Importanța implicării părinților în educația copiilor - CONCURS BIC pentru Educatie

Importanța implicării părinților în educația copiilor - CONCURS BIC pentru Educatie
Nu ar trebui să fie o surpriză imensă importanța implicării părinților în educația copiilor. Cu toate acestea, realitatea este că majoritatea părinților nu știu cât de important este.
În același timp, nu uităm nici că părinții sunt mai ocupați ca niciodată și sunt trași într-o multitudine de direcții diferite...
Citiți până la final și puteți participa la un super concurs: BIC pentru Educație!
- veți citi:
Elevii vor avea performanțe mai bune la școală
Un comportament îmbunătățit și o atitudine mai pozitivă
Abilități sociale îmbunătățite
Cum să fii mai implicat în educația copiilor tăi?
BICKids susține implicarea părinților în educația copiilor - super CONCURS
Educația este mai mult decât ceea ce se întâmplă între cei patru pereți ai unei săli de clasă
Un lucru important de reținut este faptul că educația este mai mult decât ceea ce se întâmplă între cei patru pereți ai unei săli de clasă. De exemplu, petrecerea timpului împreună în jurul mesei la cină, împărtășirea poveștilor și conversațiile, sunt o parte importantă a educării copiilor.
Chiar dacă sunteți implicat activ în educația formală a copilului, dacă absentați în celelalte părți ale educației (și ale vieții) mai puțin formale, vor exista consecințe de amploare.
Așadar, deși cred că am fi cu toții de acord că implicarea în educația copiilor noștri (cea pe care o primesc și în afara clasei), este importantă, întrebarea cea mare este: de ce este atât de importantă implicarea părinților în educația copiilor?
Elevii vor avea performanțe mai bune la școală
Dacă părinții își manifestă interesul pentru educația copiilor lor, copiii la rândul lor vor avea mai multe șanse să recunoască faptul că educația lor este importantă.
Deoarece copiii tind să modeleze comportamentele adulților, atunci când părinții sunt implicați activ în școlarizarea lor, copiii vor învăța importanța educației și vor încerca să imite aceste comportamente de la părinți. Și, cu toate că este bine ca un părinte să arate interes pentru educația copilului, cercetările arată că obținerea interesului ambilor părinți poate avea un impact major.
Un comportament îmbunătățit și o atitudine mai pozitivă
Realitatea, este că problemele comportamentale tind să înceapă să apară la preadolescenți și adolescenți, mai ales că dezvoltarea lor cognitivă îi determină să înceapă să-și asume mai multe riscuri. Totuși, a fi implicat în toate aspectele educației unui copil, vă poate ajuta la reducerea numărului de probleme de comportament pe care le veți întâmpina.
Abilități sociale îmbunătățite
Cercetările arată că implicarea părinților nu numai că îmbunătățește comportamentul și performanța la școală, dar îmbunătățește și abilitățile sociale.
Implicarea părinților în educație ajută la funcționarea socială a copiilor. Copiii cu părinți implicați au interacțiuni mai bune între colegi decât copiii cu părinți neimplicați. De asemenea, abilitățile lor sociale par a fi mai avansate, iar acestea, la rândul lor, duc la rezultate academice mai bune.
Cum să fii mai implicat în educația copiilor tăi?
Acum, după ce am stabilit cât de importantă este implicarea parinților în educația copiilor, următoarea întrebare este „Cum se pot implica parinții MAI MULT?”
Aceasta poate fi o mare provocare pentru părinții de preadolescenți și adolescenți, deoarece copiii în acest moment doresc mai multă independență și, dintr-o dată, timpul petrecut cu părinții nu este „mișto”.
Iată deci, cum să fii mai implicat în educația copiilor tăi:
Cunoaște profesorii copiilor
Petreceți timp împreună în mod regulat
Cunoaște prietenii copiilor
Luați masa împreună cât de des este posibil
BIC Pentru Educație susține implicarea părinților în educația copiilor
Dacă ești părintele unui copil din ciclul primar (clasa 0 - clasa 4), intră pe BICkids, află cum poți ajută la câștigarea marelui premiu, descarcă și desenează împreună cu copilul cartolină necesară participării, apoi invită cadrul didactic al copilului să încarcă cartolină pe site pentru a își înscrie clasa în concursul BIC Pentru Educație!
Care este mecanismul concursului?
Pentru a participa la concurs, cadrul didactic primește de la elev felicitarea primită în magazine sau o descarcă el însuși de pe site-ul concursului, din secțiunea cartolină.
Cadrul didactic completează / desenează cartolina cu ajutorul elevilor, după care o încarcă în platforma dedicată de pe site-ul BICkids.ro.
Profesorii pot accesa platforma pentru a-și înscrie clasa chiar dacă nu au cardul fizic, pot descărca felicitarea de pe site, o pot completa și încărca în secțiunea dedicată înregistrării în concurs!
Perioada de votare și premii
După perioada de înscriere, profesorii și părinții pot vota clasa « preferată ». Clasa care ia cele mai multe voturi poate câștiga marele premiu: echipament școlar necesar sălii de clasa în valoare de 1.000 de euro și rechizite BIC pentru toți elevii din clasă. În caz de baraj (voturi egale) câștigătorul se va desemna prin tragere la sorți.
Locurile 2 și 3 vor primi rechizite BIC pentru toţi elevii din clasă.
Câștigătorul va fi anunţat pe 25 octombrie 2019.
Perioada de participare:
Perioada de înscriere se termina pe 29 septembrie
Perioada de votare este 30 septembrie – 18 octombrie
Anunțarea clasei câștigătoare se va face pe 25 octombrie