Provocarea lunii noiembrie: plecam in aventura spre Univers

Provocarea lunii noiembrie: plecam in aventura spre Univers

Provocarea lunii noiembrie: plecam in aventura spre Univers

Pe scurt

  • “Tataaaa, m-am plictisit! Nu stiu cu ce sa ma mai joc. Tata, cand te joci cu mine?” Nu cred ca exista tata care sa nu fi auzit macar o data aceasta abordare.


    Copiii se plictisesc de joaca clasica pe care o fac in fiecare zi si sunt mereu in cautare de idei noi. Profitam de campania Spune DA explorarii de la Danonino sa va introducem o activitate de joaca pe cat de inedita pe atat de interesanta.

Combina distractia, invatarea si gustul bun al produselor Danonino intr-o activitate perfecta pentru o zi din luna Noiembrie: Spune DA explorarii si descopera cosmosul impreuna cu copilul tau.

Hai sa descoperim cosmosul, sa inceapa #aventuraspatiala!

Acest subiect fascineaza mult copiii si puteti sa petreceti multe ore de joaca cu activitati desfasurate chiar pe mai multe zile. Ideea poate sa inceapa acasa dar poate sa continue cu vizite la muzee, observatoare astronomice si activitati in aer liber, atat ziua cat si noaptea!

Cum ii starnim copilului curiozitatea despre un subiect complex: spatiul cosmic?

Pe vremuri incepeam acest joc folosind un atlas cu poze ale planetelor, galaxii si schemele sistemului nostru solar. Sistemul solar starneste curiozitatea oricarei persoane, indiferent de varsta. Dar atlasele contin multe date tehnice si daca nu reusim sa inchegam rapid o poveste copilul se plictiseste. Ca alternativa, putem sa incepem cu o serie de animatii pentru copii care se gasesc pe Youtube dar daca nu sunt alese corect, copilul se plictiseste rapid. In plus nu o sa gasim usor materiale in limba romana.

Incearca realitatea augumentata cu aplicatia Shazam si Danonino   

Cea mai buna solutie care prinde sigur la copii este realitatea augumentata! Folosind o aplicatie pe tableta sau pe telefon putem sa aducem planetele chiar in mijlocul sufrageriei sau in camera copilului.

Propunerea noastra pentru aceasta activitate este aplicatia Shazam (o gasiti in GooglePlay sau ITunes) cu ajutorul careia puteti scana impuna cu cel mic codurile de pe ambalajele sticlutelor de iaurt sau al branzicii Danonino.

Scanezi produsele Danonino si pe ecran iti apare Dino (mascota lor) care va introduce in lumea spectaculoasa a spatiului cosmic. #aventuraspatiala poate incepe!

Extinderea activitatii, ore in plus de joaca si educatie

Odata captivata atentia si interesul, puteti extinde activitatea cu activitati complementare precum:

• Cautati intr-un atlas sau intr-un dictionar enciclopedic informatii suplimentare despre o anume planeta. Explicati copilului ce inseamna un atlas sau un dictionar, cum se cauta in dictionar, etc.
• Rugati-l pe copil sa deseneze ceva: o planeta, o naveta spatiala sau cum aratati voi in costum de cosmonaut
• Incercati sa simulati sistemul solar cu bile si mingi si explicati miscarile de rotatie ale planetelor.
• Construiti in sufragerie o „naveta spatiala” folosind scaune, paturi, perne, si alte lucruri pe care le gasiti prin casa. Plecati in spatiu si descoperiti planete, luptati-va cu extraterestrii sau salvati prieteni pierduti in spatiu.

Extinderea activitatii in afara casei

Iata o serie de idei prin care puteti sa scoateti copiii din casa:

Mergeti in vizita la un muzeu de stiinta, Planetarium sau la un observator unde puteti chiar sa vedeti planetele
Mergeti sa cumparati o luneta artizanala cu care sa priviti stelele din balcon sau din curtea casei
Mergeti sa mai cumparati si alte produse Danonino, sticlute cu iaurt sau branzica, pe care sa le puteti scana cu aplicatia. In plus, prin cumpararea acestor produse puteti sa colectionati magnetii inteligenti din ambalajele Danonino si sa completati puzzel-ul spatial al lui Dino.
Mergeti in padure si construiti din crengi o naveta spatiala
Organizati un picnic pentru cosmonauti in parc! Nu uitati sa aveti la voi fructe rotunde care sa joace rolul planetelor si produse Danonino ca sa aveti ce scana pentru o reconectare cu realitatea augumentata.
• Mergeti intr-un loc public si priviti oamenii si incercati sa va inchipuiti care dintre ei ar avea calitati sa intre in echipa voastra de cosmonauti. Dati frau imaginatiei si intrebati-va: De unde vin si unde merg? Ce meserie au? De ce se grabesc? Pe cine asteapta? Ar putea sa fie extraterestrii deghizati?

Inapoi acasa, zilele urmatoare

Puteti sa extindeti orele de joaca si in alte zile cu idei precum:

• Studiati cerul cu luneta inainte de culcare. Pregatiti povesti despre cosmos si personaje care exploreaza spatiul
Boobytrap: Construiti prin casa tot felul de capcane „spatiale” pentru extraterestrii in care „sa cada” mama cand vine de la servici sau de la cumparaturi. Evident ca o pregatiti pe mama chiar sa se lase surprinsa de aceste capcane.
Tricouri pentru cosmonauti: Cumparati cateva tricouri albe pe care sa le personalizati impreuna cu vopsele si alte ornamente

1.2.3.... lansare!

Te-am facut curios? Esti pregatit de o activitate cu copilul tau? Aplicatia Shazam si produsele Danonino sunt biletele tale pentru o aventura spatiala de neuitat si multe ore de joaca si invatare pentru copilul tau. Mergi in aventura spatiala impreuna cu Dino si copilul tau!

Unul din efectele benefice al acestei activitati complexe de joaca si invatare este acela de a stimula copilul sa reproduca activitati similare si in alte domenii, chiar si atunci cand se joaca singur sau cu alti prieteni.
#Danonino #SpuneDA #aventuraspatiala #SpuneDAexplorarii

  Vezi si alte pareri aici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII