Căpușele sunt un risc pentru intreaga familie: iată cum le ținem departe cu solutii naturale

Capusele sunt un risc pentru intreaga familie - iata cum le tinem departe cu solutii naturale

Căpușele sunt un risc pentru intreaga familie: iată cum le ținem departe cu solutii naturale

Căpușele sunt un risc pentru întreaga familie și, surprinzator, pot fi și in curtea noastră sau pe animelele noastre de companie. Păstrati-vă familia și animalele departe de căpuse, fără a folosi agenti de protectie chimici.

Iata cum putem respinge capușele în mod natural cu aceste 7 sfaturi și idei:

in acest articol veti citi mai multe despre:

Utilizati uleiuri esentiale
Aplicati Pamant diatomitos 
Cumparati nematozi
Cumparati-va gaini
Consumati usturoi
Mentineti curtea curata
Feriti-va curtea de soareci si caprioarele

Utilizați uleiuri esențiale

Multe mirosuri si parfumuri care noua ne plac sunt de fapt repelente pentru capuse, adica le tin departe. Lavanda, menta, citronella, lemongrass, cedru si citricele, s-au dovedit a pastra capusele departe. Deci, cumparati sapunuri si sampoane care sunt parfumate in mod natural cu aceste ingrediente.

Apoi, cumparati uleiuri esentiale si faceti propriul repelent pentru capuse. Incepeti cu un ulei de baza cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de masline si adaugati 12 picaturi de ulei esential pentru a crea un repelent natural, pe care il puteti pulveriza sau freca pe piele.

Atentie: Uleiurile esentiale trebuie diluate inainte de a fi aplicate pe piele, asa ca nu treceti peste pasul de amestecare a acestora cu un ulei de baza. De asemenea, trebuie sa verificati cu medicul veterinar inainte de a utiliza uleiuri esentiale pe animalele de companie.

Aplicati pământ diatomitos

Pământul diatomitos este un tip unic de nisip constand din alge fosilizate. Aplicati-l in zonele pe care doriti sa le scapati de capuse - in jurul casei, in apropierea custii catelului, etc. Desi este complet sigur pentru oameni si animale, este mortal pentru insecte. Le distruge exoscheletul si le omoara prin deshidratare. Din moment ce pamantul diatomitos nu este o otrava, capusele nu pot sa devina imune la el, astfel incat ramane eficient an dupa an.

Avertisment: Pamantul diatomitos va ucide atat insectele rele cat si cele bune, deci este mai bine sa-i limitati utilizarea.

Cumparati nematozi

Nematozii sunt viermii rotunzi microscopici care traiesc in sol si ucid insectele problematice cum ar fi capusele, furnicile, termitele si alti daunatori de gradina. Nu provoaca nici un rau oamenilor, animalelor de companie, ramelor sau gargaritelor, deci sunt o forma excelenta de combatere a daunatorilor fara substante chimice. Doar alegeti nematodul potrivit (S. Feltiae este cel care va avea grija de capuse) si aplicati-l in curtea dvs.

Cumpărati-va găini

Daca se poate, cumparati niste gaini. Gainile sunt un mare plus fata de orice sistem de gestionare a daunatorilor. Ele vor manca lacustele, mustele, si da, capusele. Lasati-le in curte, iar ele vor trece la treaba mancand toate acele insecte daunatoare.

Mâncati usturoi

Cand mancam usturoi, pielea noastra emite un miros pe care multe insecte, inclusiv capuse, nu-l adora.

Mentineti curtea curata

Capusele sunt atrase de zone cu ierburi inalte, umezeala si umbre, asa ca mentineti curatenia si iarba taiata scurt. Utilizați garduri și bariere naturale pentru a limita accesul căpușelor în curte. Puteți utiliza de exemplu dafinul, care poate fi plantat în jurul perimetrului pentru a respinge insectele.

Plantați plante care resping căpușele, cum ar fi lavanda, rozmarinul, menta sau pelinul. Aceste plante pot emana arome pe care căpușele le evită.

Feriti-va curtea de soareci si caprioare

Soarecii si caprioarele sunt purtatori cunoscuti de capuse si boala Lyme, deci faceti tot posibilul pentru a-i tine departe de voi.

Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar

Mirosul carnii, o bere sau un vin rece alaturi si niste prieteni pot face din orice iesire la iarba verde un prilej de bucurie. Ei bine, in acest timp, liberi in mijlocul naturii, parintii se aseaza pe iarba, copiii se joaca prin tufisuri, si totul pare perfect. Este adevarat insa natura vine la pachet cu toate creaturile sale, inclusiv cu capusele setoase de sange care isi fac viata in acel loc.

Asadar, de cate ori v-ati gandit ca - La Gratar in natura - este sansa perfecta pentru a fi muscat dvs sau copilul dvs de o capusa? Iata cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar.

Despre boala Lyme cititi:

Boala Lyme (Borelioza)
Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
Boli pe care le pot lua copiii de la cainii maidanezi
Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII