De ce copiii trebuie sa se plictiseasca in aceasta vara?

De ce copiii trebuie sa se plictiseasca in aceasta vara?

De ce copiii trebuie sa se plictiseasca in aceasta vara?

Iată cum vă puteți bucura cu toții de aceste zile glorioase de aur ale verii (chiar dacă nu aveți nicio zi de vacanță sau prieteni cu cabane).


A trebuit să-mi pierd cumpătul că băieții mei să fie convinși că se pot distra și fără dispozitive media în această vara. Într-una din acele zile... le-am sugerat (strigat) celor doi baieti ai mei că poate a venit timpul să sting televizorul și să plece afară. Da. Chiar acum.

- veți citi:
Numai oamenii plictisitori se plictisesc
Copilăria lor nu va dura pentru totdeauna
Amintirile de vară nu trebuie să fie construite în excursii costisitoare

Numai oamenii plictisitori se plictisesc

"Numai oamenii plictisitori se plictisesc", am strigat cu cea mai bună voce a mea, în timp ce îi împingeam pe ușă. Pe urmă m-am bătut pe spate și m-am întors imediat la muncă. Câteva minute mai târziu, instinctul matern și-a intrat în rol, iar eu am zburat afară pentru a vedea cum se descurcă. Nu mi-am putut crede ochilor.

Cel mai mic, de vreo opt ani la acea vreme, stătea pe o piatră din fața casei, urmărindu-l pe fratele sau mai mare, de 10 ani, în timp ce-și croia drum în sus și în jos, plimbând un cauciuc. El o găsise în garaj, o împinsese pe stradă și acum, ca dintr-o scenă dintr-un film din anii 1920, se amuza văzând cât de departe o putea rostogoli. Își strigau instrucțiuni reciproc, făceau strategii și râdeau. Laptopul meu a rămas înăuntru, uitat, în timp ce-i urmăream.

Viața noastră s-a extins până în măsura în care se simte adesea că fiecare moment este contabilizat de un must-do programat sau de un ping de social media: mănâncă, muncește, studiază, joacă-te. Retweet, cum ar fi, post, pin. Copiii noștri fac la fel.

În acea după-amiază a fost un memento accentuat că este sarcina noastră ca părinți să luptăm pentru timp în numele lor. Copiii habar nu au la ce renunță atunci când defilează prin viață, cu ochii lipiți de ecrane, urmărind alte persoane. Trebuie să ne îngăduim acele momente aparent indulgente atunci când crearea amintirilor are prioritate, nu curățenia bucătăriei. Trebuie să recunoaștem că listele de sarcini nu vor fi niciodată finalizate, și că timpul pe care îl avem cu copiii, ale căror imaginații sunt încă deschise către idei noi, va trece fulgerător...

Copilăria lor nu va dura pentru totdeauna

Rolul meu de planificator șef și arbitru al justiției este temporar. Au o singură copilărie. Și fiecare vară unică. Irosirea oricărei zile ar fi o rușine, dar irosirea uneia din acele zile aurii de vară este mult prea mult pentru ei.

Amintirile de vară nu trebuie să fie construite în excursii costisitoare

Poți avea o vară uimitoare fără să renunți la jobul tău de zi sau să îți vinzi bunurile. Putem alege (și să-i învățăm pe copiii noștri) să găsească bucuria în acele buzunare de timp care altfel s-ar simți doar o rutină.

Este posibil să nu putem opri marșul constant al timpului, dar îl putem încetini. Faceți din vara asta o amintire plăcută. Transformă un prânz într-un picnic sau o zi însorită într-un război cu apă. Pune jos telefonul. Întră pe gazon. Vă garantez că vă veți aminti de asta în anii următori.

Lasa-ti copilul sa se plictiseasca... din cand in cand!

De cate ori nu ai auzit exclamatia ”Mama/ tata sunt plictisit!!!”? Cum reactionezi la o astfel de exclamatie? Probabil ca majoritatea dintre noi se simt brusc vinovati atunci cand aud astfel de cuvinte din gura propriului copil. De aceea, tendinta este sa incercam sa rezolvam imediat problema plictiselii si de multe ori incercarea aceasta de a rezolva imediat face mai mult rau decat bine... mai departe.

Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII