Problemele tractului urinar la copii pot fi diagnosticate acum la Arcadia prin cistoscopie

Problemele tractului urinar la copii pot fi diagnosticate acum la Arcadia prin cistoscopie

Problemele tractului urinar la copii pot fi diagnosticate acum la Arcadia prin cistoscopie

La un an de la lansarea activității de urologie pediatrică în cadrul Centrului de Pediatrie, portofoliul medical Arcadia se extinde cu o investigație endoscopică modernă: cistoscopia.


Astfel, Arcadia devine singurul centru medical privat din regiunea Moldovei unde se efectuează această procedură la copii.

Ce este Citoscopia

Cistoscopia este o investigație medicală realizată cu ajutorul unei sonde speciale dotate cu cameră video, în timpul căreia medicul vizualizează suprafața internă a uretrei și a vezicii urinare.

Malformațiile tractului urinar, vezica neurogenă, eliminarea involuntară de urină, urinarea cu sânge, durerea la urinare, imposibilitatea de a urina, infecțiile urinare repetate și rezistente la tratament se numără printre tulburările și afecțiunile care pot fi abordate prin această procedură endoscopică.

Cistoscopia poate elucida cazurile medicale pediatrice în care alte metode de explorare imagistică nu au oferit rezultate concludente pentru un diagnostic de certitudine.

De asemenea, cistoscopia se poate utiliza și în scop therapeutic - de exemplu, în refluxul vezico-uretral (cea mai frecventă malformație a căilor urinare la copii) sau în malformațiile obstructive ale tractului urinar sau pentru înlăturarea pietrelor din vezica urinară.

Procedura durează maximum 10 minute, necesită internare ulterioară 24h și se desfășoară sub analgosedare, fiind astfel cât mai puțin traumatizantă pentru copil.

Afla mai multe despre indicațiile și particularitățile cistoscopiei la copii

Puteți citi mai multe detalii despre indicațiile și particularitățile cistoscopiei la copii în următorul articol semnat de dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, expert în Urodinamică și Pelviperineologie, cu atestat de Nefrologie Pediatrică și Ecografie abdominală.

Pentru informații în vederea unei programări pentru cistoscopia pediatrică, aveți la dispoziție linia de Call Center Arcadia – 0232 920.

//www.arcadiamedical.ro/

Arcadia este partener Desprecopii.com si va asteapta in caz de nevoie.

Desprecopii.com 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️