Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Din clipa când ai rămas însărcinată, ceva se schimbă pentru totdeauna - ceva ce multe femei nici măcar nu își pot imagina, iar multe mămici nu pot explica prin cuvinte. Un spectacol de emoții, o avalanșă de stări minunate, unice pentru fiecare mămică în parte. Dar, există un lucru sigur și general valabil: din prima clipă se naște în tine, odată cu bebelușul tău, o nevoie și o putere de a-l proteja care nu va lua sfârșit niciodată.

 

Ce poți face tu încă din timpul sarcinii pentru ca bebelușul tău să fie protejat și sănătos ține, în primul rând, de grija pe care o ai față de propria persoană (de pacea interioară pe care e recomandat să o menții constantă) și față de sănătatea trupului tău care, pentru nouă luni, își focusează toată energia asupra susținerii micuțului tău.

De ce ai nevoie de Metafolin, forma biologică activă a acidului folic

În timpul sarcinii, acidul folic sau vitamina B9, contribuie la formarea de celule sănătoase și joacă un rol foarte important în prevenirea anomaliilor sistemului nervos și ale coloanei vertebrale la făt. Din acest punct de vedere, acidul folic este o vitamină esențială pentru tine când vei fi însărcinată. Avem, însă, o veste buna: Metafolin® este forma biologică activă a acidului folic, direct utilizabilă de către organism (versus acidul folic care are nevoie de metabolizare în mai multe etape).

Metafolin® are efect optim chiar și la persoanele care nu pot metaboliza complet acidul folic (în Romania, 1 din 2 femei nu poate transforma acidul folic în folat activ biologic în corp). Iată de ce este esențial să iei Metafolin în timpul sarcinii.

Ce este Metafolin și care este legătura sa cu acidul folic?

Acidul folic, numit și vitamina B9 sau folat - este o vitamină solubilă în apă din categoria B a vitaminelor. Fiecare persoană are nevoie de acid folic, însă, in mod special femeile însărcinate au nevoie de această vitamină, iar principalul motiv este faptul că acidul folic reduce riscul ca bebelușul să aibă un defect de tub neural.

Fiind o substanță hidrosolubilă, acidul folic nu rămâne prea mult timp în corp, așă că trebuie luat în fiecare zi pentru a acționa eficient. În perioadele de creștere intensă și în timpul sarcinii, cerințele corpului cu privire la această vitamină sunt mai mari.

Femeile aflate in perioada de planificare sau în primul trimestru de sarcină au necesități crescute de folați, iar Femibion 1 conține o cantitate optimă de folați (Metafolin și acid folic), asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului maternal.

Alimentele care conțin folati

Înainte de toate, o alimentație conștientă îți va asigura o mare parte din nevoia de acid folic pe timpul sarcinii.

Așadar, mai jos, ți-am pregătit o listă cu alimentele care sunt, prin natura lor, surse excelente de acid folic. Lista poate fi completată, dar ea poate fgi cel mai bun început pentru noua ta dietă sănătoasă.
Verdețurile cu frunze verde închis, sparanghelul, broccoli, fasolea, mazărea și lintea, avocado, okra sau bamele, varza de Bruxelles, semințele și nucile, conopida, sfecla, porumbul, țelina, morcovii, dovleacul.

Întrucât cerințele de folat sunt crescute mai ales la începutul sarcinii, aportul de folat recomandat pentru această perioadă, de 400 μg, nu poate fi asigurat exclusiv din dieta zilnică.

 

✔️ Dacă ti-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informatii pot fi utile altor mămici sau tătici. Iți mulțumim anticipat ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII