In burtica mamei: bebelușii se strambă sau zâmbesc în funcție de preferința pentru ce mănancă mami

In burtica mamei -  bebelusii se stramba sau zambesc in functie de preferinta pentru ce mananca mami

In burtica mamei: bebelușii se strambă sau zâmbesc în funcție de preferința pentru ce mănancă mami

Gustul de varză îi face pe bebelușii incă aflati in burtica mamei - să se strâmbe insa au zâmbit și cand au simtit gustul morcovilor, a descoperit un studiu imagistic.

Bebelușii pot fi capabili să guste și să miroase înainte de a se naște, potrivit descoperirilor primului studiu care a investigat modul în care reacționează fetușii la diferite arome din uter. Acest lucru sugerează că în ultimele trei luni de sarcină, fetușii sunt suficient de maturi pentru a distinge diferitele gusturi ale alimentelor consumate de mamă.

veti citi
Bebelușii sunt capabili să guste și să miroase înainte de a se naște
Alimentatia mamei poate afecta preferințele de gust ale bebelușului
Sunt gravidă, pot mânca ...? Intrebări și răspunsuri

Un nou studiu a arătat dovezi ale reacțiilor fetale la diferite alimente consumate de mamele lor.

Un grup de mamici a înghițit capsule de kale, în timp ce alt grup de mamici au mâncat morcovi sub formă de pastile. Cercetătorii au folosit imagini 4D pentru a vedea fetușii zâmbind sau incruntandu-se  ca răspuns la acele arome din uter...

Bebelușii sunt capabili să guste și să miroase înainte de a se naște, potrivit descoperirilor primului studiu care a investigat modul în care reacționează fetușii la diferite arome din uter.

fat gusturi sarcina

Într-un studiu efectuat pe aproximativ 100 de femei însărcinate din Marea Britanie – publicat online în revista Psychological Science – cercetătorii au observat fetușii zâmbind după ce mamele lor au mâncat morcovi și incruntadu-se la consumul de kale. Fetușii aveau între saptamana 32 și 36 de săptămâni de sarcina.

Acest lucru sugerează că în ultimele trei luni de sarcină, fetușii sunt suficient de maturi pentru a distinge diferitele gusturi ale alimentelor consumate de mamă.

Deși descoperirile nu pot dovedi că fetușii preferă morcovii în detrimentul verdețurilor cu frunze, studiul se adaugă la dovezi tot mai mari care sugerează că bebelușii încep să-și dezvolte simțurile gustului și mirosului în uter, în special în al treilea trimestru de sarcină.

Un studiu de urmărire a acelorași copii după naștere este deja în desfășurare, cu scopul de a determina dacă expunerea prenatală afectează preferințele gustative mai târziu.

Credem că această expunere repetată la diferite arome înainte de naștere ar putea ajuta la stabilirea preferințelor alimentare după naștere, ceea ce ar putea fi important atunci când ne gândim la mesajele legate de alimentația sănătoasă și la potențialul de a evita acea adversitate tipică la anuminte alimente atunci cand se incepe diversificarea - sunt de parere cercetatorii britanici de la laboratorul de cercetare fetală și neonatală din Durham, Marea Britanie.

Alimentatia mamei poate afecta preferințele de gust ale bebelușului

Fetușii în curs de dezvoltare probabil experimentează aromă prin inhalarea și înghițirea lichidului amniotic, lichidul care îi înconjoară și hrănește în uter, potrivit cercetărilor citate în studiul recent.

Înainte de studiu, viitoarelor mamici li s-a spus să nu consume nimic cu aromă de morcov sau kale în ziua de observație și să evite alimentele și băuturile aromate cu o oră înainte de scanare.

Apoi, cercetătorii au dat la 35 dintre femeile participante capsule de morcov pudră, iar 34 au primit capsule de kale pudră. Treizeci de femei nu au consumat nici legume ca control.

Echipa a ales să administreze legume sub formă de pudră in capsule pentru a se asigura că aromele nu au fost diluate în timpul digestiei – și pentru că multe femei însărcinate nu au putut face față gustului sucului de varză.

Studiile anterioare au documentat modul în care nou-născuții răspund la aromele care au fost introduse înainte de naștere în lichidul amniotic sau la scurt timp după naștere în laptele matern. Dar, în timp ce cercetările anterioare au luat în considerare preferințele de arome după naștere, cel mai recent studiu este primul care surprinde modul în care reacționează fetușii la alimentele ingerate de mamă în timp ce sunt în uter.

La aproximativ 20 de minute după ce femeile au înghițit capsulele, scanările au arătat că fetușii expuși la aromă de morcov au răspuns cu mai multe expresii faciale sugestive de râs sau zâmbet, în timp ce cei expuși la aromă de varză și-au presat buzele într-o grimasă.

Imaginile cu ultrasunete au arătat mișcări faciale similare cu cele ale copiilor sau adulților care gustă ceva amar, cum ar fi ridicarea buzei superioare sau încruntarea cu buza inferioară. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că fetușii și-au exprimat un dezgust timpuriu față de kale.

Vorbind pentru CNN, cercetatorii au fost de parere ca grimasele observate în ecografii pot fi doar mișcări ale mușchilor ca răspuns la aroma amară, deși se știe că fetușii fac expresii faciale din ce în ce mai complexe spre sfârșitul timpului pe care il petrec in burtica mamei.

► Citeste in continuare Esti insarcinata? Alimentele tale preferate acum vor fi preferatele bebelusului tau

Sunt gravidă, pot mânca ...? Intrebări și răspunsuri

Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Sunt gravida: pot manca caviar / icre?

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII