5 tipuri de fete cu care nu vreau sa se intalneasca fiul meu adolescent

5 tipuri de fete cu care nu vreau sa se intalneasca fiul meu adolescent

5 tipuri de fete cu care nu vreau sa se intalneasca fiul meu adolescent

  • Cand fiul tau adolescent ajunge la varsta in care isi doreste sa aiba o prietena si isi pune inima in joc, ultimul lucru pe care si-l doresti ca parinte ca el - sa isi investeasca inima si mintea intr-o relatie de tinichea...

    Iata 5 tipuri de fete cu care nu vreau sa se intalneasca fiul meu adolescent.

5 tipuri de fete cu care nu vreau sa se intalneasca fiul meu:
Cand fiul meu a descoperit fetele...
Necinstita / Nesincera
Superficiala
Vanitoasa
Materialista
Nestatornica
Primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce

 

Cand fiul tau adolescent va descoperi fetele

Cand fiul tau adolescent ajunge la varsta in care isi doreste sa aiba o prietena, ultimul lucru pe care si-l doreste o mama este ca el - copilul tau iubit - este sa isi investeasca inima si mintea intr-o relatie de tinichea.

Nu ma intelegeti gresit. Aceasta nu este o declaratie de valoare. Insa, mult prea multe fete din ziua de azi sunt preocupate de materialism, de afisarea banilor, de imagine si nu de valoare. Majoritatea nu mai dau 2 bani pe sinceritate si suflet.

Toate fiintele umane au o valoare eterna si semnificativa. Totusi, baietii adolescenti (si o multime de barbati) cad in plasa fara a lua in considerare ce se ascunde in spatele aparentelor ascunse de fete. Atractia fizica este importanta, insa inima unei femei este cea care face o relatie sa fie de durata si il transforma pe el intr-un om mai bun.

Este posibil ca fiul meu sa invete aceasta lectie prin intermediul experientelor dureroase, dar sper ca durerea va atinge doar un nivel minim.

Cu toate cele spuse, iata 5 tipuri de fete cu care nu vreau ca fiul meu sa se intalneasca.

Necinstita / Nesincera

Toti mintim uneori, insa o persoana care face din aceasta un obicei, chiar si in privinta lucrurilor mici, nu poate fi de incredere.

Relatia se va termina doar cu frustrare si dezamagire, poate chiar mai rau. Lucrul pe care ii spun fiului meu sa il urmareasca la o fata este modul in care vorbeste despre oameni. Este ea draguta cu oamenii atunci cand acestia se afla in preajma, dar ii vorbeste de rau atunci cand nu sunt de fata? Daca este asa, atunci ai grija.

Superficiala

Ii pasa mai mult de lucrurile de la suprafata, evidente si abia mai apoi de adevaratele probleme, insa in mod special, de cele care o implica pe ea.

Oamenii superficiali au o profunzime emotionala limitata deoarece ei nu investec ganduri si energie decat in ei. Chiar si la putina ingrijire acordata nevoilor altora tind sa judece rapid fara a detine toate informatiile necesare si fara a denota empatie. Multi adolescenti au un auto-focus si au ajuns doar la o anumita masura de maturitate emotionala. Totusi, mi-as face fiul sa fie mai prudent prin urmatoarea intrebare: “Cum se manifesta fata de oamenii in suferinta?”. Daca exista o lipsa de propcupare pentru acestia, nu iti pierde timpul cu ea.

Vanitoasa

Nu doar ca este fixata pe modul in care arata, insa este concentrata numai pe ea insasi.

Oamenii care sunt vanitosi vor tinde sa isi concentreze energia pe crearea unei imagini care pare buna, nu pe dezvoltarea sentimentelor si a unei prietenii autentice. Ei ies si intra in relatii fara sa acorde o prea mare importanta acesteia. Cat de des isi face selfie, se uita la acele poze sau in oglinda? Cum arata istoricul prietenei ei? Daca raspunsurille sunt doar un pic si o usa rotativa de prieteni, atunci acolo este un mare steag rosu de avertizare.

Materialista

Ea nu poate fi luata in considerare de fiul meu atunci cand plaseaza valoarea lucrurilor deasupra oamenilor.

Oamenii materialisti vor fi primii care vor renunta si vor fugi atunci cand lucrurile vor deveni dificile. O relatie cu ea este echivalenta construirii unei case pe nisip. Nu va dura. As vrea ca fiul meu sa-si construiasca relatii numai cu persoane care vor rezista atunci cand lucrurile sunt dificile. El trebuie sa acorde atentie la cat de mult vorbeste ea despre detinerea lucrurilor scumpe. Incearca sa impresioneze pe altii cu aceste lucruri sau este excesiv de mandra de ele?

Nestatornica

In mod constant, isi incalca promisiunile si nu se tine de cuvant. Nu exista niciun viitor. Aceasta este o reteta pentru o relatie dureroasa si potentiale inselari, nu merita timpul lui. Intrebarea pe care i-as adresa-o lui este: “Cat de des face ceea ce spune ca va face?”. Daca nu isi indeplineste promisiunile, gaseste o fata care o face. Exista o multime de fete. 

semneaza un tatic
sursa: allprodad.com

Primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce

A venit vremea primelor intalniri pentru adolescentul tau? Desigur ca iti aduci aminte de primele tale intalniri din perioada adolescentei. Ei bine,  obiceiurile de intalnire s-au schimbat de atunci cand erai tu adolescent.

Cea mai izbitoare diferenta este varsta frageda la care copii incep acum sa se intalneasca: in medie, treisprezece ani si jumatate pentru fete si cincisprezece si jumatate pentru baieti.

Iata mai multe ganduri despre primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce. 

5 lucruri important de stiut  - pentru parintii de adolescenti

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Temele pentru acasa - schema secreta a parintilor (de stiut neaparat)
Totul despre pilula contraceptiva: minighid pentru adolescenti si parinti
8 Moduri de a relationa cu copilul adolescent

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII