Bere la pet cu miros de Bruxelles sau juma’ de ora in aer liber verus o bere la pet băută in dictatură

Bere la pet cu miros de Bruxelles sau juma’ de ora in aer liber verus o bere la pet băută in dictatură

Bere la pet cu miros de Bruxelles sau juma’ de ora in aer liber verus o bere la pet băută in dictatură

Din păcate, în România post revoluție votul, indiferent de tipul alegerilor, a fost unul de blam, unul contra ceva sau cuiva, exprimându-ne nemulțumirea, dezaprobarea față de un partid sau alianță politică.


Clasa politică româneasca fiind incapabilă să sistematizeze un mesaj, un plan coerent și convingător pentru care să primească sprijin la urne. Votăm să nu iasă adversarul. Și atât. Iar puterea cu care ne-a investit constituția României nu se manifestă pentru a crea o societate sănătoasă, ci pentru a demola una bolnavă. Iar soluțiile de reconstrucție au fost invariabil inconsistente, fragile și cu mici șanse de realizare. Nu cred ca e ghinion că trăim drama asta politică și socială.

Ne vedem pe 26 mai 2019 la vot!

in acest articol veti citi mai multe despre:
Am intrat în an electoral
Pe 26 mai sunt alegerile europarlamentare
Putem face un efort colectiv
Viitorul țării se cumpără cu fix pretul unei beri la pet
Ne vedem pe 26 mai 2019!

Nici că soarta ne este potrivnică în vreun fel bolnăvicios. Suntem cu toții vinovați, prin implicare directă, complicitate sau indiferență de eșecurile jenante și repetate ale încercărilor de a ne integra într-o comunitate europeană cu un sistem de valori integru bazat pe drepturi ale omului și democrație.

Am intrat în an electoral

Vor veni peste noi europarlamentarele și prezidențialele acum în 2019, alegerile generale și locale în 20 20 (pun intended). Adică o perioadă, mai lungă decat probabil ne-o dorim, în care primim în sfârșit atenție de la politicienii noștri. Nu este interesul acela de care am avea nevoie într-un mandat politic, în care cei împuterniciți de noi să ne reprezinte voința să lupte pentru bunăstarea generală a societații. Nici vorbă. Mesajul care ni se repetă obsesiv este unul simplu și cu mare trecere la public. “Ăilalți sunt mai răi ca noi!, Votați-ne pe noi!”. Bazându-se pe memoria colectivă neașteptat de scurtă. Ce e cu adevărat dramatic este faptul că genul ăsta de mesaj funcționează la scară macro, adunând un număr impresionant de urechi docile.

Pe 26 mai, adică practic mâine, sunt alegerile europarlamentare

Participarea la acestea, unde subiectul nu pare la prima vedere unul care să ne influențeze în mod direct viața de zi cu zi, reprezintă din punctul meu de vedere una din unitațile de măsură a civilizației. Și pentru că trăim aici în țară niște momente teribile în care democrația și statul de drept sunt insultate, înjosite, terfelite fără scrupule de o gașcă de golani siniștri și vădit antieuropeni, alegerile astea capăta o cu totul altă nuanță. Nu mai este vorba de simpla trimitere a unor oameni, presupus elite, la Bruxelles să participe activ la construcția Europei. Rezultatul lor va reprezenta barometrul societății, pulsul poporului. Iar dacă prezența la urne va fi cea de la precedentele alegeri, Daddy Dragnea va caștiga și va deveni irevocabil “Tătuca” tuturor românilor nu doar al PSD ului, cu toate implicațiile catastrofale ale acestei poziții.

Dacă însă ne vom mobiliza serios și vom ieși cu toții la vot, cu siguranță lucrurile se vor schimba. Spaima pe care o au deja față de societatea civilă bine informată și netolerantă la abjecțiile aruncate dezinvolt cu ocazia cuvântărilor cu iz dictatorial îi va face pe cei de la putere să realizeze că România nu este PSD, România nu vrea să fie izolată de restul Europei, românii sunt pretențioși și morali, România nu este cocina coruptă și declasată pe care o visează ei pentru a le facilita drumul către puterea absoluta. Alegerile din 26 mai vor avea o importanță crucială pentru viitorul nostru ca națiune.

Putem face un efort colectiv

Putem face un efort colectiv care să ne scoată din letargia care le-a permis ascensiunea la putere. Nimeni și nimic nu este etern. Nici măcar Dragnea și slugile sale. Putem să le arătăm asta începând de la alegerile europarlamentare. Dacă ratăm acest moment, șansele ca șeful PSD să mai fie vreodată pedepsit pentru ticăloșeniile săvârșite vor fi aproape nule. O victorie la europarlamentare, pe cât de neînsemnate par prin definiție aceste alegeri, îi va alimenta complexul de Dumnezeu de care evident suferă și va transforma România în praf și pulbere. Într-un deșert în care vom supraviețui cu iluzii pierdute și șanse neexploatate. Nici măcăr mintea românului de pe urmă nu ne va mai fi de vreun folos. Vom fi în pericol să fi votat (sau să fi pierdut șansa de a vota) la ultimele alegeri libere organizate vreodată în România.

Viitorul țării se cumpără cu fix pretul unei beri la pet

Din pacăte, din nou din păcate (riscă să devină laitmotivul acestei scriituri), masa de manevră a puterii este pregătită să mai execute o nouă vrăjitorie electorală alimentată de pungi cu zahăr și sticle cu ulei. Vor fi chemați la “arme” și vor răspunde fără întârziere îndesați cu forța în autobuzele de partid. Dragostea pentru partid și conducător trece exclusiv prin stomac, implicit vor judeca cu burțile pline de pomeni electorale, ajutoare sociale, posturi bine plătite în structurile administrației publice sau acces aproape nelimitat la devalizarea visteriei statului. Oamenii lipsiți de educatie și dezinformați prin propaganda latrată obsedant la televiziunile supuse, marea masa de votanți PSD nu înțeleg, nici nu sunt interesați să o facă, subiectele justiție, amnistie, grațiere, stat de drept, libertate de exprimare, democrație. Simt doar cei câțiva lei în plus la un salariu degradant și la asistența socială oferiți în schimbul ștampilei puse unde trebuie. Și fiți convinsi că vor vota conform scenariului. Cum ar veni, viitorul țării se cumpără cu fix pretul unei beri la pet. Cert este că mașina de vot va funcționa din nou ca unsă și va fi nevoie de o mobilizare generală a tuturor voințelor noastre pentru a o răsturna. Altfel vom muri cu dreptatea în mână.

Nu este întâmplătoare nici organizarea de către președintele țării a referendumului pe teme de justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Întrebările sunt formulate un pic pretențios însă mesajul general este clar: estomparea elanului căpătat de PSD-ALDE în asalturile neobosite împotriva justiției.

Ne vedem pe 26 mai 2019!

Deci, pe 26 mai, înainte de Game of Thrones în reluare sau a meciului Stelei in Play-Off ul campionatului nostru anemic, consumați-vă jumătate de oră mergând la pas sau alergând până la secția de vot arondată. Puteți s-o luați astfel: juma’ de ora în aer liber verus o bere la pet băută în dictatură.

Ne vedem pe 26 mai.

Voie bună,
Oli

► autor: Oli Strimbei, redactor tatic de la Desprecopii  - Oli scrie si despre meseria de tatic aici: Tatic cu lipici

Toate drepturile rezervate Desprecopii (c) 2019

Pagina tatilor - actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII