Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Aceasta este povestea trista, devastatoare a unei mamici. Copilul ei a murit de caldura, intr-o zi caniculara. Iar povestea ei tragica poate fi un avertisment pentru orice parinte...

Daca o mașină este parcată la soare într-o zi de vară, temperatura interioară poate atinge 60 de grade, iar tabloul de bord poate depăși 50 de grade în aproximativ o oră - timpul care poate dura pentru ca un copil mic prins într-o mașină să sufere hipertermie - o conditie fatala pentru un copil, temperatura corpului sau ajungand pana la 40 de grade.

veti citi
Copilul meu a murit într-o mașină incinsa, in timpul caniculei
Ziua in care creierul m-a tradat
Unii mi-au spus că nu trebuie să mai am niciodată copii
 

Copilul meu a murit într-o mașină incinsa, in timpul caniculei

Aceasta este povestea trista, devastatoare a unei mamici. Copilul ei a murit de caldura, intr-o zi caniculara, ce incepuse destul de racoros. Iar povestea ei tragica poate fi un avertisment pentru orice parinte...

Încă este dificil să inteleg ce s-a întâmplat în acea zi din iulie, acum patru ani. Îmi amintesc că tocmai trecusem printr-o saptamana grea penru ca B. baietelul meu avea nouă luni și avusese o răceală, ce l-a chinuit toate noptile acelei saptamani. Era vineri si m-am gandit  - inca o zi si e weekend si vom recupera din somnul pierdut....

În acea dimineață, in oraselul nostru vremea era răcoroasă și innorata. L-am îmbrăcat pe B. într-o cămașă cu mâneci lungi, pantaloni scurti și o geacă mică pe care i-am dat-o jos cand l-am pus in scaunul de masina. Ceea ce nu știam este că temperaturile vor atinge 37 de grade, cea mai caldă pentru acea perioadă a anului în patru ani. Cu o zi înainte sau după, poate nu s-ar fi intamplat aceasta nenorocire.

Ziua in care creierul m-a tradat

De obicei, îl lăsam pe B. la un babysitter înainte de a merge la serviciu, dar în acea zi l-am dus mai intai la servici pe sotul meu pentru ca mașina lui era folosită de sora mea pentru o zi. B. ar fi stat de obicei în scaunul său de mașină în spatele scaunului pentru pasageri. In acea dimineata insa, copilul se afla în spatele scaunului șoferului, in afara privirii mele.

De obicei, B. se misca si smiorcaia in timp ce il duceam cu masina insa in acea dimineata a fost neobisnuit de tacut - nu era ca de obicei. Gandindu-ma in urma, niciunul dintre noi nu-și amintește că a făcut zgomot, așa că trebuie să fi dormit. După ce mi-am lasat soțul la usa cladirii unde lucreaza, am primit două apeluri telefonice de la servici și am fost direct în modul de lucru.

Am parcat mașina in parcarea din aer liber si am plecat fără să mă uit înapoi. Este greu de imaginat, dar nici o parte din creierul meu nu s-a gândit o secundă că bebelusul meu era inca in masina.

Acea zi a fost neobisnuit de aglomerata la serviciu. Iar babysitter-ul a presupus că l-am ținut pe B. acasă, știind că zilele trecute fusese bolnavior. Am încercat amândoua sa ne dam telefon insa de 2 ori nu am reusit sa luam legatura una cu alta - ba era ea ocupata, ba eu. Insa cand am reusit sa vorbim - prima ei intrebare a fost -  "Ce face B. e mai bine?"

"Cum adica? B nu este aici. Nu l-ai adus azi."

Nu am înțeles. Am spus: "Ce vrei să spui? B e cu tine." Ea continua să spună: "Cum adica? B nu este aici. Nu l-ai adus azi."

Am alergat cât am putut de repede spre mașină. Iar alergand, mi-am adus aminte totul. Mi-am amintit că l-am lasa pe B. in masina...

Eram într-o stare de panică, neîncredere. Gândul că am uitat să fac ceva atât de important mi-a luat respirația. Am fost copleșita, sperând că dacă ar fi acolo, s-ar putea să fie obosit, ud, flămând, dar ar fi bine...

Abia când am ajuns la mașină m-a strafulgerat realitatea. B era pe scaunul lui și puțin rosu la fata. Avea ochii închiși și nu exista viață. Părea o păpușă. Eram isterica. L-am scos afară și am început să ii dau oxigen gura la gură, apoi am urlat ca cineva să sune la o ambulanță. Dar știam că a plecat dintre noi...

Aș fi făcut orice sa fi murit eu in locul lui. M-am gândit, cum să-i spun soțului meu, că i-am ucis fiul? Că l-am uitat și a murit în mașina noastră. Cum o să mă ierte vreodată?

A fost o zi caldă, dar în interiorul mașinii era mult mai fierbinte, mai mult de 60 de grade. B. a murit de hipertermie sau supraîncălzire. Sunt sigura că a plans...  Aceasta este una dintre multele lucruri cu care mă lupt; că era treaz, flămând, căutându-mă și eu nu eram acolo.

Când sotul meu a ajuns la spital, eram isterica. Am spus că îmi pare rău. El striga in lacrimi: „Nu vreau să-ti văd lacrimile”. Dar când emotiile l-au terminat de tot nu m-a învinovățit. M-a susținut prin orice, chiar și atunci când am fost acuzata de omor de gradul doi, infracțiune, abuz de copii și neglijență. Aceasta s-a redus ulterior la omor. Procesul a fost foarte traumatic. Eram din nou însărcinată și viața mea era agățată în echilibru. Dar m-am preocupat mai mult cum se va descurca familia mea cu a merge la închisoare. Îmi părăsesc fiul de 14 ani și soțul meu, ceea ce ar fi fost devastator. În final, juriul a decis că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident oribil.

Unii mi-au spus că nu trebuie să mai am niciodată copii

Ei nu pot înțelege cum s-a întâmplat sau cum ar face ei așa ceva. Dar, cred că s-ar putea întâmpla oricui. Anul trecut, cel puțin 49 de copii au murit din cauza hipertermiei în mașinile din SUA. S-a întâmplat cu copilul unui ofițer de poliție, un asistent social, un om de știință.

Am mai avut un copil dupa B. Bineînțeles că îmi este teamă să nu fac o altă greșeală. Dar refuz să o las să-mi oprească viața și să mă distrugă. Am făcut o greșeală, dar cumva trebuie să merg mai departe.

In 2019, in SUA - 52 de copii au murit uitati in masina, din cauza caldurii.

Citeste si Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, - Toate drepturile rezervate (c) 2021

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 2 comentarii

 1. Alex
  Alextrimis la 11/7/2020

  Asta numai la americani e posibil

  Raspunde la acest comentariu
 2. alina
  alinatrimis la 3/7/2012

  de ce nu scrie pretul acestei creme solare??????

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII