ȘTIAI CĂ? În timpul sarcinii, poți avea poftă de produse nealimentare - iată de ce

STIAI CA? In timpul sarcinii poti avea pofta de produse nealimentare - iata de ce al viitoarei mamici in timpul sarcinii - pregatirea pentru bebe

ȘTIAI CĂ? În timpul sarcinii, poți avea poftă de produse nealimentare - iată de ce

Despre sarcina: poate nu stiai ca poți avea poftă de produse nealimentare

Pofta de a consuma produse nealimentare, o condiție medicală cunoscută sub numele de pica, poate fi o experiență derutantă și uneori îngrijorătoare. Aceasta implică dorința intensă de a mânca obiecte care nu sunt considerate alimente, cum ar fi argila, creta, gheața sau hârtia. Deși cauzele exacte ale pica rămân neclare, se crede că această afecțiune poate fi legată de deficiențe nutriționale, în special în timpul sarcinii, când nevoile corpului pentru anumite minerale și vitamine cresc semnificativ.

Despre sarcina: poate nu stiai ca.... poți avea poftă de produse nealimentare

Pofta neobișnuită de a mânca produse care nu sunt alimente este cunoscută sub numele de pica. Acest lucru poate fi mai frecvent în timpul sarcinii din cauza nevoilor nutriționale crescute ale organismului. Dacă nu mănânci alimentele potrivite sau nu poți mânca din cauza greaței, s-ar putea să fii mai expus un risc de a dezvolta această afecțiune. Și în funcție de ceea ce mănânci, cu siguranță îți poate dăuna sănătății.

Îmbunătățirea aportului nutrițional vă poate ajuta, dar este întotdeauna cel mai bine să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă începeți să aveți poftă de produse nealimentare.

sarcina pofte ciudate

Factori de Risc și Cauze ale acestui fenomen in timpul sarcinii

- Deficiențe Nutriționale: Carențele de fier, zinc și alte minerale pot stimula apariția poftei pentru produse nealimentare.

- Hormoni: Schimbările hormonale și nevoile nutriționale crescute pot accentua dorințele neobișnuite.

- Condiții Psihologice: Stresul, anxietatea și alte tulburări mintale pot avea un rol în dezvoltarea acestui obicei - pica.

Impactul asupra Sănătății

Consumul regulat de produse nealimentare nu este doar nesănătos, dar poate fi și periculos. Obiectele consumate pot provoca leziuni interne, blocaje sau intoxicații, necesitând adesea intervenție medicală urgentă.

Cum sa previi si ce trebuie sa faci in cazul acestor pofte ciudate

- Este nevoie de o evaluarea deficientelor mineralelor si vitaminelor: Un control medical poate identifica eventualele deficiențe nutriționale și poate contribui la elaborarea unui plan alimentar echilibrat.

- Este nevoie de suport Psihologic: Consultarea unui psiholog sau psihiatru poate fi utilă dacă pica este legată de aspecte psihologice.

- Este nevoie sa iei suplimente nutriționale: În cazul deficiențelor dovedite, suplimentarea dietei cu vitamine sau minerale specific necesare poate reduce poftele neobișnuite.

Când să cauți Ajutor

Este foarte important sa discuți cu medicul tău dacă experimentezi pofte de produse nealimentare, în special în timpul sarcinii. Acest comportament poate ascunde probleme de sănătate care necesită atenție imediată. Medicul tău îți poate oferi sfaturi personalizate și te poate îndruma către specialiștii necesari pentru a gestiona condiția în mod eficient.

Alte lucruri interesante despre sarcina:

ȘTIAI CĂ? Iată de ce crește volumul de sânge al viitoarei mămici în timpul sarcinii - pregătirea pentru bebe!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

In zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - de aceea ne-am hotarat sa cream o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

 Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII