Alaptarea si usturoiul: combinatie buna sau nu?

Alaptarea si usturoiul: combinatie buna sau nu?

Alaptarea si usturoiul: combinatie buna sau nu?

Alaptezi si nu stii daca usturoiul l-ar putea deranja pe bebe? Esti nedumerita cu privire la consumul de usturoi in perioada alaptarii?

Daca ai raspuns DA, ia in considerare citirea postarii noastre!

in acest articol vei citi mai multe despre:
Usturoiul consumat in timpul alaptarii
Beneficii sanatoase ale usturoiului in timpul alaptarii
Cum sa consumi usturoiul in timpul alaptarii?
Efecte adverse ale consumului de usturoi in timpul alaptarii

Usturoiul este un super aliment

Usturoiul (Allium Sativum) este un ingredient popular, care intareste aroma mancarii. Din zile stravechi, usturoiul are mari beneficii medicinale. Nu exista niciun pericol in includerea usturoiului in alimentatia ta.

Insa excesul consumului de usturoi poate fi daunator atat pentru tine, cat si pentru nou-nascutul tau.

Usturoiul consumat in timpul alaptarii

Poti asadar manca usturoi in timpul perioadei de alaptare?

Ei bine, afla ca usturoiul actioneaza ca un galactagog ce stimuleaza productia laptelui la mamele care alapteaza. Daca intampini probleme legate de productia laptelui, consumul de usturoi poate ajuta la cresterea proviziilor tale de lapte.

Dar trebuie sa stii si ca atunci cand consumi usturoi, aroma sa puternica se poate amesteca cu laptele mamar, putand chiar sa schimbe gustul si mirosul laptelui tau. Pe unii sugari nu ii deranjeaza gustul, in timp ce altii se arata a fi iritati si agitati de la acesta. Daca al tau copil poate tolera mirosul de usturoi, el poate fi benefic pentru marirea suplimentului tau de lapte.

Beneficii sanatoase ale usturoiului in timpul alaptarii

Usturoiul contine unele minerale, vitamine si amino-acizi esentiali, care ajuta la imbunatatirea conditiilor de sanatate ale mamelor ce alapteaza. Datorita proprietatilor medicinale ale usturoiului, el este deseori utilizat pentru tratarea indigestiei, a tumorilor sau a infectiilor.

Printre potentialele beneficii sanatoase ale usturoiului la mamele ce alapteaza se numara:

Usturoiul sporeste productia de lapte a mamicii

In afara de faptul ca ajuta la cresterea productiei de lapte matern, ingredientul imbunatateste atat conditia ta de sanatate, cat si a copilului. Daca sugarul se obisnuieste cu aroma intepatoare de usturoi in laptele matern, sistemul sau imunitar se va intari.

Ajuta la digestie

Usturoiul este de ajutor in imbunatatirea procesului de digestie la mamele care alapteaza. Dupa nasterea copilului, mamele par a se plange deseori de tulburari digestive. Usturoiul poate pastra sanatos tractul digestiv si ajuta la recuperarea necesara oricaror probleme digestive.

Imbunatateste sanatatea inimii

Usturoiul dilata vasele de sange, ceea ce ajuta la scaderea nivelului tensiunii arteriale. Prin subtierea sangelui, nivelul de colesterol scade. Toti acesti factori pot imbunatati sanatatea cardiovasculara.

Usturoiul are proprietati anti-infectioase

Usturoiul este o planta populara cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si anti-fungice. Consumarea de usturoi in timpul alaptatului te poate pastra la distanta de asemenea infectii daunatoare.

Usturoiul are proprietati anti-fungice

Consmul de usturoi in perioada alaptarii previne cresterea in exces a drojdiei in organismul tau. Ajuta la stimularea sistemului tau imunitar si protejeaza impotriva infectiilor fungice.

Alte beneficii pentru sanatate

Usturoiul este benefic si pentru tratarea insomniei, a racelii, a cencerului si a astmului.

Cum sa consumi usturoiul in timpul alaptarii?

Poti adauga usturoi in preparatele tale alimentare gatite. In perioada de alaptare este sigur sa consumi unul sau doi catei de usturoi pe zi. Poti folosi usturoiul pentru a adauga savoare carnii, fructelor de mare, pastelor sau preparatelor din legume.

O cantitate moderata de usturoi nu va poate provoca niciun rau tie si copilului tau. Totusi, medicii sfatuiesc impotriva suplimentelor sau a dozelor mari de usturoi in perioada alaptarii.

Efecte adverse ale consumului de usturoi in timpul alaptarii

Printre unele potentiale efecte adverse ale consumului de usturoi in timpul alaptarii se numara:

Unii dintre copiii alaptati nu pot tolera aroma de usturoi in laptele matern. Daca sugarul tau devine iritat in timpul alaptarii, ar trebui sa nu mai consumi usturoi.

Usturoiul poate reduce nivelul de zahar din sange, iar aceasta nu e bine daca ai hipoglicemie sau diabet.

Evita consumul de usturoi daca iei medicamente anticoagulante.

Daca ai anumite probleme medicale, este mai bine sa te consulti cu medicul inainte de a include usturoiul in retetele tale.

Ai consumat usturoi in perioada alaptarii? Te-a ajutat la imbunatatirea productiei de lapte? Impartaseste-ti aici experientele cu alte mamici!

Super alimente pentru mamici care alapteaza

Alimentatia este unul dintre aspectele pe care proaspetele mamici care alapteaza nu ar trebui sa il neglijeze.

Contrar tendintei de a renunta la numeroase alimente in perioada alaptarii, din cauza efectului negativ pe care acestea l-ar putea avea asupra calitatii laptelui sau din cauza legaturii unora dintre ele cu colicile bebelusului, mamicile ar trebui sa tina cont in primul rand de faptul ca pentru a le oferi bebelusilor un lapte matern bogat in substante nutritive, trebuie ca ele insele sa aiba o alimentatie foarte variata, echilibrata si sanatoasa citeste mai departe aici >

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII