Din nou despre greutatea in sarcina. Multe femei castiga prea multe kilograme in timpul sarcinii si asta nu e bine

Din nou despre greutatea in sarcina. Multe femei castiga prea multe kilograme in timpul sarcinii si asta nu e bine

Din nou despre greutatea in sarcina. Multe femei castiga prea multe kilograme in timpul sarcinii si asta nu e bine

Multe femei castigă prea multe kilograme in timpul sarcinii iar acest lucru nu este sănătos pentru bebe.

O greutate normala in timpul sarcinii este important atât pentru mamă, cât și pentru copil. Câștigarea prea puțin în greutate in sarcina pune bebelușii în pericol de a avea o greutate scăzută la naștere, ceea ce le crește riscul de diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială și obezitate mai târziu în viață. La polul opus, bebelușii născuți din mamele care câștigă prea multe kilograme, au un risc crescut de obezitate și sindrom metabolic.

- veți citi:
Când in timpul sarcinii, viitoarea mămica mănancă pentru trei sau pentru mai mulți...

Greutatea în timpul sarcinii, este important atât pentru mamă, cât și pentru copil
Sportul si miscarea sunt o parte importantă a sanatatii sarcinii
Calculator de greutate în sarcină
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Când in timpul sarcinii, viitoarea mămica mănancă pentru trei sau pentru mai mulți...

Exista aceasta vorba din popor care e insa contrazisa de medicina moderna ca o femeie însărcinată mănâncă pentru doi. DIn pacate insa, multe dintre ele mănâncă pentru trei sau mai mulți...

Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA - constată că aproape jumătate dintre femeile însărcinate câștigă prea multe kilograme în timpul sarcinii. Femeile care sunt supraponderale sau obeze înainte de a rămâne însărcinate, au cel mai mare risc de a adauga prea multe kilograme suplimentare în timpul celor nouă luni de sarcina.

Câte kilograme se pot caștiga in timpul sarcinii?

Institutul de Medicină din SUA recomandă femeilor

Femeile cu un indice de masă corporal (IMC sau BMI) în intervalul normal (între 18,5 și 24,9) să câștige 11 - 15 kilograme în timpul unei sarcini.

Femeile care încep sarcina sub greutate (cu un IMC sub 18,5) ar trebui să pună între 12 și 18 kilograme în timpul sarcinii;

Femeile obeze ar trebui să câștige doar 5 - 10 kilograme în timpul sarcinii, spun ghidurile.

Atentie: indicele masei corporale (IMC sau BMI - body mass index) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari. Totusi, acesta este o aproximare si nu masoara procentul de grasime din corp.

Formula folosita este una simpla: greutatea (kg)/inaltime (m)2. De exemplu: o femeie cu greutatea de 55 kg si 1,65 m, va avea un IMC de 55/(1,65 x 1,65) = 55/2,7225 = 20,2

Creșterea excesivă în greutate este o problema care a afectat 23,5% dintre femeile care erau subponderale la începutul sarcinii și 37,6% dintre femeile care aveau o greutate normală înainte de a rămâne însărcinate. Dar kilogramele mult peste limita sunt o problema în special în rândul femeilor care erau supraponderale sau obeze - 61,6%, respectiv 55,8% dintre ele, au adăugat prea multe kilograme în plus în timpul celor nouă luni de sarcină.

Creșterea în greutate peste limita de sanatate in timpul sarcinii este o problemă in tari ca SUA sau Marea Britanie dar tot mai mult si in alte tari europe, printre care si Romania.  Aceasta crestere in greutate - nesanatoasa - afecteaza in jur de 20,4% dintre femeile însărcinate. Vezi aici cum poti calcula cate kilograme in plus poti sa ai in fiecare luna de sarcina

Greutatea în timpul sarcinii, este importanta atât pentru mamă, cât și pentru copil

A se asigura că femeile câștigă greutatea potrivită în timpul sarcinii, este important atât pentru mamă, cât și pentru copil. Câștigarea prea puțin în greutate pune bebelușii în pericol de a avea o greutate scăzută la naștere, ceea ce le crește riscul de diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială și obezitate mai târziu în viață. La polul opus, bebelușii născuți din mamele care câștigă prea multe kilograme, au un risc crescut de obezitate și sindrom metabolic.

Pentru femei, creșterea excesivă în greutate în timpul sarcinii face ca această „greutate a bebelușului” să fie mai greu de pierdut. De asemenea, face obezitatea mai probabilă.

Autorii studiului  au scris că, creșterea excesivă în greutate începe adesea la începutul sarcinii, așa că nu este niciodată prea devreme pentru obstetricieni și pacienții lor să înceapă să urmărească greutatea lor. Deși unele femei sunt dornice să înceapă să mănânce pentru doi, în majoritatea cazurilor nu este necesar până în al doilea trimestru. Din acel moment, cerințele unui copil în creștere impun femeilor să consume alte 340 până la 450 de calorii pe zi, potrivit studiului. Aici despre alimentatia sanatoasa in timpul sarcinii.

Sportul si miscarea sunt o parte importantă a ecuației

Sportul si miscarea sunt insa o parte importantă a ecuației, iar femeile însărcinate ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de exerciții pe săptămână de mers rapid sau o altă activitate de intensitate moderată, au adăugat cercetătorii.

Unele femei cred - in mod eronat ca activitatea fizică în timpul sarcinii este riscantă. Cu toate acestea, activitatea fizică este sigură și recomandată pentru majoritatea femeilor însărcinate și ar putea reduce unele complicații legate de sarcină. Citeste aici Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce nu

Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu

Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei.

Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii.

Calculator de greutate în sarcină

Calculatorul de greutate in sarcină te ajută sa calculezi cate kilograme extra este normal să ai pe parcursul lunilor de sarcina.

Poti calcula astfel dacă acele kilograme in plus pe care le acumulezi pe parcursul sarcinii se inscriu in limitele unei sarcini sanatoase. In plus, iti vom explica de ce greutatea in sarcină trebuie monitorizată.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII