Pentru raul de miscare nu uita de ghimbir

Pentru raul de miscare nu uita de ghimbir

Pentru raul de miscare nu uita de ghimbir

Fie ca mergeti in vacanta, sunteti intr-un avion cu familia sau chiar pe un vapor ... e foarte posibil ca un membru al familiei sa teaca prin mizeriile raului de miscare.

În timp ce cauza este întotdeauna aceeași - semnale senzoriale conflictuale care se îndreaptă către creier - lista potențialelor remedii este vastă. Unul dintre cele mai vechi, ghimbir, este printre cei susținute de cele mai multe dovezi; mai multe studii au considerat că este eficace împotriva greței din raului de miscare și a altor condiții.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cand copilul are rau de miscare
Simptomele raului de miscare
Cum functioneaza substantele active ale ghimbirului
Antimetil, solutia specialistilor in fitoterapie

Simptomele răului de mișcare

Lumea medicala inca dezbate pe marginea raului de miscare, insa parerea general acceptata este ca apare ca urmare a lipsei de sincronizare intre receptorii vizuali si receptorii echilibrului localizati in urechea interna. Parte a mecanismului complex care asigura echilibrul, acesti receptori transmit informatii contradictorii, atunci cand ne deplasam cu un vehicul.

Simptomele, constand in senzatia de greata, varsaturi, tulburari digestive, ameteala, sunt un semn ca organismul este derutat. Citeste si Ce cauzeaza raul de miscare la copil si ce putem face pentru a-l ajuta

Ghimbirul - cel mai eficient remediu în cazul răului de mișcare

Un studiu efectuat în revista Lancet si publicat pe site-ul WebMD ne da insa o veste - ghimbirul pare sa vina de hac raului de miscare.

Studiul a 3436 de persoane foarte susceptibile de a avea rau de miscare. Cercetătorii au oferit participantilor la studiu două capsule de ghimbir pudră, o medicină anti-rau de miscare si un placebo, și apoi, după 20 de minute iar apoi acestia au fost rotiti pe un scaun motorizat timp de până la șase minute.

Luarea ghimbirului a întârziat apariția raului de miscare de aproximativ două ori mai mult decât luarea medicamentelor.

Cum functionează substanțele active ale ghimbirului

Ghimbirul aduce o serie de beneficii importante pentru sistemului digestiv. Aceasta planta medicinala se regaseste de mii de ani in alimentatia oamenilor si a ramas unul dintre leacurile populare pentru diferite afectiuni ale stomacului. De asemenea, rezultatele testelor de laborator sunt in favoarea administrarii ghimbirului. Substantele active care se extrag din radacina amelioreaza senzatia de greata si impulsul involuntar de a voma.

Exact cum funcționează ghimbirul este neclar, dar cel puțin un studiu a sugerat că unul dintre compușii săi activi, 6-gingerol, sporește "transportul gastrointestinal".

► tot referitor la beneficiile ghimbirului mai cititi si

Ceaiul de ghimbir: 8 beneficii aduse sanatatii

Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️