Alaptarea e iubire

Alaptarea e iubire

Alaptarea e iubire

  • Ce frumoase sunt mamicile care alapteaza si mai ales cand sunt imbracate in ie romaneasca. Alaptarea este iubire. Iar laptele matern este cel mai pretios dar de sanatate pentru bebelus.

    DIn nefericire, rata alaptarii exclusive in Romania este de doar 12,6%, printre cele mai mici din Europa.

► veti citi:
Rata alaptarii exclusive in Romania este de doar 12,6%, printre cele mai mici din Europa
Alaptarea este iubire
Forumul de suport pentru ALAPTARE
Alaptarea bebelusului: ghid complet
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Rata alaptarii exclusive in Romania este de doar 12,6%, printre cele mai mici din Europa

In fiecare an se nasc in jur de 136,7 milioane de copii, dintre care doar 32,6% sunt hraniti exclusiv prin alaptare. Conform unui studiu desfasurat in 2011 de Institutul  pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si UNICEF, in Romania, rata de 12,6% este printre cele mai mici din Europa, potrivit unui comunicat al organizatiei Salvati Copiii, in contextul saptamanii mondiale a Alaptarii ce are loc in perioada 1-7 august.

Daca in prima luna de viata, 31% dintre copii sunt alaptati exclusiv la san, acest procent scade in urmatoarea luna la 22,7%, ajungand in luna a sasea a copilului la un procent de 3,4%, un procent foarte mic. Educatia mamei este un factor ce influenteaza alaptarea exclusiva, mamele cu studii superioare si cele cu educatie putina inregistand cele mai mari procente, 15 si respectiv, 17%. De asemenea, conform aceluiasi studiu,  prevalenta alaptarii exclusive, in mediul urban, este aproape de doua ori mai mare decat in mediul rural, 15,4 fata de 9,8%.

Beneficiile alaptatului exclusiv sunt foarte multe, dar din pacate, nu la fel de cunoscute. Din totalul lotului pe care s-a facut studiul mentionat mai sus, doar 56 % dintre mame au vorbit cu medicul care le-a ingrijit in timpul sarcinii, despre alaptare, cele mai putine mame consiliate in timpul sarcinii fiind adolescentele cu varsta intre 15-19 ani si femeile din mediul rural. De citit Laptele matern: ce contine si de ce este un diamant de sanatate pentru bebelus

Alaptarea este iubire

Peste 100 de mamici din Romania au inceput sa isi alapteze copiii la Muzeul Satului din Bucuresti, purtand haine traditionale. 68 dintre mamici au reusit sa alapteze simultan pentru evenimentul principal  Saptamana Mondiala a Alaptarii.

Organizatorii sustin ca doar 12,6 la suta dintre mamele din Romania isi mai alapteaza bebelusii in varsta de sase luni, iar acest lucru trebuie sa fie schimbat. Iata cateva fotografii de la evenimentul de anul trecut:


fotografiile: photographystudio.ro

Citeste si: In onoarea Saptamanii Alaptarii

Forumul de suport pentru ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).


Alaptarea bebelusului: ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Alaptarea exclusiva si diagramele de crestere ale bebelusului: ce trebuie stiut
Alaptatul si exclusivitatea celui mai intim act matern
Secretul reusitei alaptatului
Alaptarea exclusiva si beneficiile unice ale laptelui matern
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare


Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna

Primelele 12 luni de viata ale bebelusului tau scump si drag sunt speciale. Desi e un omulet mic si ti se pare ca de la luna la luna e tot mai maricel si mai jucaus, bebelusul tau e dependent de dragostea si atentia parintilor si trebuie stimulat special in fiecare luna.

Acorda-i atentia si dragostea ta pentru ca primul an trece atat de repede. Iata cate un sfat special pentru fiecare luna din primul anisor al bebelusului.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII