Viața cu dermatită atopică - cum este afectată intreaga familie de acest diagnostic?

Viața cu dermatită atopică - cum este afectată intreaga familie de acest diagnostic?

Viața cu dermatită atopică - cum este afectată intreaga familie de acest diagnostic?

Ți-am pregătit în acest articol informații utile despre dermatita atopică, despre impactul pe care îl are aceasta asupra întregii familii, dar și soluții pentru îngrijirea pielii și amânarea unui nou puseu atopic. Și, pentru că știm foarte bine cu ce te confrunți, te invităm și la concurs.


Viața alături de un bebeluș sau un copil atopic poate fi foarte diferită de imaginea pe care ne-o formăm înainte de a ne confrunta cu diagnosticul de dermatită atopică. Această afecțiune dermatologică cronică face viața de zi cu zi dificilă pentru întreaga familie. Pielea de pe obrajii și brațele copilului este foarte uscată (în termeni medicali, acest fenomen se numește xeroză), adesea prezintă și cruste (piele uscată care se desprinde în scuame) și, uneori, în timpul puseurilor, apar chiar și pete roșii. Copilul se scarpină, este agitat din cauza disconfortului, plânge des și adoarme cu dificultate. Se trezește peste noapte în mod repetat, iar întreaga familie are de suferit din cauza lipsei de somn și a oboselii acumulate.

Ce este dermatita atopică?

Dermatita atopică este o afecțiune cronică ce evoluează cu exacerbări (puseuri) declanșate de diverși factori precum praful, acarienii, detergenții, săpunurile cosmetice, substanțele chimice, poluanții, materialele abrazive, temperaturile și umiditatea extremă. De aceea, trebuie să faceți niște modificări în obiceiurile voastre zilnice ca familie și în rutina de îngrijire a copilului.

Copilul tău are dermatită atopică? Iată ce poți face...

 Nu te lăsa pradă sentimentului de vină și nu da vina pe altcineva
 Alocă-ți timp pentru a te concentra. Dormi alături de copilul tău dacă nu s-a odihnit în noaptea precedentă
 Arată-i copilului că îți pasă de problema cu care se confruntă
 Combate starea de tensiune cu relaxare și sport

Eczema are un impact real asupra calității vieții din cauza mâncărimii care provoacă un disconfort puternic

Aceasta poate fi deosebit de intensă, chiar insuportabilă. Toți membrii familiei trebuie să fie înțelegători când cel mic este nervos sau morocănos, când nu poate dormi sau nu se poate concentra la școală. Copilul suferă teribil din cauza dermatitei atopice, nu îi este ușor să se controleze cât timp se scarpină, iar prin scărpinat se menține cercul vicios al inflamării și al infecției. Vestea bună este că există soluții pentru a-ți ajuta copilul și pentru a calma mâncărimea cutanată. Un prim pas, după ce a fost pus diagnosticul de către medicul specialist, este crearea unei rutine de îngrijire adaptate nevoilor speciale ale pielii atopice. De asemenea, trebuie modificate obiceiurile zilnice și create noi rutine pentru ca bebelușul sau copilul să se bucure de primii lui pași, de lecțiile de dans sau de primul meci de fotbal, de plimbările în parc și de tot ce îl înconjoară fără mâncărime și disconfort. Pentru că viața cu dermatită atopică este o provocare uneori chiar și pentru cel mai cuminte sau ascultător bebeluș sau copil. Și, nu în ultimul rând, este o MARE provocare pentru tine!

Te invităm să te înscrii la concurs!

Și pentru că știm foarte bine prin ce treci, îți venim în ajutor, pentru ca pielea micuțului tău să devină o piele sănătoasă și calmată, care vă va permite să vă bucurați din nou de micile momente fericite în familie. Astfel, te invităm să te înscrii la concurs pe site-ul www.pieleuscata.com. Fă testul, împărtășește din experiențele voastre cu dermatita atopică și poți câștiga un Atoderm Intensive Balsam 500ml pentru puiul tău. Să puteți scrie cât mai multe povești fericite împreună!

Află mai multe despre concurs aici!

Campania „Poveștile cu final fericit se citesc pe piele” este modul prin care Bioderma te asigură că pielea copilului tău va purta doar amintirea momentelor frumoase, fără iritație sau senzație de mâncărime. Astfel, veți uita de toate problemele cauzate de dermatita atopică și veți păstra doar amintirea clipelor frumoase petrecute împreună!

Poveștile cu final fericit se citesc pe piele. Și se scriu cu Atoderm pe www.pieleuscata.com

Te poți înscrie în campanie aici.
Află mai multe despre Atoderm Intensive Balsam.

Regulamentul campaniei este disponibil aici.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII