O vara cu accent britanic: Picnicul aniversar BRITISH COUNCIL

O vara cu accent britanic: Picnicul aniversar BRITISH COUNCIL

O vara cu accent britanic: Picnicul aniversar BRITISH COUNCIL

Pentru a sărbători 80 de ani de la înființarea centrului din România și a marca încheierea anului școlar, British Council organizează pe 10 iunie în Grădina Botanică un picnic aniversar cu activități pentru copii și părinți.

 

Iar cum apropierea vacanței de vară înseamnă soare, timp liber, călătorii, dar și ocazia perfectă pentru a exersa engleza într-un mod distractiv, British Council vine cu această ocazie și cu 8 propuneri pentru o vară dedicată părinților și copiilor iubitori de limba engleză – câte una pentru fiecare deceniu de activitate.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Picnic aniversar British Council
Lectură în stradă la Street Delivery
Noul serial online Learning Time with Timmy
Lecturi de vacanță în limba engleză
Colț literar și provocări britanice la Summer Well
Cursuri distractive în programul Summer in the City
Tabere la munte BritTeen Adventure
Curs online gratuit pentru părinți

Picnic aniversar British Council

Pentru a sărbători 80 de ani de la înființare, duminică, pe 10 iunie, între 11.00 și 13.00, British Council România invită copiii și părinții la un picnic aniversar organizat în Grădina Botanică din București. Cei mici vor avea șansa de a participa la activitățile pregătite de profesorii British Council și de parteneri, cum ar fi o vânătoare de comori, pictură pe față, cricket sau programare. Păturile și coșurile de picnic sunt binevenite pentru cei care vor să se bucure de o gustare.

Lectură în stradă la Street Delivery

Cele trei zile în care strada Arthur Verona din București prinde viață pentru pietoni pot fi ocazia perfectă de a evada atunci când orașul pare că devine sufocant. Dansuri, ateliere și programe inedite îi așteaptă pe copii și adulți în centrul Bucureștiului între 15 și 17 iunie, printre care și poveștile, jocurile și resursele în limba engleză ale bibliotecii @British din cadrul British Council, prezente în fiecare an la Street Delivery.

Noul serial online Learning Time with Timmy

Pe parcursul verii nu doar iubitorii de natură au ocazia să exerseze engleza. Pe 1 iunie British Council a lansat un serial educativ pentru copii între 3 și 6 ani, produs în colaborare cu studiourile Aardman, pe care cei mici pot urmări săptămânal pe YouTube pentru a învăța limba engleză alături de oița Timmy și de aventurile sale. Iar platforma LearnEnglish Kids sau aplicațiile pentru mobil le oferă nenumărate alte resurse, jocuri și idei pentru a se relaxa în timp ce își dezvoltă vocabularul.

Lecturi de vacanță în limba engleză

Cititul în limba engleză este un mod ideal de a-I obișnui pe cei mici cu o limbă străină și de a le îmbogăți vocabularul, iar în vacanța de vară copiii se pot bucura de mai mult timp pentru lecturile lor preferate. Bibliotecile @British din București, Cluj-Napoca și Iași pun la dispoziția iubitorilor de limba engleză cărți, filme sau reviste și benzi desenate potrivite tututor vârstelor și nivelurilor de cunoștințe, iar pe perioada verii au programe care încurajează împrumuturile extinse, astfel încât părinții și copiii să se poată bucura de materiale în limba engleză fără griji.

Colț literar și provocări britanice la Summer Well

Părinții și copiii iubitori de festivaluri pot să se bucure de o oază de verdeață și relaxare în weekendul 10-12 august la Summer Well, un festival de muzică potrivit pentru întreaga familie. Zeci de concerte, surprize și activități îi așteaptă pe cele 25 de hectare ale Domeniului Stirbey. De câțiva ani, printre ele se numără și lounge-ul literar al bibliotecii @British cu reviste, cărți și benzi desenate în limba engleză, precum și pub quiz-uri organizate de profesorii British Council.

Cursuri distractive în programul Summer in the City

În această vară, copiiii vor putea explora subiecte fascinante printr-o serie de activități care îmbină cursuri, jocuri de comunicare, proiecte și ateliere la centrul British Council din București. Modulele distractive Summer in the City urmăresc să le stimuleze creativiatea și curiozitatea copiilor și să le dezvolte abilități precum colaborarea și rezolvarea problemelor, totul în timp ce exersează comunicarea în limba engleză.

Summer in the City este organizat în perioada 25 iunie - 7 septembrie pentru copiiii cu vârste între 6 ani și clasa a VIII-a, și curpinde module săptămânale flexibile de 4 ore pe zi.

Tabere la munte BritTeen Adventure

Taberele de conversație în engleză BritTeen Adventure se adresează copiilor din clasele III–VIII și se desfășoară în perioada iunie-septembrie la munte, în Bran, Dâmbovicioara și Berca.

Fiecare tabără durează 6 zile (de duminică până vineri) și cuprinde ateliere tematice în limba engleză, jocuri și activități de grup, precum și drumeții. Meniul este conceput de un medic pediatru cu specializare în nutriție, iar trainerii și însoțitorii cu experiență le asigură copiilor o săptămână de activități inedite în limba engleză, ideale pentru a-și dezvolta fluența și a dezvolta noi abilități.

Curs online gratuit pentru părinți

Copiii au nenumărate resurse pentru a exersa limba engleză în timpul verii, cu lecturi, cursuri, activități, tabere sau jocuri, dar foarte util este și exercițiul în familie. Pentru părinții care vor să înțeleagă mai bine felul în care copilul lor învață o limbă străină și cum îl pot susține și ajuta în proces, British Council și Future Learn organizează până la jumătatea lunii iulie un curs online gratuit dedicat lor: “English in Early Childhood: Language Learning and Development”.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️