Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Protejează-ți bebelușul pe timpul sarcinii cu Metafolin

Din clipa când ai rămas însărcinată, ceva se schimbă pentru totdeauna - ceva ce multe femei nici măcar nu își pot imagina, iar multe mămici nu pot explica prin cuvinte. Un spectacol de emoții, o avalanșă de stări minunate, unice pentru fiecare mămică în parte. Dar, există un lucru sigur și general valabil: din prima clipă se naște în tine, odată cu bebelușul tău, o nevoie și o putere de a-l proteja care nu va lua sfârșit niciodată.

 

Ce poți face tu încă din timpul sarcinii pentru ca bebelușul tău să fie protejat și sănătos ține, în primul rând, de grija pe care o ai față de propria persoană (de pacea interioară pe care e recomandat să o menții constantă) și față de sănătatea trupului tău care, pentru nouă luni, își focusează toată energia asupra susținerii micuțului tău.

De ce ai nevoie de Metafolin, forma biologică activă a acidului folic

În timpul sarcinii, acidul folic sau vitamina B9, contribuie la formarea de celule sănătoase și joacă un rol foarte important în prevenirea anomaliilor sistemului nervos și ale coloanei vertebrale la făt. Din acest punct de vedere, acidul folic este o vitamină esențială pentru tine când vei fi însărcinată. Avem, însă, o veste buna: Metafolin® este forma biologică activă a acidului folic, direct utilizabilă de către organism (versus acidul folic care are nevoie de metabolizare în mai multe etape).

Metafolin® are efect optim chiar și la persoanele care nu pot metaboliza complet acidul folic (în Romania, 1 din 2 femei nu poate transforma acidul folic în folat activ biologic în corp). Iată de ce este esențial să iei Metafolin în timpul sarcinii.

Ce este Metafolin și care este legătura sa cu acidul folic?

Acidul folic, numit și vitamina B9 sau folat - este o vitamină solubilă în apă din categoria B a vitaminelor. Fiecare persoană are nevoie de acid folic, însă, in mod special femeile însărcinate au nevoie de această vitamină, iar principalul motiv este faptul că acidul folic reduce riscul ca bebelușul să aibă un defect de tub neural.

Fiind o substanță hidrosolubilă, acidul folic nu rămâne prea mult timp în corp, așă că trebuie luat în fiecare zi pentru a acționa eficient. În perioadele de creștere intensă și în timpul sarcinii, cerințele corpului cu privire la această vitamină sunt mai mari.

Femeile aflate in perioada de planificare sau în primul trimestru de sarcină au necesități crescute de folați, iar Femibion 1 conține o cantitate optimă de folați (Metafolin și acid folic), asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului maternal.

Alimentele care conțin folati

Înainte de toate, o alimentație conștientă îți va asigura o mare parte din nevoia de acid folic pe timpul sarcinii.

Așadar, mai jos, ți-am pregătit o listă cu alimentele care sunt, prin natura lor, surse excelente de acid folic. Lista poate fi completată, dar ea poate fgi cel mai bun început pentru noua ta dietă sănătoasă.
Verdețurile cu frunze verde închis, sparanghelul, broccoli, fasolea, mazărea și lintea, avocado, okra sau bamele, varza de Bruxelles, semințele și nucile, conopida, sfecla, porumbul, țelina, morcovii, dovleacul.

Întrucât cerințele de folat sunt crescute mai ales la începutul sarcinii, aportul de folat recomandat pentru această perioadă, de 400 μg, nu poate fi asigurat exclusiv din dieta zilnică. Completează-ți dieta cu Femibion 1!

Dozarea acidului folic în timpul sarcinii

Dezvoltarea copilului tău poate fi afectată de o mulțime de factori, de la genele din familie până la factorii externi cu care mama vine în contact în timpul sarcinii. Acidul folic nu poate garanta nașterea unui copil sănătos, dar este cu siguranță de mare ajutor. Întrucât cerințele sunt deja crescute la începutul sarcinii, aportul de folat recomandat pentru această perioadă, de 400 μg, nu poate fi asigurat exclusiv din dietă. De aceea, Femibion 1 vine în sprijinul tău.

Graficul acesta arată cu cât trebuie suplimentată doza de vitamine în timpul sarcinii.

Despre Femibion 1

Afla mai multe
Femibion

 

Femibion 1 previne anomaliile tubului neural la făt

Experții în domeniu sfătuiesc femeile însărcinate și cele care își doresc copii să nu se bazeze numai pe alimentație pentru necesarul de folat. Având în vedere că anomaliile tubului neural apar în sarcina foarte timpurie, posibil chiar înainte de a afla că sunteți însărcinată, este important să luați acid folic începând cât mai devreme. Un supliment zilnic înainte de sarcină și la începutul ei reduce semnificativ aceste riscuri.

Femibion Sarcină Sănătoasă 1 - combinația optimă de nutrienți necesară de la planificarea concepției până la sfarșitul primului trimestru de sarcină, pentru creșterea nivelului de folat. Conține folați (Metafolin®, acid folic), complex de vitamine B, vitamina C și E, iod.

Acidul folic și ADN-ul

Sănătatea corpului începe de la sănătatea celulelor; dacă celulele tale sunt sănătoase, și tu ești sănătos. Sănătatea celulelor depinde, la rândul ei, de reproducerea continuă și fără erori a ADN-ului. Se știe că antioxidanții joacă un rol principal aici, căci ei pot neutraliza radicalii liberi, inamicii ADN-ului.

Totuși, cercetări recente arată ca ei nu sunt suficieți și că acidul folic este cel puțin la fel de important în asigurarea replicării corecte a ADN-ului. Nu este, deci, surprinzător faptul că lipsa acidului folic este asociată cu o gamă largă de afecțiuni.

Când trebuie să introduci în dieta ta vitaminele prenatale?

În mod ideal, medicii recomandă să iei vitamine prenatale cu cel puțin o lună înainte de concepție.

Mai mult, chiar înainte cu câteva luni de sarcină este benefic să asiguri APORTUL ZILNIC DE FOLAȚI DE 400 mcg.

Citeste detalii aici: De ce sunt importante vitaminele prenatale înainte de a rămâne însărcinată

La vârsta reproductivă, organismul tău necesită un nivel mult mai crescut de folați (în perioada de dinainte sau în primul trimestru de sarcină) decât în orice altă perioadă.
Nivelul scăzut de folat matern este unul dintre factorii de risc importanți în dezvoltarea defectelor de tub neural la fătul în dezvoltare, lucru demonstrat științific. În plus, la creșterea acestui risc pot contribui și factori ereditari. Prin urmare, se recomandă utilizarea zilnică a unui supliment cu 400 mcg folați timp de cel puțin 4 săptămâni înainte și până la 12 săptămâni după concepție. Tubul neural al bebelușului reprezintă segmentul embrionar din care se formează sistemul nervos și măduva spinării a bebelușului și se dezvoltă în prima lună de sarcină, poate chiar înainte de a ști că ești însărcinată.

Cum alegi brand-ul de vitamine prenatale?

Vitaminele prenatale sunt disponibile în majoritatea farmaciilor, iar avantajul este că le poți achiziționa chiar și online. Medicul îți va recomanda un anumit brand de vitamine prenatale sau va lăsa acest lucru la alegerea ta. Este indicat să cauți vitamine prenatale care conțin substanțe nutritive adaptate perioadei în care te afli și pe care să îți fie ușor să le utilizezi (să le înghiți ușor și să aibă aspect plăcut):

• Folat direct utilizabil de către organism (ca de exemplu Metafolin®)
• Vitamine din grupul B
• Vitamina C
• Vitamina E
• Iod

Trebuie să iei în considerare că vitaminele prenatale sunt o completare a unei alimentații sănătoase și nu reprezintă un substitut pentru o alimentație echilibrată. Femibion 1 conține o cantitate optimă de folați (Metafolin și acid folic), asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului maternal.

În plus, medicul îți poate sugera doze mai mari de anumiți nutrienți, în funcție de circumstanțe și de nevoile organismului tău.

Folatii (Metafolin®, acid folic), complexul de vitamine B, vitamina C și E, și iodul reprezintă combinația optimă de substanțe nutritive necesare de la planificarea concepției până la sfărșitul săptămânii 12 de sarcină, pentru creșterea nivelului de folat din organismul tău. Cercetările din domeniul nutriției au demonstrat efectul pozitiv al folaților, aceștia contribuind la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii.

Totul despre folați, înainte și după naștere

Acidul folic are rol și în diviziunea celulară și formarea sângelui, implicit și în etapele transformării de la embrion la făt, iar în cantitatea și forma corect utilizată, ajută la formarea corectă a sistemului nervos și a măduvei spinării a bebelușului.

Metafolin® este un folat biologic activ, direct utilizabil de către organism (versus acid folic simplu care are nevoie de metabolizare în mai multe etape în organismul tău).
Citeste totul despre beneficiile acidului folic si Metafolin® aici.

Femeile aflate în perioada de planificare sau în primul trimestru de sarcină au necesități crescute de folați, iar Femibion 1 conține o cantitate optimă de folați (Metafolin și acid folic), asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului maternal.

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII