Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Este foarte frecvent ca bebelusii sa fie agitati si sa suga din ce in ce mai des seara, in special in primele luni. Vorbim asadar despre alaptarea succesiva in serile cu bebe smiorcait...sau despre asa numitul cluster feeding.


 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce este cluster feeding?
Acest comportament este NORMAL!
Oare laptele matern este suficient, ii ajunge pentru a se hrani corespunzator?
Care sunt cauzele cluster feeding-ului?
Alaptarea bebelusului traita prin etapele de emotii si intrebari ale unei mame
Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?

Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Exista seri cand bebelusul este agitat si singurul mod de a-l calma este sa il punem la san... Deci, sesiunea normala de alaptare este urmata la scurt timp de alta sesiune si aceea, de o alta ... Bebelusul pare imposibil de calmat altfel.

Ce este cluster feeding?

Cluster feeding este denumirea in engleza a ceea ce defineste foarte bine un bebelus foarte agitat si care doreste sa suga aproape non-stop - micutul va suge des dar nu neaparat in cantitate mare. Acest lucru este foarte frecvent, si se intampla adesea seara - dar nu intotdeauna - si este urmata de o perioada de somn mai lunga decat de obicei. De exemplu, bebelusul va suge la fiecare ora (sau chiar in mod constant) intre orele 6 si 10, dupa care va dormi pe timp de noapte ceva mai bine - poate chiar si toata noaptea.

Aceasta perioada de alaptare foarte deasa coincide adesea cu agitatia bebelusului. Micutul va dori sa fie alaptat la cateva minute, va trage, va fi suparat, va plange, va suge cateva minute, iar va plange ... pe perioade de ore intregi. Acest lucru poate fi foarte frustrant si mama incepe sa se intrebe daca copilul primeste suficient lapte si daca este suficient de hranitor ... Poate chiar sa ii distruga increderea, mai ales daca exista altcineva in jur la fel de ingrijorat si mereu adresand intrebari.

Acest comportament este NORMAL!

Nu are nimic de-a face cu laptele matern sau cu tine, mamico! Daca bebelusul este fericit in restul zilei si nu pare sa il doara ceva (ca si in cazul colicilor) in timpul perioadei de agitatie - incercati sa va linistiti copilul si sa nu va ingrijorati.

Oare laptele matern este suficient, ii ajunge pentru a se hrani corespunzator?

Nu dati copilului formula - suplimentele vor sabota productia de lapte matern in acel moment, si asta nu va ajuta lucrurile. De asemenea, tineti cont de faptul ca si bebelusii hraniti cu formula se confrunta cu perioade de agitatie seara.

Care sunt cauzele cluster feeding-ului?

Cauza exacta este inca incerta, insa la acest comportament pot contribui:

- puseurile de crestere
- etape importante de dezvoltare
- reflux gastric
- cresterea productiei de lapte sua din contra un flux mai scazut
- fren lingual scurt
- colicile

Alaptarea bebelusului traita prin etapele de emotii si intrebari ale unei mame

De la primele nopti cand nou-nascutul incearca sa suga de la sanii plini de laptele ce vine cu furie... pana la zilele cand parca se vede luminita de la capatul tunelului de alaptare, la puseele de crestere care il tin pe bebe atasat de sanul tau - pana la noptile in care nu mai vrea sa doarma, la alaptarea in timpul diversificarii, a dintilor, a puilui de peste 12 luni care inca mai suge si vrea sa pape in parc... si pana la momentul final al intarcarii, alaptarea unui copil are etape pline de fericire, oboseala, disperare, dragoste, emotie, tristete...Iata - cu sinceritate - o trecere in cuvinte si emotii ale etapelor alaptarii unui bebelus. 

Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?

Una dintre cele mai usturatoare probleme in timpul alaptarii are de a face cu sfarcurile. Asadar, cand sfarcurile ustura  - pe perioda alaptarii, exista o sansa mare ca mamica sa aiba o infectie cu candida pe sfarcuri. Bebelusul, care nu are dintisori inca - are o serie de bacterii in gurita lui. Desigur, nu acelasi numar de bacterii pe care il are un adult ...pentru ca de regula, placa dentara este chiar o aglomerare de bacterii...

Ciupercilor Candida albicans le place foarte mult mediul umed, caldut si lipsit de multe bacterii din gurita bebelusului. Asadar, bebelusii sunt candidatii perfecti pentru a primi aceste infectii cu candida in gurita lor. Le puteti vedea cu ochiul liber in gurita lor  - sunt ca niste cojite de lapte sau niste mucoase albicioase pe gingia lor sau la colturile guritei sau pe cerul gurii. Mai multe detalii AICI


Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII