitate se acorda pentru toata aceasta perioada. Multumesc mult.