Vărsaturile și grețurile pot afecta bebelușul? - frici de sarcină

Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? - frici de sarcina

Vărsaturile și grețurile pot afecta bebelușul? - frici de sarcină

În categoria fricilor de sarcină intră și vărsăturile și grețurile de sarcină. Deci, unele graviduțe se tem că vărsăturile din timpul sarcinii pot deshidrata fătul sau îi pot furniza un aport nutritiv insuficient. Dar trebuie să ne facem griji în această privință? 🤔 Când ar trebui să apelăm la medic?

De asemenea, dacă suferiți des de greață și vărsături, ultimul lucru pe care îl doriți este să consumați ceva sănătos. Așa că renunțați la iaurt sau fructe și mâncați orice semi-preparate vă pică la îndemână, nu-i așa? 🍔 Dar sunt acestea benefice pentru copil? Nu ar trebui să consumăm în schimb alimente proaspete și sănătoase - în beneficiul lui?

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce nu trebuie sa va faceti griji daca suferiti de greata
Daca se intampla sa suferiti des de greata
Ce este hyperemesis gravidarum?
Sarcina toxica
Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza
Alte frici de sarcina

De ce nu trebuie sa va faceti griji daca suferiti de greata

Vestea buna este fatul are un talent in a absorbi tot ce este nutritiv din orice aliment consumat de mamica. Deci, chiar daca in ultima perioada traiti doar cu biscuiti, este important sa nu uitati sa va luati vitaminele prenatale pentru a compensa dezechilibrele nutritionale. De asemenea, mesele mici si dese ajuta la stoparea gretei si starii de voma.

Daca se intampla sa suferiti des de greata

Singurul moment in care trebuie sa va faceti griji ca greata si voma ar putea afecta sanatatea copilului, este daca vomati non-stop si sunteti in imposibilitatea de a pastra orice alimente in stomac, inclusiv apa. Probabil aveti o afectiune numita hyperemesis gravidarum, caz in care trebuie sa solicitati imediat ajutor medical.

Ce este hyperemesis gravidarum?

Hyperemesis Gravidarum este caracterizata prin greata severa, stari de voma prelungite, pierdere in greutate si probleme de echilibru ale electrolitilor.

Hyperemesis Gravidarum - in stare medie - se poate de obicei trata prin anumite schimbari alimentare, odihna si medicamente antacide. Iata multe detalii foarte utile pentru gravidute.

Cazurile severe de Hyperemesis Gravidarum necesita interventie medicala pentru ca gravida sa poata primi intravenos fluide si nutritie necesara. Medicii sunt de parere ca aceasta stare severa de greata este cauzata de nivelurile hormonilor de sarcina. Simptomele cresterii nivelului hCG (hormonul sarcinii) apar in mod normal in jurul saptamanaii 4-si 6 de sarcina si pot ajunge la maxim in jurul saptamanilor 9 - 13 de sarcina. Majoritatea gravidelor simt o imbunatatire a raulul de dimineata - intre saptamanile 14 - 20 de sarcina insa 20% continua sa aiba Hyperemesis Gravidarum pana la sfarsitul sarcinii. Cititi mai multe <<aici>> 

Sarcina toxica

Care sunt semnele unei sarcini toxice? In primul rand: greata non stop si o deshidratare ingrijoratoare.

Desi greata poate persista pana aproape de termen sau dispare abia dupa nastere, aceste senzatii apar in mod normal in majoritatea sarcinilor si nu constituie un motiv de ingrijorare. (Cititi Neplaceri de-ale sarcinii... )Sarcina devine sarcina toxica apare atunci cand senzatia de greata este zilnica, permanenta, cu mai multe episoade de voma pe zi.

Gravida care are o sarcina toxica, in denumire medicala "hiperemesis gravidarum" , vomita tot ce mananca, nu suporta anumite mirosuri si pierde mai mult de 5% din greutatea corporala anterioara sarcinii.Pentru ca organismul nu reuseste sa asimileze nimic din alimentatie, se vor instala semnele deshidratarii: tahicardia (acceleratia batailor inimii), oliguria (micsorarea volumului de urina eliminata), oboseala fizica citeste totul despre sarcina toxica aici.

► Citeste si 7 frici de sarcină la primul bebe - pe care nu ar trebui totuși ca graviduțele să le aibă

Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza

Unul dintre primele simptome de sarcina este ... senzatia de greata si voma. Oricum, daca faci parte din gravidutele care au senzatie de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple care pot calma aceste stari de rau. Iata 5 plante care calmeaza senzatia de greata in timpul sarcinii.

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Legătura mamă-copil - instinctul matern - nu apare intotdeauna in timpul sarcinii. Iată ce e bine de știut.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII