Ce înseamnă un COPIL FERICIT?
Probabil ca fiecare parinte - din cei care chiar cauta informatii despre copii - isi doreste sa isi creasca copii fericiti.
• Dar, oare ce anume inseamna un copil fericit?
- despre ce inseamna un copil fericit, veti citi:
Ce inseamna un copil fericit?
Fericirea este subiectiva
7 trasaturi ale copiilor fericiti
Cum sa cresti un copil fericit: sfaturile unui psiholog celebru
Ce inseamna un copil fericit?
Probabil ca fiecare parinte - din cei care chiar cauta informatii despre copii - isi doreste sa isi creasca copii fericiti. Dar, oare ce anume inseamna un copil fericit?
Pentru multi parinti, fericirea uni copil inseamna lucruri diferite.
- Unii parinti sunt de parere ca fericirea este o emotie si de aceea isi doresc ca al lor copil sa experimenteze cat mai des astfel de emotii.
- Alti parinti sunt de parere ca fericirea este o stare de echilibru si isi de aceea isi doresc pentru copilul lor o stare de echilibru si de multumire.
- Pentru alti parinti, fericirea inseamna siguranta sau chiar moralitate si isi doresc un copil care sa aiba perspective petru un lc de munca bine platit in viiror, o casnicie buna ...sau pozitie.
- Altii vad fericirea ca fiind direct legata de statutul social si nivelul de bani din cont -
Fericirea este subiectiva
Tocmai pentru ca fericirea este diferita pentru oameni, un cercetator de la Harvard si-a pus in gand sa gaseasca un raspuns stiintific la conceptul de copil fericit. Psihologul - Daniel Gilbert a incercat mai intai sa dea o definitie fericirii
Fericirea emotionala
Majoritatea parintilor leaga fericirea copilul de fericirea emotionala. Acest timp de fericire este un sentiment afectiv emotional, o experienta, o stare tranzitorie subiectiva. Copilul este incantat de culoare albastra, de pilda - miscat de un film, incatant de o prajitura, de primirea unei jucarii...
Fericirea morala
Acest tip de satisfactie este impletita cu virtutea. Fericrea morala este mai apropiata de o gama de atitudini filozofice decat de un sentiment spontan. In cazul in care copilul duce o viata buna si corecta, plina de semnificatrie morala, s-ar putea simti cu adevarat multumit si satisfacut. Psihologul citat mai sus este de parere ca fericirea morala se poate descrie cu un indemn al uni folozif antic: Aristotel - care spunea : a face bine inseamna si a trai bine.
Fericirea care decurge dintr-o udecata
In acest caz, psihologul este de parere ca termenul de fericirea este urmat de cuvinte precum " despre'sau 'pentru' sau 'ca'. Copilul ar putea fi fericit pentru ca merge in parc. Ar putea fi fericit pentru ca a primit un caine...Aceste lucruri placute genereaza sentimente placute care ii pot afecta judecatile viitoae despre viata.
7 trasaturi ale copiilor fericiti
Cresterea copiilor este o activitate grea si plina de responsabilitati iar oricine pretinde ca detine toate raspunsurile despre parentingul perfect vrea sa te exploateze din punct de vedere al marketingului. Sa ii cumperi cartea, sa ii urmaresti cursurile si sa ii oferi osanale....
In final, parentingul perfect este o abordare personala de educare echilibrata si responsabila a unui copil. Nici copiii si nici parintii nu sunt la fel. Insa in general,cam toata armata de auto intitulati 'experti in parenting' este de acord cu aceasta lista despre cele 7 trasaturi ale copiilor fericiti.
Hai si tu la discutia noastra pe forum Este copilul tau fericit? Sunt copiii tai fericiti?
Cum sa cresti un copil fericit: sfaturile unui psiholog celebru
Ce poate fi mai de pret pentru un parinte decat fericirea propriului copil? Nimic si nimeni nu poate da o satisfactie mai mare unui parinte decat faptul de a-si vedea copilul zambind. Reusim insa, ca parinti, sa fim intotdeauna creatorii fericirii copiilor nostri? Stim sa le dam aripi atunci cand au nevoie de ele, pentru a-i invata zborul spre fericire? Citeste mai departe …
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
autor: Xenia Radu - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII