Rasfata-te in timpul sarcinii - cat mai ai timp :)

Rasfata-te in timpul sarcinii  - cat mai ai timp :)

Rasfata-te in timpul sarcinii - cat mai ai timp :)

Fara carusel, alcool, fara tobogan acvatic, nici bai fierbinti, nici cafeina. Uneori poate parea ca sarcina este plina de lucruri pe care nu le poti face sau nu ar trebui sa le faci. Si totusi este momentul sa te rasfeti si cu lucrurile pe care le poti face. Corpul tau munceste foarte mult in perioada sarcinii, iar in curand vei fi foarte ocupata in calitate de tanara mama. Asadar, a sosit momentul de rasfat al mamicii: chiar ACUM!

- vei citi:
Sa mergi la cumparaturi in cautarea hainelor de gravida poate fi si placut si relaxant
Rasul sanatos face parte si el din secretul fericirii
Rasfata-te intr-o baie calduta
Sportul si plimbarile in sarcina
Sfat: tine un Jurnal de Sarcina

Sa mergi la cumparaturi in cautarea hainelor de gravida poate fi si placut si relaxant

Insa multe femei amana cumparaturile pana cand burticile lor tot mai mari le forteaza sa o faca. In plus, acum cumpararea hainelor de gravida nu mai este atat de dificila cum era candva. Multe magazine ofera haine moderne care te fac sa te simti eleganta si la moda, la fel ca inainte de sarcina. Este de inteles sa te intristezi atunci cand te duci la mall, dar nu esti singura careia i se intampla asta. Incearca varianta cumparaturilor online, pe care le poti face in confortul de acasa.

Iesi in oras si imbraca-te frumos

Cumpara-ti cateva dintre acele noi tinute pe care le vezi in vitrine si da o raita prin oras. Du-te la restaurant, la dans, mergi la film, la bowling, sau oriunde te simti bine.

Un picnic poate fi un mod minunat de a te bucura de o zi minunata si de a petrece timpul cu prietenii si familia

Poate fi si un mod grozav de a te distra cu copiii daca deja ai copii; aminteste-ti ca si ei vor fi afectati de nasterea bebelusului pe care il astepti.

Rasul sanatos face parte si el din secretul fericirii

Urmareste o comedie, caci niciodata nu se poate spune ca ai ras prea mult.

O zi cu partenerul de viata

Petrece o zi de totala intimitate cu partenerul tau, stand in pat si mancand in lumina romantica a lumanarilor. Reaprindeti impreuna romantismul si spune-i ca nu ai fi putut face toate acestea fara EL. Toate momentele speciale pe care le creezi acum vor face ca lucrurile sa fie mai usoare in lunile ce vin, cand viata ta va fi data peste cap si te vei concentra asupra ingrijirii nou-nascutului.

Decoreaza-ti burtica rotunda

Exista o multime de kituri pe piata, in magazine si online. Este un mod grozav de a-ti aminti de sarcina si de a avea ceva de aratat copilului cand se va face mai mare.

Rasfata-te intr-o baie calduta (dar nu fierbinte), relaxanta, care sa te ajute sa indepartezi stresul zilei

Incearca o baie cu spuma sau foloseste uleiuri esentiale, cum sunt cel din lemn de santal si cel de lavanda, care sunt sigure in timpul sarcinii si te ajuta sa te eliberezi de stres.

Mergi la coafor/masaj

Mergi la coafor si rasfata-te cu un tratament profund sau pur si simplu incearca o coafura care nu necesita multa ingrijire, pentru perioada in care timpul tau va deveni foarte pretios.

Fa-ti manichiura si pedichiura. Cele mai multe femei observa ca unghiile le cresc mai repede si sunt mai tari in timpul sarcinii. Va veni si un moment in care abia iti poti vedea picioarele, daramite sa mai poti sa le acorzi atentia pe care o merita! O pedichiura iti mentine degetele in forma maxima si poate fi exact lucrul de care picioarele tale au nevoie dupa ce au sustinut greutatea ta si a copilului care creste in burtica.

Bucura-te de un masaj, deoarece iti reduce stresul si te scapa de durerile sarcinii, mai ales de durerile de spate si de tensiunea din umeri. Un terapeut specializat in masaj matern te poate ajuta sa scapi de toate aceste probleme, permitandu-ti sa te relaxezi si sa te bucuri de sarcina.

Sportul si plimbarile in sarcina

Daca iti plac activitatile sportive, poti practica un sport care nu te expune riscului unei caderi sau al unui impact asupra burticii. Snorkeling-ul este permis in timpul sarcinii; poate fi amuzant sa incerci daca nu ai facut-o pana acum. Aminteste-ti ca in apa nu iti mai simti greutatea, deci si activitatile moderate la piscina iti vor face tare bine. Mai multe despre Sport in timpul sarcinii aici.

Plimbarile pe care le faceam cu sotul erau activitatea mea preferata in timpul sarcinii. Iti pot oferi timpul necesar pentru a te relaxa si a petrece timp impreuna. Odata pe luna, este bine sa uiti de faptul ca iei in greutate si ai arsuri la stomac. Te poate ajuta sa te simti mai bine si sa-ti mai faci si poftele. Deci rasfata-te cu bunatatile la care poftesti.

Sfat: tine un Jurnal de Sarcina

Daca simtiti anxietate sau va dati seama ca va ganditi la lucrurile pe care le mai aveti de facut inainte de culcare, alocati-va un timp in care sa tineti un jurnal, in care sa scrieti inainte de culcare. Asta ajuta la punerea gandurilor in ordine, astfel incat sa nu trebuiasca sa alergati dupa ele prin minte cand puneti capul pe perna. Un sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi intr-un jurnal de sarcina si aveti ocazia sa castigati Geanta Bebelusului - detalii aici. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Rugati viitorul tatic sa va maseze picioarele inainte de culcare

Si nu uitati sa ii dati sa citeasca acest articol: Cum puteti sa O ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Echipa redactiei Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII