Stil de viata pentru o sarcina sanatoasa: de la conceptie pana la nastere

Stil de viata pentru o sarcina sanatoasa: de la conceptie pana la nastere

Stil de viata pentru o sarcina sanatoasa: de la conceptie pana la nastere

O sarcină sănatoasă incepe înainte de momentul concepției, deoarece nu știi că ești insărcinată pană la două, trei saptămani după momentul efectiv al fecundării - sunt de parere medicii specializati in sănătatea preconcepției.

De aceea, pentru orice femei care doreste sa fie mamica este recomandat sa isi reconsidere stilul de viata imediat ce se gandesti sa aiba un copil – sau mai devreme, deoarece din toate sarcinile, jumatate sunt neplanificate.
 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Sanatatea sarcinii influentata de: echilibrul hormonal, alimentatia si expunerea la toxine
Hormoni si Toxine
Obtine nutrientii vitali
Cum evitam sursele comune de toxine?
Imi doresc un copil! De unde incep?
Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus
Marele secret al fertilitatii: OVULATIA
Alimentatia si conceperea unui copil: legaturi si factori de succes
Sarcina si riscurile de autism ale bebelusului din burtica: ce trebuie sa stii

Sanatatea sarcinii influentata de: echilibrul hormonal, alimentatia si expunerea la toxine

Femeile si barbatii influenteaza fiecare 40% din ecuatia fertilitatii (restul de 20% este un mister), astfel incat sanatatea ambilor parinti este importanta. in special, trei domenii cheie influenteaza conceptia si dezvoltarea sanatoasa a copilului: echilibrul hormonal, alimentatia si expunerea la toxine.

In ceea ce priveste hormonii, tulburarile tiroidiene la femei pot fi un obstacol in calea conceptiei, si pot face o sarcina sa fie mai dificila, sau pot exista alte dezechilibre hormonale. Daca ai probleme in a concepe, lucreaza cu un medic naturopat sau integrativ pentru a remedia situatia. Citeste pe larg: Alimentatia in perioada preconceptiei

Hormoni si Toxine

Toxinele distrug hormonii si viata din uter. O toxina frecvent intalnita este BPA (Bisfenol A), gasita in materiale plastice, garnituri de conserve si apa de la robinet. Desi unele sticle de apa si recipiente pentru hrana sunt acum fara BPA, multe dintre acestea inca mai contin toxina. Studii recente au aratata ca, desi expunerea noastra la BPA din orice sursa este scazuta, efectul combinat pe termen lung este semnificativ.

Studii publicate in diverse reviste stiintifice au constatat ca BPA interfereaza cu dezvoltarea ovulelor si contribuie la aparitia sindromului ovarului polichistic, la scaderea fertilitatii, la aparitia alergiilor, a problemelor de comportament si a obezitatii la copii, si are legatura cu baietii care se nasc fara testicule coborate (vizibile).

Cum evitam sursele comune de toxine?

Alimentele, apa, ceea ce ne punem pe piele si substantele pe care le aducem in mediul nostru, precum produsele de curatat de uz casnic si pesticidele de gradina, sunt surse comune de toxine. Insa putem, si ar trebui, sa ne controlam expunerea la ele inainte si in timpul sarcinii (si intotdeauna).

Iata cum sa faci aceasta:

Consuma alimente ecologice

Acest lucru ajuta la reducerea semnificativa a expunerii tale si a copilului tau la pesticide si aditivi toxici, precum si la hormonii sintetici de crestere din carnea conventionala si lactate. Consuma numai pesti cu un continut scazut de mercur, precum somon salbatic, hering, sardine, tilapia si sole din Pacific. Alege, in special, versiunile organice ale fructelor si ale legumelor cu cel mai ridicat continut de pesticide.

dieta gravida

Mananca o multime de legume verzi si crucifere

Nu numai ca sunt hranitoare, dar iti si ajuta corpul sa elimine toxinele.

Evita zaharul si amidonul

Ambele cauzeaza cresteri ale zaharului din sange, contribuie la dezechilibrul hormonal si la aparitia unui risc mai mare de diabet gestational.

Hidrateaza-te

Bea apa filtrata sau apa de izvor si, in mod ideal, foloseste un filtru la dus.

Recipientele pentru alimente

Foloseste-le pe acelea care nu contin BPA, sticla sau otel inoxidabil.

Evita alte toxine

Foloseste produse de ingrijire a pielii, a parului, produse de curatat penru uz casnic si pesticide de gradina care sa nu fie toxice. si evita odorizantele de aer cu „parfum,” caci acestea contin, adeseori, toxine cancerigene.
Fii atenta la riscurile medicamentelor: inainte de a fi aprobate, medicamentele nu sunt, in mod obisnuit, testate pe femei insarcinate, si le pot expune la riscuri grave.

De exemplu, un studiu efectuat pe 5.124 de femei din Canada, publicat in Revista Asociatiei Medicale Canadiene, a descoperit ca luarea antidepresivelor in timpul sarcinii a crescut riscul de avort spontan la 68%. Daca iei orice medicament, consulta inainte un medic informat pentru a afla daca acesta a fost testat sau studiat pe femeile gravide, si daca nu, cauta o alternativa naturala sau una testata.

Gestioneaza stresul

Unele femei sunt foarte stresate de lucrurile care i-ar putea face rau copilului, spune Stewart, care recomanda discutiile cu prietenele care sunt insarcinate sau au avut copii si discutiile cu doctorul pentru a afla faptele. Buna educatie si urmarea cursurilor de nastere ar trebui sa ajute la atenuarea preocuparilor.

Fa exercitii moderate: Chiar daca ai fost inactiva, incepe plimbarile pe jos sau lucreaza in timpul sarcinii cu un antrenor bine informat.

Obtine nutrientii vitali

Acidul folic previne defectele congenitale ale creierului si ale coloanei vertebrale, si face mult mai mult de atat. Un studiu publicat in Revista Asociatiei Medicale Americane a constatat ca, atunci cand este consumat de femei de la patru saptamani inainte de conceptie, pana in primele opt saptamani de sarcina, acidul folic reduce cu 40% riscul ca copilul sa aiba autism.

Partenerul tau are, de asemenea, nevoie de acid folic. Intr-un studiu publicat in Comunicarile Naturii, cercetatorii au aflat ca acidul folic insuficient in dieta unui tata creste cu aproape 30% riscul aparitiei defectelor congenitale. Exista o multime de multivitamine ce sontin cantitati suficiente de acid folic, in timp ce ofera beneficii suplimentare.

Vitamina D este un alt nutrient vital. Un studiu a descoperit ca dozele zilnice de 4,000 UI au diminuat complicatiile, comparativ cu dozele de 4,00 UI. Totusi, medicii recomanda, de obicei, testarea nevoilor individuale de acid folic sau administrarea zilnica de 1,000-2,000 UI.

La fel de important, consumati ulei de peste sau o sursa vegana cu importantul Omega-3. Copiii au nevoie de DHA pentru dezvoltarea sanatoasa a creierului, iar mama are nevoie atat de EPA, cat si de DHA pentru sanatatea generala si pentru a o ajuta la prevenirea depresiei postpartum.

„Sanatatea incepe in uter,” spune Stewart. „Buna ingrijire a propriei persoane inainte si in timpul sarcinii este medicamentul preventiv final.”.

Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus

Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre dieta unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer citeste in continuare aici >

Sarcina si riscurile de autism ale bebelusului din burtica: ce trebuie sa stii

Orice femeie insarcinata isi doreste un copil sanatos. Dar care sunt efectele deficitul de fier in timpul sarcinii, a anesteziei epidurale la nastere, a kilogamelor in plus sau a diabetului asupra sanatatii bebelusului si ce legatura pot avea cu autismul? Afla in continuare. Iata o serie de informatii foarte informative despre legatura intre sanatatea sarcinii si autismul copilului, mai tarziu ...

Imi doresc un copil! De unde incep?

Incerci de mai mult de patru luni sa ramai insarcinata? Nu renunta! Nu esti singura in aceasta situatie.

Indiferent daca tocmai ati inceput, sau doar te gandesti la conceptie, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Este nevoie de timp pentru a concepe. Citeste mai departe AICI 

Marele secret al fertilitatii: OVULATIA

Intelegerea ovulatiei este cheia conceptiei, marele secret pentru a ramane insarcinata!

Toate cuplurile vor sa stie cand este cel mai bun moment pentru a face sex, in scopul de a concepe. Secretul este ca exista doar o perioada de 12 pana la 24 de ore, cand o femeie poate concepe. Daca nu nimeriti aceasta perioada, trebuie sa incercati luna viitoare.

Deci, cum stiti cand este fereastra de conceptie? Raspunsul este: Ciclul ovulatiei. Prin intelegerea ciclului ovulatiei, puteti viza intervalul de timp optim pentru conceptie.


Alimentatia si conceperea unui copil: legaturi si factori de succes

Cuplurile care incearca sa conceapa un copil si intampina probleme cauta adesea solutii pentru a-si mari sansele. Una dintre intrebari este, "Oare exista alimente ce ma pot ajuta in procesul de a concepe un copil?" Raspunsul este DA, dar pana nu demult au existat putine cercetari privind influenta dietelor asupra fertilitatii. Dieta si anumite alimente pot afecta fertilitatea - in special atunci cand este vorba de ce NU trebuie consumat. Fiti atenti, exista insa si o multime de mituri, idei preconcepute si sfaturi gresite. Vom incerca si ne vom limita DOAR la fapte.

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Astepand o Comoara (Asteptand un ingeras in viata noastra !

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII