Nebulizatorul: care este rolul sau si de ce ai putea avea nevoie de unul in casa

Nebulizatorul: care este rolul sau si de ce ai putea avea nevoie de unul in casa

Nebulizatorul: care este rolul sau si de ce ai putea avea nevoie de unul in casa

Nebulizatoarele livreaza medicamente lichide sau aerosolice care ne ajuta sa le respiram in plamani printr-o masca sau o piesa de gura. Medicamentele administrate prin nebulizator pot trata afectiuni acute sau pot preveni dezvoltarea problemelor respiratorii.

 

Nebulizatoarele au beneficii mult mai mari ca tratament pentru bolile care au legatura cu plamanii - in comparatie cu medicamentele orale sau inhalatoarele.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce este un nebulizator?
Cum functioneaza un nebulizator?
Poate nebulizatorul sa imi ajute copilul daca are nasul infundat sau este racit?
Care sunt beneficiile folosirii unui nebulizator?

Ce este un nebulizator?

Un nebulizator este un aparat care detine o cantitate mica de orice solutie medicamentoasa specifica sau solutie salina normala. Aceasta solutie este apoi transformata intr-un aerosol, care este un amestec de gaz si particule lichide.

Aerosolul este inhalat prin nas / gura cu sau fara ajutorul mastii de fata.

Cum functioneaza un nebulizator?

S-ar putea sa va intrebati ce face un nebulizator...

Nebulizatoarele disperseaza solutiile intr-un nor mic de picaturi de apa in aer, fie prin utilizarea oxigenului, a energiei cu ultrasunete sau a aerului comprimat. Acesta este apoi inhalat de persoana care urmeaza tratamentul.

Poate nebulizatorul sa imi ajute copilul daca are nasul infundat sau este racit?

Tratamentul cu ajutorul unui nebulizator ajuta la umezirea membranei mucoase uscate. In afara de asta, curata nasul uscat si infundat al copilului prin slabirea mucoasei prinse in caile respiratorii, dilatand calea respiratorie si usurand respiratia.

Nebulizator OMRON C801 KID cu compresor, pentru copii - aici il gasiti la cel mai bun pret

Care sunt beneficiile folosirii unui nebulizator?

Datorita modului in care este administrat, un nebulizator are multe avantaje si beneficii, comparativ cu alte metode de respiratie, cum ar fi inhalatoarele, tabletele si medicamentele lichide.

1. Usor de folosit

Un beneficiu principal este usurinta de utilizare in comparatie cu pulberea uscata a unui inhalator si dificultatea de a inghiti comprimate sau medicamente lichide.

Nebulizatoarele necesita foarte putin efort pentru utilizare. Spre deosebire de inhalatoare, care in general necesita sa respirati cand eliberati medicamentul, medicamentul intr-un tratament cu nebulizator curge continuu. Respirati in mod normal in timpul tratamentului. Noile nebulizatoare sunt suficient de mici pentru a fi portabile. Durata unei sesiuni, pentru eliberarea unei doze complete de medicament, este intre 5 si 10 minute. Chiar si bebelusii sau persoanele grav afectate pot primi medicamente cu ajutorul nebulizatorului.

2. Livrarea eficienta a medicamentelor

Un alt beneficiu il constituie capacitatea sa multifunctionala. Un nebulizator poate fi folosit pentru a trata astmul, emfizemul, bronsita, raceala si aproape orice tulburare din tesutul pulmonar si poate, de asemenea, sa elibereze antibiotice, medicamente pentru subtierea mucoasei si o varietate de alte medicamente.

Spre deosebire de medicamentele sistemice, care necesita timp pentru a trece prin tractul gastrointesinal la fluxul sanguin, nebulizatoarele livreaza medicamentele foarte rapid, direct in tractul respirator. Albuterolul, un bronhodilatator frecvent utilizat, incepe sa functioneze in aproximativ cinci minute de la administrare, sub forma de nebulizator, comparativ cu aproximativ 30 de minute luat pe cale orala, ne informeaza American Association for Respiratory Care.

Nebulizatorul reduce anxietatea pe care un copil o poate simti in timpul unui atac respirator, cum ar fi astmul.


Aici veti gasi cea mai larga gama de nebulizatoare - la cel mai bun pret

3. Preventie

Tratamentele cu ajutorul nebulizatorului pot preveni dezvoltarea problemelor respiratorii, precum si tratarea urgentelor acute de respiratie. Bronchodilatatoarele administrate zilnic, pe termen lung, pot mentine tuburile bronsice deschise. Steroizii reduc inflamatia si productia de mucus in plamani, care pot bloca fluxul de oxigen.

4. Mai putine efecte secundare

Reduce riscul de reactii adverse comparativ cu administrarea orala a acelorasi medicamente. Nebulizatoarele au un risc mai mic de efecte secundare pe termen scurt, cum ar fi cefalee, tremor sau batai rapide ale inimii. Nebulizatoarele reduc, de asemenea, riscul complicatiilor pe termen lung ale steroizilor, cum ar fi pierderea osoasa, cresterea in greutate, hipertensiunea arteriala, cresterea nivelului glicemiei sau susceptibilitatea la infectii.

In cele din urma, utilizarea unui nebulizator poate reduce numarul de vizite la urgenta si cel al spitalizarilor pe care le necesita un pacient, ceea ce duce de asemenea si la scaderea cheltuielilor.

Aici veti gasi cea mai larga gama de nebulizatoare - la cel mai bun pret

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII