Picaturi pentru un bebe sanatos si puternic: Vitamina D si bacterii benefice florei intestinale

Picaturi pentru un bebe sanatos si puternic: Vitamina D si bacterii benefice florei intestinale

Picaturi pentru un bebe sanatos si puternic: Vitamina D si bacterii benefice florei intestinale

Vitamina D are un rol esential in fixarea calciului in oase, mentinand concentratiile adecvate ale acestuia care conduc la o mineralizare normala a oaselor, prevenind astfel afectiunile la nivelul oaselor. Vitamina D este, de asemenea, importanta pentru cresterea oaselor si pentru remodelarea acestora in procesul de crestere la copii. In calitate de parinti, dorim sa ne protejam copiii impotriva bacteriilor cauzatoare de boli cum ar fi strep si E. coli, dar prin sterilizarea a tot ceea ce ating copiii nostri reducem de asemenea contactul lor cu bacteriile bune necesare in intestin. 

Atat Vitamina D cat si bacteriile benefice pentru sanatatea bebelusului - se afla in acest supliment alimentar: Bonflor® Imuno picaturi.

 

► veti citi:
Inca de la nastere, vitamina D este una dintre substantele de care copiii au nevoie
Bebelusii au nevoie de vitamina D pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa
Ce este vitamina D si de ce este atat de importanta?
Bacterii benefice pentru stomacel
Bonflor® Imuno picaturi
 

Inca de la nastere, vitamina D este una dintre substantele de care copiii au nevoie pentru ca organismul lor sa se dezvolte si sa functioneze normal.

Se stie ca administrarea vitaminei D inca din primele zile de viata este absolut necesara pentru a asigura buna functionare a organismului bebelusilor si ca odata cu inaintarea in varsta este necesar un control permanent in privinta asigurarii acestei vitamine in alimentatia copilului.

Bebelusii au nevoie de vitamina D pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa

Conform Academiei Americane de Pediatrie, bebelusii alaptati ar trebui sa primeasca 400 UI (unitati internationale) de vitamina D pe zi, iar copiii din comunitatile nordice sau care au alti factori de risc (cum ar fi pielea inchisa la culoare) ar trebui sa primeasca 800 UI de vitamina D  pe zi, intre lunile octombrie si aprilie, cand exista mai putina lumina solara.

Ce este vitamina D si de ce este atat de importanta?

Vitamina D este o vitamina solubila, prezenta in mod natural in foarte putine alimente, adaugata in altele si care poate fi administrata ca supliment alimentar. De asemenea, vitamina D este produsa sub influenta razelor ultraviolete, soarele ajutand la sinteza ei in organism. Vitamina D obtinuta prin expunerea la soare, prin consumul de alimente ce o contin si prin administrarea suplimente alimentare este insa activata in organism prin procese complexe ulterioare obtinerii ei.

Vitamina D are un rol esential in fixarea calciului in oase, mentinand concentratiile adecvate ale acestuia care conduc la o mineralizare normala a oaselor, prevenind astfel afectiunile la nivelul oaselor. Vitamina D este, de asemenea, importanta pentru cresterea oaselor si pentru remodelarea acestora in procesul de crestere la copii. Fara o cantitate suficienta de vitamina D, oasele devin subtiri, fragile si pot avea forme anormale. O cantitate suficienta de vitamina D in organism previne rahitismul la copii si osteomalacia la adulti. Asociata cu calciul, vitamina D este, de asemenea, esentiala pentru protectia adultilor impotriva osteoporozei.

Pe langa rolul cunoscut, de fixare a calciului in organism, vitamina D are si alte functii in corp, printre care reglarea cresterii celulelor, a functionarii sistemului neuromuscular si a sistemului imunitar, reducerea inflamatiilor etc

Deficienta de vitamina D

Nivelul de vitamina D de care organismul are nevoie si care este stabilit de catre specialisit, prin diverse analize si teste, trebuie mentinut in permanenta la cote normale. In caz contrar se poate produce o deficienta de vitamina D in organism, care are efecte negative grave, mai ales la copii, dar si la adulti. Principalele consecinte ale deficientei de vitamina D la varsta copilariei sunt:

dezvoltarea slaba a sistemului osos, printr-o proasta absorbtie a calciului
rahitismul
intarzieri severe in dezvoltarea sistemului neuromotor
dureri musculare severe
risc crescut de fracturi
riscul de dezvoltare a unor boli la varsta adulta, precum osteoporoza, anumite tipuri de cancer, diabet.

Asigurarea unei cantitati optime de vitamina D in organismul copiilor este, prin urmare, un factor primordial in ceea ce priveste grija pentru dezvoltarea lor armonioasa si trebuie sa preocupe in mod constant pe orice parinte. 

Bacterii benefice pentru stomacel

Consumul de culturi vii si active (un alt cuvant pentru bacterii bune), cum ar fi cele gasite in multe iaurturi, poate reduce frecventa bolii la copii, in special infectiile gastrointestinale, potrivit cercetarilor de la Centrul Medical al Universitatii Georgetown, USA.

Chefirul si alte bauturi lactate fermentate sunt o alta forma de bacterii comestibile. Dar atentie: Multe iaurturi comercializate copiilor sunt bogate in zahar. Pentru a-mi face copiii sa aprecieze iaurtul neindulcit, am adaugat o lingurita de sirop de artar si apoi am redus lent cantitatea pe parcursul mai multor saptamani.

In calitate de parinti, dorim sa ne protejam copiii impotriva bacteriilor cauzatoare de boli cum ar fi strep si E. coli, dar prin sterilizarea a tot ceea ce ating copiii nostri reducem de asemenea contactul lor cu bacteriile bune necesare in intestin. Un grup de oameni de stiinta suedezi au descoperit recent ca, copiii ai caror parinti nu au sterilizat si igienizat totul au fost mai putin susceptibili de a dezvolta eczeme si astm. Astfel, parinti au crescut expunerea copilului la bacterii, ceea ce la randul lor a contribuit la consolidarea dezvoltarii sistemului imunitar al copilului.

Atat Vitamina D cat si bacteriile benefice pentru sanatatea bebelusului - se afla in acest supliment alimentar: Bonflor® Imuno picaturi

« Bonflor® Imuno picaturi

Aport de vitamina D si bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase. Sustine dezvoltarea si buna functionare a sistemului imunitar.

Bonflor® Imuno picaturi este un supliment alimentar pe baza de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) si vitamina D, care poate fi administrat inca din prima zi de viata a nou-nascutilor. Are actiune complexa de sustinere a functiei imunitare si a bunei functionari a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate si sigure, care a fost identificata si izolata din tubul digestiv al sugarilor alaptati la san. 

Bonflor® Imuno picaturi asigura o colonizare eficienta a intestinului la copiii:
- nascuti prematur, cu greutate mica la nastere deoarece la acesti copii bariera de aparare intestinala nu este suficient dezvoltata, acestia fiind mai sensibili in cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afecteaza sanatatea;
- nascuti prin cezariana, la care nu are loc contactul bebelusului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La acestia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, ce favorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase;
- alimentati cu formule de lapte praf sau celor carora li s-a intrerupt alaptarea la san si li s-a diversificat alimentatia;
- care urmeaza un tratament cu antibiotice  - detalii despre Bonflor® Imuno picaturi aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️