Zgomotele mari in timpul sarcinii: pot acestea afecta bebelusul?

Zgomotele mari in timpul sarcinii: pot acestea afecta bebelusul?

Zgomotele mari in timpul sarcinii: pot acestea afecta bebelusul?

Daca esti insarcinata, probabil te vei intreba la un moment dat daca zgomotele foarte mari ar putea afecta bebelusul din burtica ta.  Ei bine, iata ce trebuie sa stii:


Ei bine, daca te afli des intr-un mediu zgomotos, trebuie sa citesti acest articol! Afla de ce:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cand poate un fat sa auda in burtica mamei?
Efectele secundare ale zgomotelor puternice in timpul sarcinii
Sunetele nu sunt intotdeauna daunatoare
Sunete periculoase ce trebuie evitate in timpul sarcinii

Sarcina este o perioada critica, atunci cand sanatatea ta si dezvoltarea copilului sunt in joc. Stiai ca impactul negativ al zgomotelor puternice in timpul sarcinii este un subiect fierbinte al dezbaterii in fraternitatea medicala? Daca esti insarcinata si vrei sa mergi la un concert in curand sau lucrezi intr-o fabrica plina de masini zgomotoase - iata ce ar trebui sa stii:

Cand poate un fat sa auda in burtica mamei?

La aproximativ 16 saptamani de sarcina, fatul poate auzi sunete. Orice expunere la sunete neasteptate poate deveni un potential stimulent si poate duce la un reflex automat al fetusului. Copilul poate clipi sau chiar "sari" in uter, ca raspuns la zgomotele puternice.

Efectele secundare ale zgomotelor puternice in timpul sarcinii

Iata cateva teorii care sugereaza caile obisnuite in care zgomotul puternic poate afecta negativ un copil nenascut:

Expunerea cronica la zgomot in timpul sarcinii duce la hipertensiune materna si la anomalii congenitale la fat. Studiile pe animale demonstreaza ca. Rezultatele pot fi similare si pentru fiintele umane. Astfel de copii pot avea o activitate motrica limitata si maturitate motorie. De asemenea, pot prezenta comportamente anormale, pot dezvolta abilitati de invatare lenta si pot avea niveluri mai ridicate de cortizol in timpul intarcarii.

Unele studii indica faptul ca femeile insarcinate care locuiesc in apropierea aeroportului, au un risc mai mare ca sarcina lor sa fie mai scurta. De asemenea, nou-nascutul poate suferi de o greutate mica la nastere.

sarcina

Sunetele nu sunt intotdeauna daunatoare

Dimpotriva, multe studii negau efectele secundare ale zgomotului puternic asupra dezvoltarii fetale.

Expunerea cronica la zgomote puternice (60 - 80 decibeli) invoca si raspunde la stres majoritatea oamenilor. Nivelurile de zgomot, mai mari de 80 decibel, pot duce chiar la pierderea auzului permanent. Cu toate acestea, potentialul pentru zgomotele intense sa fie un pericol pentru reproducere este inca in studiu si inca nu a aparut nici un rezultat concludent. Cercetarile inca nu au demonstrat teoria conform careia expunerea la zgomotele ridicate de decibeli in timpul sarcinii poate duce la teratogenitate, nasterea unui copil mort si avort spontan. De exemplu, o stimulare vibroacustica a fatului de catre obstetricieni duce la o crestere a ritmului cardiac fetal si a miscarilor. Cu toate acestea, nu este detectata nici o deteriorare a ochiului interior fetal. Un posibil mecanism pentru studierea efectelor zgomotului in timpul sarcinii este o crestere a nivelului de catecolamina materna indusa de stres si o monitorizare a vasoconstrictiei uterine ulterioare.

De obicei, majoritatea zgomotelor nu dauneaza fatului datorita lichidului amniotic care il inconjoara. Deseori, efectul zgomotelor puternice asupra urechilor fatului poate fi legat de acelasi sentiment de a fi sub apa si cu greu se confrunta cu orice perturbare cauzata de sunete puternice. Copilul care se afla in interiorul unui bazin cu lichid amniotic poate reactiona la sunetele si vibratiile din afara, dar sunetul nu circula in apa la aceeasi frecventa ca si prin aer. Deci, sunetul nu va fi suficient de puternic pentru a perturba urechile minuscule ale copilului.

Sunete periculoase ce trebuie evitate in timpul sarcinii

Totusi, nu este bine sa expuneti fatul la zgomote puternice pentru intervale repetate sau perioade prelungite. Exista o sansa ca fatul sa sufere de pierderea auzului in uter, in cazul in care mama gravida lucreaza timp de opt pana la zece ore intr-un mediu zgomotos (85-100 decibeli). Volume extrem de mari, de peste 140 de decibeli, produse de un motor cu jet sau un amplificator, pot fi, de asemenea, fatale pentru fat.

Evitati urmatoarele situatii:

- Evitati expunerea la sunetul motoarelor cu reactie in mod regulat.
- Abtineti-va de a sta intr-un mediu zgomotos mult timp, de peste 80 decibeli.
- Evitati sa stati in randul din fata in timpul unui concert.

Va sfatuim sa va limitati expunerea la zgomote puternice in timp ce sunteti insarcinata. Este mai bine sa abandonati ideea de a participa la un concert si sa va concentrati pe sanatatea bebelusului.

Cum raspunde copilul tau in uter, la zgomote puternice? Ne-ar placea sa aflam mai multe despre minunatele sale reactii!

Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza

Unul dintre primele simptome de sarcina este ... senzatia de greata si voma. Oricum, daca faci parte din gravidutele care au senzatie de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple care pot calma aceste stari de rau citeste mai departe aici >

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru toate gravidutele care doresc sa afle cu lux de amanunte cum creste bebelusul din burtica, am creeat o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII