Ramona Badescu insarcinată la 50 de ani - iată ce inseamnă o sarcină la aceasta varstă

Ramona Badescu insarcinata la 50 de ani - iata ce inseamna o sarcina la aceasta varsta

Ramona Badescu insarcinată la 50 de ani - iată ce inseamnă o sarcină la aceasta varstă

Ramona Badescu a ramas insarcinata la 50 de ani, in mod natural.Tot mai des, in ultima vreme, femeile forteaza cu succes ceasul biologic printr-un stil de viata sanatos.

Iată ce inseamnă o sarcină după varsta de 47 de ani - exista riscuri dar și vești bune.

veti citi
Sarcina după 50 de ani? Ei bine, Ramona Badescu e insarcinată la 50 de ani
Ramona Bădescu va deveni mămică la 50 de ani
Cum a aflat Ramona Bădescu că este însărcinată
Sarcina după 50 de ani, riscuri dar și vesti bune
Sarcina după 40 de ani?
Despre planificarea unui copil, mai cititi

Sarcina după 50 de ani? Ei bine, Ramona Badescu e insarcinată la 50 de ani

În  2017, când vorbea despre ideea de a fi mamă, Ramona Badescu explica faptul că nu concepe să procreeze un copil cu un bărbat de care nu este 100% sigură că este partenerul ideal pentru ea. „Pentru mine trebuie să fie mai mult decât jumătatea mea. Trebuie să fie întregul meu”, spunea Ramona. Pe atunci spunea, de asemenea, că își dorește fetiță, însă acum nu își mai încape în piele de fericire, la gândul că mai este puțin timp până va putea să își strângă băiețelul în brațe.

Iar acel moment stelar a venit. Ramona va fi in curand mamica.

Ramona Bădescu va deveni mămică la 50 de ani

Trăiesc o emoţie enormă, dar şi o frică şi o responsabilitate, pentru că nu peste mult timp voi naşte, aşa că încă citesc despre sfaturile care li se dau mămicilor după naştere. Este lucrul cel mai frumos care cred că i se poate întâmpla unei fe¬mei, confirmarea deplină a vieţii sale, de a deveni mamă. Tot ce mi se întâmplă trăiesc la maximum, râd mai mult, plâng mai mult, tot ceea ce mă înconjoară e un carusel de emoţii”, a spus Ramona Bădescu


Ii uram Ramonei o sarcina sanatoasa si un copil frumos si sanatos!  - desprecopii

Cum a aflat Ramona Bădescu că este însărcinată

„Eu, cu mult timp înainte, îmi făcusem procedura de conge­lare a ovulelor – despre care le sfătuiesc şi pe tinere să se informeze şi să o facă. Eu nu ştiam despre asta, dar o prie­tenă mi-a sugerat acum câţiva ani lucrul acesta.
Chiar dacă am 50 de ani ca vârstă anagrafică, ca vârstă biologică am vreo 32, aşa cum arată analizele, pentru că nu am făcut niciodată excese şi am avut o viaţă sănătoasă. Eu şi iubitul meu luasem hotărârea ca, în luna ianuarie, să recurgem la fertilizare, dar când m-am dus să încep procedura, cu toa­te analizele, doctorul meu gi­necolog m-a privit cu un surâs enorm şi mi-a spus ca sunt insarcinata in 2 saptamani.

Sarcina după 50 de ani, riscuri dar și vesti bune

Varsta medie a inceperii menopauzei este de 51 de ani, dar de obicei variaza intre 45 si 55 de ani. Aproape toate sarcinile dupa varsta de 50 de ani necesita asistenta specializata, fie ca este vorba de medicamente pentru fertilitate, suplimente hormonale, sau mai frecvent, ovule de la alte femei donatoare. Femeile care inca ovuleaza la aceasta varsta trebuie sa ia de obicei progesteron cel putin in primele doua luni pentru a mentine sarcina.

Femeile care nu mai ovuleaza au nevoie de ovulele altor femei donatoare pentru a concepe un copil si trebuie sa ia estrogen si progesteron cea mai mare parte a sarcinii, pana cand placenta incepe sa produca singura acesti hormoni.

La aceasta varsta, rata complicatiilor este ridicata, incluzand probleme ca hipertensiunea, probleme ale rinichilor si ale placentei – care necesita monitorizare si ingrijire foarte stricte.

Deci o femeie de 50 de ani poate rămâne însărcinată? Ei bine, o sarcină sănătoasă la această vârstă este aproape imposibilă. Doar 0,01% dintre sarcinile naturale pot apărea după vârsta de 47 de ani, iar Ramona este un caz de acest fel. Modalitatea prin care femeile trecute de această vârstă pot rămâne însărcinate este prin fertilizare in vitro sau donare de ovule. Citeste pe larg despre sarcina dupa 50 de ani aici.

Sarcina după 40 de ani?

De curand am observat pe forumul Desprecopii, un topic cu titlul - Imi doresc un copil la 46 de ani, oare se poate?

Imi doresc copii dar nu cu ovule donate ,credeti ca e posibil?mai e cineva care a reusit sau trebuie sa ma consolez...Cititi continuarea discutiei aici.

Despre planificarea unui copil, mai cititi

In ce luna ar trebui sa ramai insarcinata? Avantaje si dezavantaje de la luna la luna

Cand doresti prea tarziu un copil ...

Si ceasul biologic al barbatilor ticaie

Forum de fertilitate, pentru cuplurile care iși doresc un copil

 Asteptand o minune in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII