Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18401
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Bravo Andrada! Esti o femeie desteapta si o mama eroina. Sotul tau trebuie sa fie mandru de tine!!!
esti sigura ca vocatia ta e de inginer? ca mie tare mi se pare ca ai talent de narator...ai un stil concis si plin de umor...genul de relatare actual...poate reusesti sa il fructifici si intr-un jurnal...sau mai mult chiar...pupici, Anda!
De la teorie la practica e cale lunga.Cat sa dureze dezobisnuirea brusca?Am incercat si 2 saptamani si ...nimic. De asemenea daca nu vrea lapte decat in somn(de la 10 luni nu a mai vrut lapte treaz fiind) ce pot face si nici dupa iaurt nu se prea da in vant
as dori sa_mi trimita si mie cineva mai multa retete de papica pentru puiutul meu care are numai 6 luni si nu stiu ce sa-i mai dau sa se faca si ea mare va mutumesc
In legatura cu acea Ordonanta. In primul rand, apropos de aceste 2 paragrafe "In cazul in care - din diferite motive, insa conform legii - angajatorul nici nu le poate modifica conditiile de munca si nici nu le poate muta intr-un alt mediu, gravidele sau proaspetele mame pot primi concediu de risc maternal pe o perioada care nu poate depasi 120 de zile. In aceasta perioada, femeia va avea un venit de trei sferturi din media salariilor din ultimele zece luni." si "In prezent, alocatia pentru cresterea copiilor de pana la doi ani este platita prin Bugetul asigurarilor sociale de stat, In cuantum de 85 la suta din media veniturilor realizate în ultimele 6 luni, urmand ca de la 1 ianuarie 2004 sa fie 85 la suta din salariul mediu brut pe economie." este vorba de 2 lucruri total diferite: venitul unei femei pe timpul concediului de maternitate si alocatia pt. cresterea copilului pana la 2 ani? Pt. ca scuzati-ma, eu asta inteleg din aceasta ordonanta si nu imi vine a crede! Si apropos de schimbarea mediului de lucru si concediul de risc maternal, este vorba de un mediu de lucru toxic, etc. pt. care se da acest concediu de risc maternal sau pur si simplu de obisnuitul concediu pre si postnatal care se da atunci cand sarcina este f. aproape sau f. proaspata, ca sa zic asa si este destul de riscant sa lucrezi? Dar chiar si daca ar fi vorba de un alt tip de concediu, nu de cel de maternitate, nu se potrivesc cele 2 cuvinte (lucruri): venit al femeii si alocatie pt. copil! Deci pana la urma cum este?!
Si inca ceva. Va rog mult mai actualizati "Concediul pt. sarcina si lauzie" pt. ca acolo sunt inca date legislative din anii 2000 si 2001, unele din ele nemaiavand nici o valoare! Va multumesc mult.
Am descoperit de curind acest site si rubrica de tratamente naturiste. Am 38 de ani, un copil si de 2 luni am hotarit cu sotul meu sa mai avem un copil. Am uter retrovers si sunt nerabdatoare sa apara copilul. Am ciclu regulat, ovulatia (mi-am luat temperatura) in cea de-a 16 zi. Stiu ca fertilitatea scade odata cu virsta, am 38 de ani, si cred ca nu e prea tirziu pentru a mai avea un copil; imi doresc acest lucru si trebuie sa recunosc ca privesc cu invidie spre femeile care au doi copii. Nu am avut probleme dupa nastere, am nascut normal la 30 de ani si de atunci am mai fost doar la un consult medical, totul e OK. Poate a prea devreme sa disper dar soacra mea imi spune mereu ca eu nu mai vreau un copil si daca nu apare de ce nu fac tratament. Oare ce e mai bine sa fac? Nu pot sa inchei fara sa remarc acest site deosebit; gasesti aici tot ce vrei, un sfat, o vorba buna si nu te plictisesti nicicind.
Am fost foarte bucuroasa cind am gasit aceasta poezioara pt. ca toata lumea (rude) isi aminteste cum spuneam eu aceasta poezie la gradinita, dar nimeni (nici eu) nu-si mai amintea textul ei... iar baietelul meu in virsta de 3 ani si 10 luni ma tot pune sa i-o spun! Multumita voua, acum o sa pot sa ii spun poezioara! Aveti un site minunat!
Va rog sa ma ajutati, am pierdut 4 sarcini, doctorul mi-a spus ca daca vreau sa tin o alta sarcina trebuie sa stau in pat pe tot parcursul sarcinii, nu mai lucrez de 1 an, ce as putea sa fac ca sa beneficiez de ajutor banesc dupa ce voi naste, stiu ca femeile care sunt incadrate in munca beneficiaza de 85% din salariu.
Ce sa spun... si eu i-am dat copilului meu fluor, de la citeva saptamini, pina pe la 5 ani, cind, dupa ...seria de articole ...mai mult contra(!!!), am redus administrarea, la 1 tb pe saptamina, acum...Un lucru stiu sigur: copilul meu are o DANTURA PERFECTA, iar TOTI copiii pe care ii stiu ca n-au luat fluor, sint cu dentitia ca vai de ei...Chiar si cei care consuma peste si fructe crude si n-au luat fluor, au carii... Inca nu i-a cazut nici un dinte de lapte copilului meu si intrebarea mea este:stie cineva , totusi, CUM anume poate fi afectata dentitia definitiva, chiar la o administrare corecta(in limitele admise)?Cu multumiri.
In primul rand, apropos de aceste 2 paragrafe "In cazul in care - din diferite motive, insa conform legii - angajatorul nici nu le poate modifica conditiile de munca si nici nu le poate muta intr-un alt mediu, gravidele sau proaspetele mame pot primi concediu de risc maternal pe o perioada care nu poate depasi 120 de zile. In aceasta perioada, femeia va avea un venit de trei sferturi din media salariilor din ultimele zece luni." si "In prezent, alocatia pentru cresterea copiilor de pana la doi ani este platita prin Bugetul asigurarilor sociale de stat, In cuantum de 85 la suta din media veniturilor realizate în ultimele 6 luni, urmand ca de la 1 ianuarie 2004 sa fie 85 la suta din salariul mediu brut pe economie." este vorba de 2 lucruri total diferite: venitul unei femei pe timpul concediului de maternitate si alocatia pt. cresterea copilului pana la 2 ani? Pt. ca scuzati-ma d-lor, eu asta inteleg din ordonanta dvs. si nu imi vine a crede! Si apropos de schimbarea mediului de lucru si concediul de risc maternal, este vorba de un mediu de lucru toxic, etc. pt. care se da acest concediu de risc maternal sau pur si simplu de obisnuitul concediu pre si postnatal care se da atunci cand sarcina este f. aproape sau f. proaspata, ca sa zic asa si este destul de riscant sa lucrezi? Dar chiar si daca ar fi vorba de un alt tip de concediu, nu de cel de maternitate, nu se potrivesc cele 2 cuvinte (lucruri): venit al femeii si alocatie pt. copil! Deci pana la urma ce vreti sa spuneti?! Si inca ceva: spuneati d-na ministru ca femeile ce au un venit mai bun, au posibilit. sa mai faca economii pana la nastere. Dar eu va intreb, daca ati avea parintii pensionari, sotul cu un salariu sub 4 mil/luna si rate la casa, cum ati face aceste economii, doamna draga?!
Am 38 de ani.In 1996 am nascut un baietel care acum are 7 ani. De citeva luni l-am convins pe sotul meu sa mai avem un copil. Am uter retroves si probabil de acce nu am reusit pina acum sa ramin insarcinata, desi imi doresc foarte mult acest lucru.Nu am probleme de sanatate si nu stiu ce sa fac pentru ca uneori baiatul meu este nerabdator sa mai aiba un frate sau o surioara. Astept un sfat.
ce poveste frumoasa!
Am schimbat multi doctori pana acum, dar in sfarsit am gasit unul minunat.Se numeste Vladareanu Radu. E calm, serios, isi face meseria cu atata daruire incat dupa o consultatie pleci de acolo cu o incredere fenomenala. Si asta te ajuta foarte mult. E specializat in sterilitate in S.U.A., este seful clinicii de Obstretica-Ginecologie a Spitalului e Urgenta Elias si are un cabinet particular pe Strada Polona 92, Bl. 17A+B, Sc A, ap. 4, tel. 210.60.84. Astept vesti daca te hotarasti. Succes! Anca
A fost foarte frumos si impresionant,ne-ai transmis toate sentimentele tale. Sa-ti traiasca bombonica FELICITARI
Ce profesie aveti, d-na Livia?
Dumnezeu sa va aiba in paza!
ganditi-va cum se face ca o familie care si-au dorit ani de zile un copil, care au incercat si imposibilul in al avea, dupa un timp abandoneaza sa mai lupte si infiaza un copil, se relaxeaza si culmea ramane insarcinata. Sunt sute, poate mii de cazuri care au trecut prin asta.Haideti sa fim puternice. Eu cred ca nimic pe lume nu e intamplator si Doamne , Doamne ne-a pregatit acest miracol intr-o zi. Sa nu ne pierdem credinta chiar daca cateodata e mai greu decat pare. Va pup
Sunt insarcinata in luna a-4-a(17 saptamani)iar ultima echografie am facut-o la 10 saptamani. La 15 saptamani am mers la doctor si eram foarte curioasa sa vad cat a crescut copilul, dar doctorul mi-a spus ca nu-mi poate face iar echografie ca e prea des si o sa-mi faca la urmatoarea vizita.Din cate stiu eu nu sunt daunatoare echografiile "dese" sau sunt?
Sunt foarte multe lucruri de comentat pe baza acestei Ordonante, dar eu voi face referire numai la un aspect foarte important si anume parerea care o au angajatorii despre acesta. In loc sa ajute femeia gravida o discrimineaza si mai mult,la angajare nu vor mai fi acceptate, deja se cauta numai barbati si femeile care au o varsta la care ei sunt cat de cat siguri ca nu vor mai avea surpriza unei sarcini.Toate acestea vi le spun din sursa sigura si chiar de la firme mari, nu mai vorbesc despre firmele mici. Alta problema este cea a femeilor cu un venit mai bun care nu mai au sansa de a sta cu copilul acasa cei 2 ani datorita venitului mic acordat prin noua lege, dar obliga angajatorul sa-i dea totusi voie mamai acasa, in timpul programului de lucru, sa alapteze chiar de doua ori pe zi..ei..va spun din nou parerea lor si anume ca acest lucru nu se va intampla ptr ca ei nu au profit daca lucratoarea nu-si face treaba, nu vor plati din buzunar orele in care gravidele nu sunt la servici. Rezultatul este ca tot ce se incearca cu privire la femeia insarcinata s-a ajuns in defavoarea ei, ptr ca domnii nu au analizat din toate punctele de vedere, nu au facut decat sa ne lovim si de alte probleme si anume angajarea. Un exemplu, am 27 de ani nu am copil si sunt casatorita, nu mai am sanse sa gasesc un loc de munca, de ce?..ptr ca toti angajatorii stiu ca eu in scurt timp o sa vreau un copil si acest lucru ii determina sa-si caute o alta persoana. Am vrut sa relatez pe scurt parerile a multor persoane care au vazut implicatiile acestei Ordonante care de fapt nu ne protejeaza deloc. Multumesc foarte mult si sper ca nu am suparat pe nimeni cu obiectiunile mele.