Transpirația in timpul sarcinii

Transpiratia in timpul sarcinii

Transpirația in timpul sarcinii

Te simti înfierbântată? Si ești transpirată? Excesul de transpirație este un simptom normal al sarcinii.

Primul sfat este să te asiguri ca esti hidratată. Iată insă ce anume cauzează transpiratia in timpul sarcinii, ce putem face și cum scăpam de transpirația din timpul sarcinii.


 

in acest articol:
Excesul de transpirație este un simptom normal al sarcinii
Cand incepe transpiratia in timpul sarcinii?
Ce cauzeaza transpiratia in timpul sarcinii?
Ce pot face cu privire la transpiratia excesiva in timpul sarcinii?
Pot preveni transpiratia in timpul sarcinii?
Cand voi scapa de transpiratie?

Excesul de transpirație este un simptom normal al sarcinii

Te simti in permanenta umeda si extrem de incomoda in aceste zile? Este normal... multe femei insarcinate transpira chiar si atunci cand e racoare si mai  ales noaptea. Daca te afli intr-un climat cald sau la o temperatura deosebit de calda, s-ar putea sa te miri de ce experimentezi semne de menopauza atunci cand esti gravida in sapte luni (de fapt, studiile sugereaza ca pana la 35% dintre femeile gravide au bufeuri de menopauza in timpul sarcinii, deci probabil nu este doar in imaginatia ta).

Excesul de transpiratie este un simptom normal al sarcinii - si exista o multime de modalitati de a te racori chiar si atunci cand temperatura creste.

Cand incepe transpiratia in timpul sarcinii?

Daca si inainte de sarcina te-ai confruntat cu temperaturi in crestere si transpiratii nocturne inainte de menstruatie, pune-ti centura de siguranta! Este probabil ca sarcina sa fie o plimbare umeda si accidentata.

Probabil ca te vei simti super-transpirata in primul trimestru de sarcina, al treilea trimestru de sarcina si postpartum, adica in toate perioadele in care te confrunti cu modificari hormonale extreme (veste buna: hormonii sunt schimbatori chiar si in cel de-al doilea trimestru). Te poti astepta ca efectul de transpiratie sa se disipeze treptat, pe masura ce hormonii incep sa se regleze - probabil in momentul in care incepi sa ovulezi din nou (la cateva luni dupa nastere).

Ce cauzeaza transpiratia in timpul sarcinii?

Pe langa hemoroizi, sangerari ale gingiilor si acnee, ce altceva nu mai este de pus pe seama hormonilor furiosi ai sarcinii? Schimbarile hormonale care apar atunci cand spermatozoizii intalnesc ovulul zapacesc hipotalamusul (zona creierului care ajuta la reglarea temperaturii corpului), facand ca acesta sa perceapa caldura, chiar daca este o temperatura de 21°C (si esti la umbra). Acest lucru, la randul sau, declanseaza reflexul de transpiratie al organismului - conceput pentru a te racori atunci cand temperatura se incalzeste.

Alte cauze potentiale includ un IMC (indice de masa corporala)  mai mare decat cel obisnuit (daca este posibil, incearca sa pastrezi greutata acumulata in timpul sarcinii pana la 25-35 de kg). Pana in trimestrul al treilea, micul tau copilas incalzeste ca niciodata inainte cuptorul corpului tau ca parte a procesului de crestere. In timp ce el sau ea va sta perfect confortabil, tu vei fi cea care va simti caldura!

Ce pot face cu privire la transpiratia excesiva in timpul sarcinii?

Nu exista nici o solutie magica pentru atunci cand transpiri peste masura - dar exista o serie de modalitati care te fac sa te simti mai confortabil:

• Mentine-te hidratata. Pierzi apa atunci cand transpiri mult, ceea ce te poate face sa te simti ametita si sa ai o stare de lesin. Deci, consuma multe lichide. In plus, lichidele reci pot ajuta organismul sa-si regleze temperatura. Poarta intotdeauna o sticla de apa cu tine si bea cand iti este sete - nu astepta pana cand ti se usuca gura si simti sete. Va trebui sa bei apa chiar mai des atunci cand faci exercitii sau temperatura este mai ridicata. Apa este cea mai buna, dar laptele, sucurile naturale, ceaiul din plante, fructele si legumele sunt si ele importante ca fluide (doar stai departe de bauturile acidulate si indulcite pentru a evita excesul de calorii care poate duce la cresterea in exces a greutatii). Regula de tinut minte: Daca urina este aproape alba sau usor galbuie, este un indiciu bun ca esti hidratata.

• Nu sta la soare si in medii cu aer conditionat. Acest lucru este valabil atat pe timp de noapte cat si pe timp de zi.

• Evita sa faci exercitii fizice in caldura zilei. In schimb, opteaza pentru plimbari dimineata devreme sau seara, inscrie-te la un curs in sala de gimnastica cu aer conditionat sau fa o baie in piscina (bonus: aceasta poate, de asemenea, sa iti usureze umflarea picioarelor si a gleznelor).

• Poarta imbracaminte usoara. Poarta haine pe care sa le poti imbraca sau dezbraca usor.

• Dormi pe un prosop. Aceasta va ajuta la absorbtia excesului de transpiratie in timpul somnului.

• Evita bauturile fierbinti si alimentele picante. Mai ales daca acestea declanseaza reflexul de transpiratie (plus, ca sosul iute de nu te ajuta nici la arsuri!).

• Poarta un ventilator de mana. Ventilarea te va ajuta sa evapori transpiratia excesiva, racind pielea - dar NU uita sa te hidratezi.

• Foloseste pudra de talc. Putina pudra pentru bebelusi in zonele predispuse la frecar, va absorbi excesul de umiditate si va impiedica eruptia cutanata termica.

Pot preveni transpiratia in timpul sarcinii?

Ei bine, poti incerca sa te mentii racorita, dar nu sunt prea multe de facut in legatura cu galoparea hormonilor si cresterea in greutate. Cu toate acestea, asigura-te ca ai un aparat de aer conditionat si / sau un ventilator decent la domiciliu si o masina de gheata care face cuburi.

Cand ma pot astepta sa scap de transpiratie?

Probabil ca vei fi mai incalzita pana la si dupa fericita nastere (si probabil vei fi atat de incantata incat nu te vei mai gandi daca ar fi trebuit sa optezi pentru rochie cu maneci scurte sau lungi). Ulterior, temperatura bazala ar trebui sa revina la normal, dar multe femei spun ca nu s-au intors niciodata cu adevarat la temperatura dinainte de sarcina (veste buna pentru acelea dintre voi care se plangeau mereu de frig!).

Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute simptome ale sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca unele viitoare mamici scapa relativ repede de acest aspect neplacut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevarat calvar. Ce solutii exista pentru a combate greturile in timpul sarcinii?

Alte neplaceri in timpul sarcinii:  

Depresia in timpul sarcinii
Neplaceri de-ale sarcinii...
6 simptome jenante ale sarcinii
Dantura in timpul sarcinii
Sânii în schimbare
Sarcina toxica

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Sarcina pe Saptamani

Sarcina pe saptamani este calatoria catre cel mai important moment al unei femei: acela de a deveni mama. Bine ati venit la aceasta descriere unica in 40 de episoade!

De-a lungul calatoriei de 40 de saptamani (sarcina pe saptamani), Desprecopii.com iti va fi prieten, suport moral si sfatuitor. Sarcina este un timp special si minutat al vietii dumneavoastra. In fiecare episod veti citi si vedea cum se dezvolta o mare iubire. Cea dintre dumneavoastra si copilasul care va veni pe lume peste 40 de saptamani. La finalul Odiseei, va dorim un copil sanatos si norocos, din Generatia Desprecopii.com!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII