Casa lui Marilyn Monroe – o afacere imobiliara de milioane

Casa lui Marilyn Monroe – o afacere imobiliara de milioane

Casa lui Marilyn Monroe – o afacere imobiliara de milioane

  • Devenita de mult timp o legenda a Hollywoodului, la aproape 48 de ani dupa moartea sa, Marilyn Monroe este inca o prezenta mereu actuala in lumea hollywoodiana, cel putin daca ar fi sa ne luam dupa frecventa cu care numele divei este vehiculat cu diverse ocazii.

Devenita de mult timp o legenda a Hollywoodului, la aproape 48 de ani dupa moartea sa, Marilyn Monroe este inca o prezenta mereu actuala in lumea hollywoodiana, cel putin daca ar fi sa ne luam dupa frecventa cu care numele divei este vehiculat cu diverse ocazii.

De la licitatiile in care se vand obiecte ce amintesc de vedeta (ultimul eveniment de acest gen pare a fi vinderea unei radiografii pulmonare a lui Marilyn, pentru 45.000 de dolari), la carti care au mai mult sau mai putin legatura cu vedeta (printre ele, cea mai recenta este biografia cainelui divei – The Life and Opinions of Maf Dog and of his Friend Marilyn Monroe). Cea mai recenta afacere care include numele Marilyn Monroe, devenit un adevarat brand, este oferta agentiei imobiliare Prudential California Realty care a scos de curand la vanzare casa divei, situata in Brentwood, California, pentru suma de 3.595.000 de dolari.

Construita in stil spaniol, in 1929, vila scoasa la vanzare de Prudential California Realty a fost cumparata de actrita in 1962 pentru 90.000 de dolari. Din pacate insa, Marilyn nu a locuit aici decat foarte putin timp, acesta fiind, de fapt, si locul in care a fost gasita moarta sase luni mai tarziu, dupa achizitionarea vilei. Suficient insa pentru agentii imobiliari pentru a exploata la maxim orice detaliu legat de putinul timp petrecut de Marilyn aici.

Proprietatea se intinde pe mai bine de 2500 m2 din care 290 sunt locuibili. Vila propriu-zisa are patru dormitoare, trei bai, un living, un birou, o sala de jocuri si o bucatarie imensa. Langa piscina este amenajata o casa de joaca pentru copii.

Trecand peste faptul ca vila a apartinut lui Marilyn Monroe, detaliu care cantareste cu siguranta destul de greu in evaluarea imobilului, agentia care se ocupa de vanzarea casei o descrie ca pe un loc magic, intim, ideal pentru o familie care vrea sa se bucure din plin de frumusetea zonei in care este amplasata.

De altfel, proprietatea este ferita de privirile curiosilor de un gard inalt, din piatra, dupa care nici macar ochii presei nu au reusit sa patrunda decat prin intermediul fotografiilor facute de agentia care se ocupa de vanzarea proprietatii si care spera sa transforme tranzactia intr-o afacere mai mult decat profitabila. Cu toate acestea, daca ar fi sa facem o ierarhie a celor mai profitabile afaceri rezultate din exploatarea mitului Marilyn Monroe, pe primul loc s-ar situa insa, de departe, vinderea unui loc de veci situat langa mormantul divei, pe care proprietara a obtinut nu mai putin de 4.600.000 de dolari, in 2009.

 Forum recomandat

 Zona Artelor: Carti, filme, televiziune ... si alte genuri de arta.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII