Lectiile bărbaților: 8 lucruri pe care să NU le faci in sala de naștere - dacă asiști la nașterea bebelușului tău
Multi barbati au participat cu prezenta la nasterea copilului lor ... insa in afara de a le sta tuturor in cale, nu au gasit nimic special de facut si se pare ca au facut si boacane. Deci, sa discutam deschis: Ce ar trebui sa faca un barbat ... in sala de nastere?
Acest lucru nu e inca clar ... si totusi unii din tatici au descoperit mai multe lucruri pe care in mod sigur NU trebuiau sa le faca... Din fericire, din experienta lor pot invata si alti tatici care aleg sa asiste in sala de nasteri. Iata sfatul pretios si sincer de la Desprecopii.com:
A fi sau a nu fi... in sala de nasteri este intrebarea tatilor din ziua de azi. Pe vremuri (adica prin 60, 70), prezenta tatilor in sala de nasteri nu era deloc o dilema iar scopul lor pe durata nasterii era numai sa fumeze si sa se plimbe nervosi in sala de asteptare a spitalului. Dar toate acestea au inceput sa se schimbe intr-o perioada ciudata si oarecum infricosatoare (adica in anii 1970), cand cantaretul Paul Anka si-a lansat cantecul "(You're) Having My Baby." De la acel moment crucial, barbatii au inceput sa apara tot mai des in salile de nasteri. Iar azi, desi tatii nu sunt o prezenta absolut obligatorie in sala de nasteri, moasele si soacrele se asteapta ca ei sa "decida" sa fie martorii nasterii copiilor lor......Iar pe masura ce tot mai multi barbati decid sa participe la nastere, rolul lor in sala de nasteri devine o chestiune ce trebuie clarificata. Iata sfatul de la Desprecopii.com.
Multi barbati au participat cu prezenta la nasterea copilului lor ... insa in afara de a le sta tuturor in cale, nu au gasit nimic special de facut. Ce ar trebui sa faca un barbat ... in sala de nastere?
Acest lucru nu e inca clar ... si totusi unii din tatici au descoperit mai multe lucruri pe care ar in mod sigur nu trebuiau sa le faca. Din fericire, din experienta lor pot invata si alti tati care aleg sa patrunda in sala de nasteri.
Deci, ce anume NU trebuie sa faceti?
1. Nu te uita la ceas și nu întreba cât mai durează. În primul rând, nu vei ajuta la accelerarea procesului de naștere, iar în al doilea rând, te vei alege cu un ochi negru sau cu altceva la alegerea soției tale.
2. Poate ati auzit ca barbatul poate ajuta in sala de nasteri tinand-o pe partenera lui de mana sau masandu-i un picior sau soptindu-i la ureche cuvinte incurajante. Poate fi foarte adevarat, dar aveti grija sa nu-i faceti medicului acest lucru. Medicul, va reactiona la astfel de eforturi holbandu-se uimit la dumneavoastra, apoi imediat va va arunca o privire bizara, fie plina de recunostinta, fie de dezgust, insotita de ordinul, "Domnule! Va rog dati-va la o parte si stati pe scaunul acela."
3. Nu încerca să regizezi nașterea. Nu ești un regizor de film și nici doctor, deci nu încerca să le spui medicilor sau asistentelor cum să facă treaba lor.
4. Nu te plânge că ți-e frică de sânge sau că îți e greață. Soția ta are deja suficiente probleme în acest moment și nu trebuie să îi adaugi și tu la lista.
5. Daca stati pe un scaun undeva in sala de nasteri, nu va apucati sa mancati cipsuri cu praf de usturoi. Se pare ca mirosul si auzul femeii sunt mai intense in timpul nasterii. In consecinta, si mirosul si zgomotele care vin de la dumneavoastra sau gura dumneavoastra pot fi pentru ea greu de suportat. (In paranteza fie spus, nu ar trebui sa va suparati cand sotia intinde degetul spre dumneavoastra va va spune Du mizeria asta afara de aici .)
6. Daca stati in sala de nasteri destul de mult, veti vedea cum medicul verifica dilatatia cervixului. Aveti grija domnilor, acesta NU este deloc momentul sa spuneti o gluma. Mai precis, atunci cand medicul se pregateste sa verifice cervixul, sa nu-i spuneti sotiei "acum poti sa gemi de placere....
Este adevarat ca intr-un anumit context acesta ar putea fi un comentariu amuzant, dar din pacate, contextul nu este unul dintre ele. Da fapt, folosirea unui astfel de comentariu in situatia respectiva va va aduce o privire taioasa din partea sotiei, a soacrei si a personalului din spital. Si veti fi devastat de o rusine coplesitoare numai fiindca v-ati putut gandi la ceva asa de oribil.
7. In acest moment, este posibil sa incercati sa va infruntati rusinea uitandu-va la televizorul din sala de nasteri (daca aveti sunteti la o clinica mai bine dotata) sau sa cititi ziarul. Dar acesta este un gest critic: odata ce femeia este in travaliu, nu porniti televizorul, nu deschideti ziarul, sau laptopul. Chiar si dupa ce se termina travaliul (adica dupa ce se naste bebelusul), trebuie sa va inabusiti nevoia de a vedea ce mai este la TV sau in presa. Iar daca medicul tine copilul in brate si va invita sa taiati cordonul ombilical, este total inacceptabil sa-i spuneti sa mai stea un minut in timp ce verificati daca se da reluarea golului pe canalul sportiv.
8. In final, este bine sa nu incercati sa fiti cel mai amuzant om din lume facand ceea ce credeti ca sunt comentarii amuzante despre bebelus. De exemplu, daca baietelul dumneavoastra are icter si trebuie sa fie pus sub lampa aceea speciala din maternitate, sa nu-i spuneti sotiei poate ar trebui s-o cheme vIctor (sau vIctoria daca aveti o fetita).
Desigur, nu va mai trebui sa va faceti griji despre toate aceste lucruri daca va decideti sa stati in sala de asteptare pana se naste copilul. In cele din urma, a fi sau a nu fi in sala de nasteri este o decizie pe care o ia fiecare tata. Si singurul mod de a o face este sa stabiliti, parafrazand marii scriitori daca mai bine-o fi ca-n in amorteala mintii sa zaci in sala de-asteptare, cu noblete primind sagetile otravite din ochi de soata si de soacra ori, sa te ridici la lupta cu necazurile ce-ti ies in cale in sala de nasteri, suparandu-le oricum la fel de tare pe amandoua?
Mai cititi despre taticii incepatori:
Cinci mituri ale meseriei de tata
Când tatal este gelos pe noul nascut
Speram ca ti-au fost de folos gandurile celor ce deja au mers pe drumul asta. Poate ai si tu o parere? Poate vrei sa ne spui cum se vede lumea ta, din pragul camerei bebelusului tau? Nu ezita, vrem sa aflam. Intra pe forum si povesteste-ne experienta ta.
Asteptam gandurile taticilor despre Meseria de Tatic la acest topic >>.
Sfaturi de la Desprecopii
Inainte de a va hotari daca veti participa sau nu la nasterea fiului/fiicei dvs cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
Povestiti pe forumul Nasterea unei Stele, povestea unica a nasterii copilului dvs. unic. In acest fel, devinde deja o Stea a Generatiei Desprecopii.com.
Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna. Si, cine stie, poate va tine si prima pagina pe site-ul tau preferat, la STELELE GENERATIEI DESPRECOPII.COM
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
IN ROMANIA PARINTII NU AU DREPTUL SA DECIDA ASUPRA PREZENTEI TATALUI IN SALA DE NASTERI….DECID MEDICII CA SI CUM NOI NU AM AVEA DISCERNAMINT….SOTIA MEA SI CU MINE NE-AM DORIT MULT CA EU SA FIU IN SALA DE NASTERI….NU AM FOST LASAT ASA CA AM INTRAT CU FORTA SI AM TAIAT CORDONUL OMBILICAL….MOASA A AVUT NEVOIE DE CONCEDIU MEDICAL….NOI TOTI TATICII SI , MAI ALES, VIITORII TATICI TREBUIE SA LUPTAM PENTRU PROMULGAREA UNEI LEGI CARE SA OBLIGE GINECOLOGII SA NE INVITE IN SALA DE NASTERI….DOAR IMPREUNA VOM REUSI.
Salut.De la inceput cred ca trebuie clarificat inca din tilul
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII