7 frici de sarcină la primul bebe - pe care nu ar trebui totuși ca graviduțele să le aibă

7 frici de sarcina la primul bebe - pe care nu ar trebui totusi ca gravidutele sa le aiba

7 frici de sarcină la primul bebe - pe care nu ar trebui totuși ca graviduțele să le aibă

Probabil că nu există femeie insarcinată care sa nu treacă prin aceste 7 frici de sarcină. In special la primul bebe.
Aflarea că aștepți un bebe este motiv de fericire - dar fricile si ingrijorarile nu iti vor da pace pe parcursul celor nouă luni în care bebelusul crește în interiorul tău.

Și este greu să nu te sperie acest frici având în vedere amploarea informațiilor de pe Internet - mai ales dacă aceasta este prima ta sarcină și nu știi la ce să te aștepți...

- vei citi:
Temerile femeilor însărcinate nu sunt întotdeauna raționale
Frica de a suferi un avort spontan
Frica de a afla că bebe are un defect congenital
Frica de a-ți lovi burtica și răni copilul
Frica de a intra în travaliu prematur
Frica de a nu avea bebe cordonul înfășurat în jurul gâtului
Frica de a avea un travaliu mai puțin decât perfect
Frica unei cezariene de urgență

Temerile femeilor însărcinate nu sunt întotdeauna raționale

În cea mai mare parte, însă, dacă ești sănătoasă, nu există niciun motiv să te sperie prea multe. „Majoritatea femeilor care au o sanatate buna înainte de sarcină, au o alimentatie bună, fac exerciții fizice și obțin îngrijiri prenatale adecvate, sunt încurajate să se bucure de sarcină, mai degrabă decât să se îngrijoreze inutil”, spune Alyssa Dweck, MD, profesor asistent clinic în departamentul de obstetrică, ginecologie și științe reproductive la Școala de Medicină Mount Sinai, SUA.

Acestea fiind spuse, s-ar putea să nu vă calmeze temerile (la urma urmei, ele nu sunt întotdeauna raționale) - așa că medicii ginecologi ne spun de ce nu ar trebui să te simți panicată.

frica la primul bebe

Frica de a suferi un avort spontan

Aproximativ 1 din 5 sarcini se termină cu un avort spontan în primele 10-12 săptămâni. Majoritatea sunt anomalii genetice complet aleatorii și nu pot fi prevenite, așa că îngrijorarea față de ele nu te va ajuta. Dar pentru a reduce riscul general, nu fuma și menține o greutate cât mai sănătoasă pe cât posibil. Dacă observi sângerări sau dureri la începutul sarcinii, trebuie să te adresazi medicului.

În caz contrar, optimismul prudent este rezonabil. Și vestea bună este că, chiar dacă pierzi sarcina, șansele de a pierde o a doua sarcină nu cresc, spune Mary Jane Minkin, MD, profesor clinic de obstetrică și ginecologie la Școala Medicală Yale - SUA.

Frica de a afla că bebe are un defect congenital

Majoritatea defectelor congenitale sunt de prevenit - și sunt destul de neobișnuite. Defectele congenitale apar la aproximativ 3% - 4% dintre copii, dar asta înseamnă că 96% până la 97% dintre nou-născuți nu vor avea niciunul, spune Dweck. Suntem norocoși că tehnologia modernă ne oferă ultrasunete de înaltă rezoluție care pot verifica anomaliile - totul, de la malformații cardiace la degete sau membre lipsă până la despicături ale palatului sau buzei - în jur de 22 de săptămâni de sarcină. Acestea fiind spuse, cel mai bine este să stai departe de alcool, țigări și anumite medicamente (litiu și medicamente anti-convulsii) pentru a limita șansa ca acest lucru să se întâmple.

Frica de a-ți lovi burtica și răni copilul

Vești bune: este aproape imposibil să rănești copilul prin lovirea burticii, deoarece există mult lichid amniotic ce are rol de protecție, iar acesta înconjoară fătul, spune Minkin.

Frica de a intra în travaliu prematur

Într-adevăr, nu se spune cine ar putea intra în travaliu prematur, dar se pare că este mai probabil la femeile care au un istoric anterior de naștere prematură, care au o sarcina multiplă sau care se confruntă cu ruptură prematură a membranelor sau sângerări, spune Dweck. Între timp, Minkin estimează că travaliul prematur are loc în aproximativ 10% din sarcini și spune că femeile care nu câștigă prea mult în greutate își scad șansele ca acest lucru să se întâmple, ținând sub control tensiunea arterială și diabetul - ambele putând duce la un travaliu timpuriu.

De citit: Ruperea prematura a apei in sarcina

Frica de a nu avea bebe cordonul înfășurat în jurul gâtului

Un cordon nucal - atunci când o buclă a cordonului ombilical se înfășoară în jurul gâtului fetal - este de fapt destul de obișnuit în timpul nașterii și se întâmplă la aproximativ 25% dintre femei, spune Dweck. Lichidul amniotic ar trebui să ofere suficient tampon între cordon și copil. „Rareori, cordonul poate fi înfășurat de mai multe ori și poate provoca probleme, dar aceasta este excepția”, spune ea.

Frica de a avea un travaliu mai puțin decât perfect

De la dureri inevitabile până la a nu ajunge la spital la timp până la celebrul scaun eliminat în timp ce femeia împinge, gravidele își fac griji cu privire la orice când vine vorba de travaliu. Sigur, nașterea este dureroasă, dar există o mulțime de opțiuni dintre care să alegeți atunci când vine vorba de gestionarea sigură și eficientă a durerii: anestezie spinală și epidurală și tehnici de respirație, spune Dweck. „Deseori sfătuiesc să ne păstrăm mintea deschisă în acest sens și amintesc femeilor că acceptarea medicamentelor pentru durere nu este un eșec”, spune ea.

Frica unei cezariene de urgență

Deși rata cezarienelor este în prezent cuprinsă între 30% și 35% din toate nașterile, situațiile de urgență reprezintă doar o mică parte din acestea, spune Dweck. Vei avea nevoie de o cezariană în 30 de minute dacă bătăile inimii bebelușului nu sunt puternice, dacă placenta se separă de peretele uterin sau dacă ai prolaps de cordon (membranele se rup și cordonul ombilical începe să iasă primul). Dar șansele sunt că nu vei avea nevoie de una - Minkin consideră că se întâmplă în cel mult 1%-2% din cazuri.

Despre cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

avort spontan

Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan. Mai departe...

► Citeste in continuare 24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

 

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? Acestea sunt alte frici de sarcina
Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina
Greutatea in timpul sarcinii - una din marile frici ale gravidutelor

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
documentare: webMD

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mocanici Georgiana
    Mocanici Georgianatrimis la 26/1/2021

    Buna. Cam ce trebuie sa ia o femeie însarcinata la spital când naşte.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII