Fiecare mamica poate alapta - seminar despre alaptare (video)

Fiecare mamica poate alapta - seminar despre alaptare (video)

Fiecare mamica poate alapta - seminar despre alaptare (video)

Pentru ca sustinem alaptarea si stim ca nu e usoara, Desprecopii a organizat, cu sprijinul ARCADIA, un super seminar despre alaptare la Iasi: Fiecare mamica poate alapta. 

Iata toate detaliile despre acest eveniment si inregistrarea integrala - video.

Fiecare mamica poate alapta (video inclus) - comunicat de presa

Eveniment Desprecopii.com – ARCADIA Iasi, 4 iulie 2017
Locatia: Glen Rose Ballroom, Little Texas – IASI, Romania
Au fost prezente peste 225 de persoane – gravidute, mamici de bebelusi si cativa tatici simpatici.

Pentru ca sustinem alaptarea si stim ca nu e usoara

In pofida aparentei simplitati, stim ca alaptarea bebelusului poate avea un inceput dificil daca mamica nu e informata corect despre anumite aspecte esentiale ale alaptarii.  Iar pentru a veni in intampinarea gravidutelor si mamicilor care isi doresc sa alapteze  – Desprecopii.com a organizat la Iasi – pe 4 iulie 2017 un eveniment special despre alaptare: Fiecare mamica poate alapta.


Toate locurile ocupate in sala! Bravo Iasi! - un selfie cu gravidute si mamici :)

Arcadia sustine alaptarea  - la fel si sponsorii care au participat la seminar

Evenimentul a fost sustinut cu drag de catre ARCADIA.  Ne-au fost alaturi Cord Blood Center, Chicco, Klorane Bebe, Bio-Oil, Alinan, Pampers, Aqua Carpatica.

Am fost uitmiti de prezenta masiva - desi ne-am pregatit pentru 200 de persoane - a trebuit sa mai cerem inca 20 de scaune de la locatie. In timp ce sala se umplea cu burtici si mamici - pe ecranul mare rula un filmulet de la Pampers cu Karaoke. Era o atmosfera foarte vesela :)

Fiecare mamica poate alapta - video integral

 

► Evenimentul a fost transmis separat de 4 canale media: Facebook  Desprecopii, Facebook Arcadia, Facebook Cord Blood, Desprecopii.com homepage – si are - deja peste 47 de mii de vizualizari insumate. 

Desfasurarea evenimentului

► Evenimentul a  fost deschis de Florin Popescu, managerul Desprecopii.com, cu  prezentarea speakerilor si a programului.  Apoi, Florin a prezentat situatia alaptarii in Romania – cu date din cercetarile facute pe forumul Desprecopii.com si date din sondajele facute pe Facebook  Desprecopii.

► A urmat apoi prezentatia Crinei Coliban - consilier in alaptare - Alaptarea, Mituri despre Alaptare. Crina a trecut in vedere o serie de mituri despre alaptare care pot descuraja orice mamica la inceputul alaptarii si despre cat de mult conteaza prima hrana pentru bebelus.  Cu umorul ei tipic, a povestit despre ce trebuie sa stii despre pozitiile de alaptare si despre ce mituri exista despre sfarcuri.  S-a discutat despre multe probleme practice de la inceputul alaptarii : „cum incep?”, „cum pregatesc sanii?”, pozitii de alaptare, cum atasam bebele la san, de ce dor sfarcurile, etc.


Crina Coliban in actiune.

Crinei i s-au adresat intrebari din sala si a avut loc o sesiune deschisa de intrebari si raspunsuri, presarata cu moment emotionale. O mamica a inceput sa planga, povestind despre impactul emotional pe care l-a avut esecul alaptarii primului copil asupra ei.

► Evenimentul a continuat cu prezentatia dnei doctor Dr. Elena Matei  Medic primar Neonatologie, Medic specialist Pediatrie, coordonatorul Departamentului de Neonatologie din cadrul Spitalului ARCADIA: Beneficiile laptelui matern pentru mama si copil

Doamna Dr. Elena Matei a trecut in revista compozitia laptelui matern, nutrientii de baza si variații în compoziția laptelui de mamă după vârsta bebelușului. Apoi a explicat variatiile în compoziția laptelui de mamă după momentul zilei și în timpul unui prânz. Apoi a trecut in revista beneficiile laptelui matern pentru mamă și copil: nutrientii, protectia impotriva alergiilor, a digestiei si aspecte de imunitate continuand cu avantajele de sanatate pentru mamica dar si faptul ca alimentația naturală ajută mama și copilul să stabilească o relație strânsă, de dragoste (contact piele-la-piele, privirea ochi în ochi, vorbit și mângâiere).


Dr. Elena Matei  Medic primar Neonatologie, Medic specialist Pediatrie, coordonatorul Departamentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Arcadia Iași

Apoi dna doctor a facut o trecere in revista a provocarilor alăptării pentru mama: mameloanele dureroase, mastita, angorjarea sânilor, blocarea canalelor galactofore, ragadele, scăderea secreției lactate, abcesul mamar, infecția cu candida în timpul alăptării. Dna doctor a raspuns apoi intrebarilor din sala.

► A urmat prezentatia dnei Ionela Hategan - Shop manager Chicco Iasi si coordonator retea magazine Chicco Moldova. Chicco are multe produse specializate care sustin alaptarea bebelusului  - precum pompe de san, perne de alaptare, aparatoare si tampoane de san.

Dna Hategan a prezentat cu detalii foarte utile -  o serie de produse speciale care sustin alaptarea – printre care perna versatila pentru alaptare 4 in 1, tampoane de sani, seturi de biberoane, sterilizatoare, patut atasabil care sustine alaptarea bebelusului pe timpul noptii.

► A urmat apoi prezentatia dnei Dr. Livia Patrascu de la Cord Blood: Adevar si provocare in bankingul de celule stem.


Dr. Livia Patrascu de la Cord Blood

Grupul CBC ocupă primul loc pe plan mondial privind numărul de celule conţinute de grefele de sânge placentar. Dna Patrascu a vorbit audientei despre care sunt situaţiile în care recoltarea de Celule stem s-ar putea dovedi a fi cea mai inspirată decizie pe care aţi luat-o în viaţă. Programul de Studii Clinice CBC, unic în România are deja primele realizari pentru sanatate.  Dna Dr, Patrascu a explicat ce inseamna procedeul de recoltare de celule stem, cum decurge, care este “drumul” celulelor stem din cordonul ombilicat și până la folosire, cum se stocheaza si care sunt pachetele oferite de CORD BLOOD CENTER.

► Prezentatia s-a incheiat cu o perspectiva a alaptarii din partea unui tatic: Florin Popescu – Desprecopii - Rolul tatalui in alaptare
Multi tatici cred in mod gresit ca alaptarea este exclusiv o activitate pentru mamica.  De aceea cei mai multi tati isi aloca rolul de observator pasiv si – din pacate – nu se implica suficient.  Florin a prezentat o serie de sfaturi taticilor si unele aspecte psihologice pe care trebuie sa le cunoasca pentru a usura misiunea minunata a alaptarii copilasului lor.

Tombola cu premii substantiale si cadouri pentru toti participantii

In final, a avut loc extragerea premiilor de Tombola. Tombola a fost pregatita cu multe premii speciale care au produs multa bucurie gravidutelor si mamicilor. Am avut cadouri de la Klorane Bebe, Bio-Oil, Geanta Bebelusului de la Desprecopii, produse de la Desprecopii, si marele premiu de la Chicco:  Un carucior 3 in 1. (castigat de o graviduta).


o graviduta a castigat Geanta Bebelusului Desprecopii


Premiie de la Tombola

Multumiri sponsorilor

Multumiri partenerului principal: ARCADIA

Multumiri sponsorolor: Cord Blood Center, Chicco, Klorane Bebe, Bio-Oil, Alinan, Pampers


cadourile pentru fiecare participant :)

In final, toate participantele au primit cadouri substantiale de la sponsorii evenimentului: Chicco, Klorane Bebe, Bio-Oil, Alinan, Pampers

Toti participantii au fost primiti (cu bucurie) cu sticle reci de  Aqua Carpatica si un bufet delicious de dulciuri oferit de Little Texas.

Gravidutele si mamicile au putut sa isi faca gratuit  - fotografii speciale cu photo-booth-ul oferit de Amintiri Pretioase.

Multumim Iasi-ului pentru primirea calda si promitem ca vom reveni.

- Desprecopii.com  - iulie 2017 -  ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️