Combaterea poluarii din casa: o prioritate pentru sanatatea bebelusului

Combaterea poluarii din casa: o prioritate pentru sanatatea bebelusului

Combaterea poluarii din casa: o prioritate pentru sanatatea bebelusului

  • Suntem bombardati de poluare din toate directiile insa este important sa avem un aer ne-poluat in casa, pentru sanatatea bebelulsui sau copilului. Atentie, si in casa avem aer poluat. Reziduuri de fum, poluanti din aer, poluare de la produsele de curatenie, lacurile de pe mobila sau parchet, praful din mocheta, chimicalele din jucarii. Iata detalii despre poluarea din casa si o solutie de ultima generatie pentru un aer mai sănătos grație tehnologiei de purificare VitaShield IPS şi de umidificare NanoCloud. Senzori inteligenți măsoară şi indică calitatea aerului din interior, pt. a controla modul automat.

veti citi:
Sanatatea bebelusului este cea mai mare prioritate a oricarui parinte responsabil
Sursele de poluare din interior
In Romania, 6,8% din populație prezintă boli ale aparatului respirator
Aerul din interior poate fi de 10 ori mai poluat decat cel de afara
Cum imbunatatim calitatea aerului din interior?

Sanatatea bebelusului este cea mai mare prioritate a oricarui parinte responsabil

Si desigur, vrei sa oferi bebelusului cele mai sanatoase conditii de crestere. Inclusiv aerul cel mai curat in camera unde doarme si unde se joaca. Unde creste ca o floare.

Dar in aceste vremuri in care suntem bombardati de poluare din toate directiile, acest lucru nu este foarte simplu pentru ca bebelusul este mult mai sensibil la toxinele din aer - fie ele reziduuri de fum, poluanti din aer, poluare de la produsele de curatenie, lacurile de pe mobila sau parchet, praful din mocheta, chimicalele din jucarii ....

De obicei asociem poluarea aerului cu exteriorul, dar aerul din casa sau de la birou ar putea fi, de asemenea poluat. Chiar foarte poluat.

Sursele de poluare din interior includ:

 mucegaiul și polenul
fumul de tutun
produse de uz casnic și pesticide
gazele cum ar fi: radon și monoxid de carbon
materialele utilizate în clădire: azbest, formaldehidă și/sau plumb

Subiectul poluării din cadrul unui spațiu de locuit, fie el locuința proprie sau birou, nu este unul foarte des abordat in România, la nivel public. Cu toate acestea, riscurile de boli pulmonare care derivă în urma expunerii la poluarea interioară sunt alarmante, mai ales în condițiile în care petrecem aproximativ 90% din timpul unei zile în spații închise.

In Romania, 6,8% din populație prezintă boli ale aparatului respirator

În ceea ce priveste Romania, 6,8% din populație prezintă boli ale aparatului respirator [sursa mai jos, punctul 4]. Conform estimărilor Societății Române de Pneumologie, acest lucru se traduce prin aproximativ 1.5 milioane de cazuri pe an. Conform estimărilor aceleiași Societăți, în cazul adulților, 1 caz din 15 se datorează poluării de interior, rezultând că 73.000 de adulți, cu vârste de peste 24 de ani au probleme respiratorii, ca urmare a expunerii la poluanți de interior [sursa mai jos, punctul 1]. În ceea ce privește incidența acestor afecțiuni la copii, se estimează că 10% dintre copiii cu vârste de până la 2 ani [sursele mai jos, punctele 1,5] au probleme respiratorii datorate poluării interioare (aproximativ 17.000 cazuri, raportate in 2013).

Aerul din interior poate fi de 10 ori mai poluat decat cel de afara

De asemenea, conform studiilor de specialitate [sursele mai jos, punctele 1, 2, 3], aerul din interiorul unui spațiu de locuit sau birou poate fi mai poluat cu de până la 10 ori, comparativ cu cel din exterior. Astfel, la nivel mondial, in 2006, au fost înregistrate conform Organizației Mondiale de Sănătate, 1.5 milioane de decese, ca urmare a expunerii la poluanți de interior [sursa mai jos, punctul 2].

Uneori, un grup de oameni are simptome care par a fi legate de timpul petrecut într-o anumită clădire. Poate exista o cauza specifica, cum ar fi Boala legionarilor (Legionella Pneumophila.) Uneori, cauza bolii nu poate fi găsita. Acest lucru este cunoscut sub numele de sindromul clădirii bolnave.

De obicei, problemele legate de calitatea aerului din interior cauzează numai un disconfort. Majoritatea persoanelor se simt mai bine imediat ce elimina sursa de poluare. Cu toate acestea, unii poluanti pot provoca boli care apar mult mai târziu, cum ar fi boli respiratorii sau cancer.

Efectele poluantilor din aerul de interior asupra sănătății pot fi experimentate chiar si la scurt timp dupa expunere: iritații ale ochilor, nasului, gâtului, dureri de cap, amețeli și oboseală. Astfel de efecte imediate sunt, de obicei, pe termen scurt, și pot fi tratate.

Cum imbunatatim calitatea aerului din interior?

Asigurându-vă că clădirea dvs. este bine ventilata, eliminand poluanții si folosind un purificator de aer, puteti îmbunătăți calitatea aerului de interior.

Folosind un Combi 2-in-1 Purificator si Umidificator de aer de la Philips

Produsul Combi 2 în 1, purificator și umidificator, adresează una dintre cele mai serioase probleme cu care ne confruntăm și de care, de cele mai multe ori, nu suntem conștienți: poluarea interioară.

Având la bază tehnologia de purificare VitaShield IPS și tehnologia de umidificare NanoCloud, precum și senzori inteligenți, produsul indică și măsoară calitatea aerului din interior.

Tehnologia VitaShield IPSTM purifică eficient 99,9% dintre bacterii, alergeni şi gaze nocive, iar tehnologia NanoCloud, care este un sistem de evaporare avansat, adaugă molecule de apă în aer, fără bacterii sau calcar. Aerul umidificat datorită tehnologiei NanoCloud conţine cu 99.9% mai puţine bacterii, comparativ cu aerul umidificat de un aparat cu tehnologie ultrasonică.

 

În cadrul unui eveniment organizat de Parenting ADS în parteneriat cu Philips Romania, în data de 21 aprilie 2016, peste 150 de participanți au aflat direct la specialiști despre riscurile pe care le presupune poluarea interioară, dar și despre metodele prin care factorii de risc pot fi combătuți.

Astfel, conform Organizației Mondiale a Sănătății, purificatoarele de aer, destinate spațiului de interior, reprezintă cea mai eficientă metodă de combatere a acestor riscuri, reducând simptomele de astm la 10 din 15 pacienți, reducând cantitatea de particule mici cu 70% și de particule foarte mici, cu până la 95%. De asemenea, scad semnificativ simptomele respiratorii, la 1 din 3 pacienți.

Mai multe detalii despre produsele Philips destinate combaterii factorilor de poluare interioara sunt disponibile aici.

Despre Royal Philips
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătăţirea vieţii oamenilor și pe obținerea de rezultate mai bune pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim Health Continuum: de la un stil de viață sănătos, la prevenție, diagnosticare, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologie avansată și expertiza clinică și cea în relația cu consumatorii, pentru a oferi soluții integrate. Compania este lider în imagistica medicală, în terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Philips Lighting, filială deținută în totalitate de către Philips, este lider global în produse, sisteme și servicii de iluminat. Cu sediul central în Olanda, Philips a raportat vânzări de 24,2 miliarde de euro în 2015 și aproximativ 104.000 de angajați care oferă servicii în peste 100 de țări. Știri despre Philips pot fi găsite la //www.philips.ro/ .

Bibliografie

Books BO, Utter GM, DeBroy JA, Schimke RD. Indoor air pollution: an edifice complex. Clin Toxicol 1991; 29: 315–374
WHO Guidelines for Indoor Air Quality, 2010
European Study of Cohorts for Air Pollution Effects (ESCAPE), 2007
Institutul National de Statistica (//www.insse.ro/ , ultima accesare martie 2016)
The role of passive smoking in the development of bronchial obstruction during the first 2 years of life. Nafstad P1, Kongerud J, Botten G, Hagen JA, Jaakkola JJ. Epidemiology. 1997 May;8(3):293-7 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comenteaza / Pune o intrebare

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!