Hărțuirea intre fete - cum reacționăm noi, părinții

Hartuirea intre fete - cum reactionam noi, parintii

Hărțuirea intre fete - cum reacționăm noi, părinții

Hărțuirea este o forma de intimidare (bullying) ce  implică agresiune relațională: bârfe despre victimă, excluderea și izolarea ei, ignorarea și respingerea. Acest lucru este realizat într-un mod foarte sofisticat, adesea în afara supravegherii adulților.  Există diferite forme de intimidare. Fetele și băieții se hărțuiesc de obicei într-un mod diferit.

Cum ne putem ajuta fata să treacă mai usor peste hărtuirea si agresiunea psihică dintre fete ? Iată câteva sfaturi.

 

 

- veți citi:
Ce este hărțuirea/agresivitatea între fete?
Discutați despre asta
Nu judecați
Mai multe sfaturi

Hărțuirea - ca formă de intimidare intre fete

Hartuirea este o formă de intimidare care este mai frecventă în rândul fetelor. Aceasta formă de intimidare implică agresiune relațională: bârfe despre victimă, excluderea și izolarea ei, ignorarea și respingerea. Acest lucru este realizat într-un mod foarte sofisticat, adesea în afara supravegherii adulților. Prin intermediul relațiilor cu ceilalți, copiii indică cine este acceptat în grupul lor și cine nu.

Băieții sunt mai familiarizați cu agresiunea fizică decât fetele. Aceștia rezolvă mai direct conflictele, pentru că interacționează fizic deja la o vârsta fragedă. Fetele vor să fie plăcute mai repede. Barfa și căutarea de sprijin este, prin urmare, o caracteristică a comportamentului feminin.

Discutați despre asta

Hărțuială între fete poate (din păcate) să apară oriunde. La școala primară, liceu, la un club sportiv sau în cartier. De obicei este o fază care trece, dar care poate lasă sechele emoționale îndelungate asupra fetelor. Cercetătorul și scriitorul american Kim Cook îi sfătuiește pe părinți să vorbească mult cu fiicele lor despre prietenie. Acest lucru este deja posibil atunci când au doi sau trei ani.

De exemplu, întrebați-vă copilul cu cine îi place să se joace și cu ce jocuri. Are un conflict cu un alt copil? Apoi, întrebați-o mai târziu dacă dorește să se joace din nou cu acel copil. Dacă nu este cazul, lăsați situația așa cum este. Fetele pot indica de la o vârstă timpurie cu cine se înțeleg și cu cine nu.

Nu judecați

În calitate de părinte, poate fi dureros să auziți că fiica dvs. este agresată de prietenele ei. S-ar putea să fiți înclinat să judecați direct celelalte fete. Amintiți-vă că nu vă ajutați fiica cu asta. Puteți însă să o ascultați și să-i respectați sentimentele. Mai întâi, dați de înțeles că nu vi se pare ok și simpatizati cu ea. Poate fi o ușurare imensă pentru ea să-și ușureze inima și poate ea însăși va ajunge la o soluție în timp ce vorbește cu dvs.

Fiica dvs. vrea să se apere singură de aceste situații, dar nu știe cum să facă asta? Învațați-o, de exemplu, această propoziție: „Nu-mi place dacă ești atât de rea cu mine. Te rog să încetezi. Hartuitorilor le place să ia în vizor persoane care nu îndrăznesc să își ia apărarea.

Mai multe sfaturi

Este important să folosiți din când în când cuvântul „eu”. În felul acesta copilul învață să-și exprime sentimentele și să se apere el însusi.

Este fiica dvs. ținta „fetelor rele” din cauza felului în care arată?

Învațați-o că nu este important cum arată, ci la ce este bună. De exemplu, nu vorbiți despre picioarele ei lungi, ci despre picioarele ei puternice cu care probabil va alerga foarte repede. Prin a vă convinge fiica că este puternică, aspectul ei devine mai puțin important.

Nu subestimați acestă formă de intimidare, care poate fi temporară, dar care poate lăsa urme în anii următori. Încercati să continuați să vorbiți despre asta. Dacă nu reușiți, solicitați ajutor profesionist.

Aveți impresia că însuși fiica dvs. este o agresoare?

Întrebați-o de ce face asta și dați-i de înțeles că nu agreați deloc acest fel de comportament.

Intimidarea si hartuirea intre copii: cum ne ajutam copilul sa se descurce

Hartuirea copilului la scoala este un fenomen care se intampla mult prea des si poate, din pacate, lasa rani profunde in sufletul copilului.

Cum ne invatam copilul cum sa se fereasca de cei care il intimideaza si cum il educam sa nu intimideze alti copii... iata sfaturile de la Desprecopii...

 

redactor: Demetra Sorescu - Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2019
referinte: Journal of Psychology, Parenting News.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII