Sfatul medicului: cum trebuie imbrăcat bebelușul iarna la plimbare

Sfatul medicului: cum trebuie imbracat bebelusul iarna la plimbare

Sfatul medicului: cum trebuie imbrăcat bebelușul iarna la plimbare

Cum imbrăcam bebelușul iarna - când ieșim la plimbare? E important să știi ca bebelușii nu sunt capabili să-și regleze corect temperatura corpului. Prin urmare, este important să vă protejați bebelușul foarte bine în timpul iernii, mai ales atunci când temperatura este sub zero și ieșiți afară cu bebe.

Dar cum faci asta și de unde știi dacă bebelușului tău ii este suficient de cald? Si nu prea cald? Iată ce sfaturi primim de la medicul pediatru.

veti citi
Cum știm că bebelușului ii este bine și suficient de cald afară?
Îmbrăcăminte pentru bebelusi potrivită pentru exterior
Bebelușul in masină
Protejează pielea bebelușului de frig
Bebelușul in cărucior
Cu bebelusul la plimbare  - citeste si

Cum știm că bebelușului ii este bine și suficient de cald afară?

Trebuie neaparat sa iesi cu bebelusul? Asigurați-vă că nu sunteți prea mult timp afară. Dar e de retinut ca in timp ce dvs va miscati - bebelușul sta nemiscat si se răcește mai repede. Așa că îmbracă-l calduros.

Daca nu stii daca micutului ii este frig sau prea cald - cea mai simpla metoda este sa ii simti fruntea. Poti vedea imediat daca ii este prea cald sau prea rece. Gâtul sau picioarele pot indica, de asemenea, dacă bebelușul are temperatura potrivită: dacă se simte călduț, atunci bebelușul este suficient de cald.

Un bebeluș transpirat este prea fierbinte. Mâinile bebelușului s-ar putea să fie reci dar acest lucru nu înseamnă neapărat că și ii este frig. Daca ai dubii, poti masura tempera bebelușul. Atât la bebeluși, cât și la adulți, temperatura corpului ar trebui să fie cuprinsă între 36,5 ° C și 37,5 ° C.

Dacă temperatura crește peste 38 ° C, atunci copilul are febră.

Îmbrăcăminte pentru bebelusi potrivită pentru exterior

Când este foarte frig și este vânt puternic, de obicei nu este înțelept să ieși afară cu bebelusul. Vântul în combinație cu o temperatura scazuta - se poate simți mult mai rece decât indică termometrul.

Trebuie neaparat sa iesi cu bebelusul? Asigurați-vă că nu sunteți prea mult timp afară. Dar e de retinut ca in timp ce dvs va miscati - bebelușul sta nemiscat si se răcește mai repede. Așa că îmbracă-l calduros.

Imbraca-l in straturi - pentru ca daca intri intr-o incapere cu temperatura mai mare - poti usor sa ii scoti niste hainute. Ideal pentru un bebe este o salopetă cu mâneci lungi, pantaloni lungi și o hainuta peste - cu siseste calduroase si papucei moi.

Asigura-te de asemenea, că bebelușul se află într-un cărucior cald cu o pătură moale sau un sac de dormit sau poartă o jachetă caldă sau un costum (de schi). De asemenea, puteți preîncălzi căruciorul cu o sticlă de apă fierbinte. Puneți întotdeauna o caciulita bebelușului când este frig afară. Astfel pierde mai puțină căldură.

Citeste si Greșelile mămicilor de bebeluși: ies cu nou-născutul în locuri aglomerate

Bebelușul in masină

Dacă bebelușul este bine îmbrăcat, fii atent la diferențele de temperatură. Pune-ți bebelușul în maxi-cosi într-o mașină încălzită și scoate-i haina. Chiar dacă aveți un copil mai mare, ar trebui să-l așezați pe scaunul său fără o haină. Dacă nu, poate fi foarte periculos.  - vezi aici. Desigur, îi poți pune o pătură peste picioare.

Citeste Bebelușul in scaunul de masină: ATENTIE, hainele groase jos

Protejează pielea bebelușului de frig

Pielea bebelușului este foarte sensibilă și, prin urmare, trebuie să fie bine protejată împotriva frigului. Așadar, aplica pe pielea bebelușului o cremă grasă pentru bebeluși înainte de a ieși afară. Ai grija ca acea crema sa nu fie pe bază de apă: îngheață pe vreme rece. Dacă bebelușul face baie în timpul iernii, puneți ulei de baie special în apă. În acest fel pielea bebelușului nu se usucă.

► Citeste si Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce

Bebelușul in cărucior

Un sac special de carucior este obligatoriu iarna - poti gasi aici multe variante la EMAG.

Trebuie să mergi undeva cu bebelușul tău sau vrei să mergi la plimbare în ciuda frigului? Asigurați-vă că ridicați întotdeauna copertina căruciorului pentru a vă proteja bebelușul de vântul rece. Luați întotdeauna husa de ploaie cu dvs. pentru a fi în siguranță. Mergi la cumpărături? Apoi, țineți cont de fluctuațiile de temperatură. Când intrați undeva, desfaceți întotdeauna jacheta sau cămașa pentru picioare pentru a vă asigura că bebelușul nu se încălzește prea mult.

Niște sfaturi suplimentare

Daca vrei sa pre-incalzesti caruciorul cu o sticla de apă fierbinte și o patura calda - indepărteaza-le înainte de pune bebelusul in carucior

Bebelusul nu trebuie sa stea cu caciulita in interior - acest lucru este necesar numai pentru nou-născuți.

Încercați să limitați pe cât posibil băita în timpul iernii. În acest fel protejati pielea delicată a bebelușului să se usuce. De două sau trei ori pe săptămână este suficient. Adăugați întotdeauna ulei de baie în apă pentru a preveni uscarea pielii.

Dă-i bebelușului un scutec curat înainte de a ieși. Acest lucru reduce șansa ca trebuie să scoateti toate straturile de îmbrăcăminte atunci când vă aflați undeva si trebuie schimbat.

Asigurați-vă că bebelușul  bea suficient lapte. Mai ales când este frig se poate deshidrata rapid.

Ai o discuție în timp ce mergi cu bebe? Intoarce căruciorul, astfel încât bebelușul să nu fie deranjat de vânt.

Fii atenta la diferențele de temperatură. Și atinge în mod regulat gâtul bebelușului pentru a verifica dacă nu este prea cald sau rece.

Cu bebelusul la plimbare  - citeste si

Chiar din prima lună, scoate-l pe bebe din casă la plimbare insă ai grijă la aceste reguli

Babywearing-ul sau purtarea bebelusului: 5 lucruri pe care nu le stiai

Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Pozitia ideala pentru purtarea bebelusului in slig sau wrap

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie
articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII