Iată de ce bunicii pot avea o influență de calm și echilibru pentru copiii

Iata de ce bunicii pot avea o influenta de calm si echilibru pentru copiii

Iată de ce bunicii pot avea o influență de calm și echilibru pentru copiii

Bunicii au un rol pozitiv și încurajator în viaţa nepotilor, spre deosebire de părinți care se ocupă de încercarea de a fi disciplinari. De asemenea, interacțiunea regulată cu bunicii ii ajută la dezvoltarea abilităților pro-sociale. Bunicii au calitati de buni psihologi pentru copii. Sunt calmi, blanzi si stiu sa asculte ...Iata de ce bunicii pot avea o influenta de calm si echilibru pentru copiii.

Iata de ce bunicii pot avea o influenta de calm si echilibru pentru copiii.

- veţi citi:
Buni și Bunu au super puteri
Influența altruistă a bunicilor
De ce bunicii au influente pozitive și ofera echilibru
Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit
Tot despre bunici, merita citit și

Buni și Bunu au super puteri

Copiii mei au petrecut mult timp cu bunicii. Buni si Bunu, așa cum îi alintau băieții mei, locuiau la doar câteva minute distanţă de noi. Ei au fost foarte implicați zilnic în viaţa nepoţilor lor, îi luau în mod regulat de la școală sau îi convingeau cu super puterile lor ca un somn de dupa amiaza este foarte placut ...

Iat atunci cand nu pregătea mâncăruri delicioase pentru noi toţi acasă la ea, Buni era adesea „babysitter” la noi. Amândoi, Buni si Bunu au făcut tot ce a fost nevoie, învârtindu-se aici și acolo pentru a salva ziua ca o pereche de supereroi magnifici, deși subestimați.

Influența altruistă a bunicilor

Odată, Buni chiar s-a oferit voluntar să ajute la școală, adică să pregateasca si sa servească biscuiţi cu cremă, în timp ce fiul meu avea o prezentare despre strămoșii noștri. (Mi-a părut foarte rău să ratez asta, dar ce ar putea face o mamă muncitoare?) Tot ce am putut spune a fost „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru Buni si Bunu!”

Apoi ne-am mutat in alt oras. Băieții mei încă vorbesc aproape zilnic cu Buni si Bunu. Deși tuturor ne lipseşte interacțiunea iubitoare dintre persoane, sunt recunoscătoare pentru relația stabilă pe care o au băieții cu bunicii lor. Este ușor de observat cât de mult au învățat și au câștigat copiii mei din influența altruistă a bunicilor lor. Această influență a ajutat la modelarea persoanelor care sunt copiii mei și, fără îndoială, va continua să facă acest lucru de-a lungul vieții.

De ce bunicii au influente pozitive și ofera echilibru

Câțiva ani în urmă, a fost publicat un studiu în the Journal of Research on Adolescence din SUA, care oferea validare științifică pentru importanța implicării bunicilor.  Potrivit acestui studiu, cercetătorii au colectat date de la peste 4000 de familii cu copii de clasa a cincea pentru a determina dacă influența bunicilor are vreun efect, pozitiv sau negativ, privind dezvoltarea și comportamentul copiilor.

Rezultatele studiului au indicat o corelație definitivă între bunicii implicați și dezvoltarea comportamentelor „pro-sociale” la copiii de clasa a cincea. Prin pro-social, se refereau la un comportament bun, util și / sau empatic față de ceilalți. Mai simplu spus, atunci când bunicii sunt implicați constant în viața nepoților lor, copiii tind să fie oameni mai buni si mai empatici. (Din nou, aș spune că aceasta nu este o revelație pentru mulți dintre noi, dar oamenii de știință vor fi oameni de știință.)

Cercetătorii consideră că această corelație se datorează rolului pozitiv și încurajator al bunicilor pe care îl au în viaţa copiilor, spre deosebire de părinții care se ocupă de încercarea de a fi disciplinari. De asemenea, interacțiunea regulată cu bunicii ii ajută la dezvoltarea abilităților pro-sociale. Bunicii au calitati de buni psihologi pentru copii. Sunt calmi, blanzi si stiu sa asculte ...

Din gurile copiilor

Când i-am întrebat pe proprii mei copii de ce cred că bunicii sunt importanți, iată ce au avut de spus:

„Îmi place s-o chem pe Buni mai ales atunci când sunt frustrat.” (El pronunță acest cuvânt fur-stat.) „Ea știe ce nu este în regulă. Îmi place că ea vrea întotdeauna să vorbească cu mine. ”~ AG, 10 ani.

„Bunicii sunt importanți pentru că sunt adulți, pe lângă părinții tăi, care te iubesc și cărora le pasă de tine. Ei fac multe lucruri utile pentru noi. De asemenea, ei sunt foarte deștepți pentru că au trăit cam șaptezeci de ani sau ceva de genul acesta. ”~ DN, 12 ani.

Ei bine, acesta este un rezumat frumos, nu crezi? Fără îndoială, bunicii pot face și fac o mare diferență în viața nepoților lor.

Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit

Parinti de azi au alte idei si convingeri despre cresterea copilului decat cele ale bunicilor de azi. Si daca bunicii ar face un mic efort de memorie, si-ar aduce perfect aminte ca si ideile mamelor lor (adica strabuniciler) au fost relativ depasite si au considerat ca isi cresc copiii dupa reguli noi, moderne. Iata niste sugestii de discutat pentru a evita niste conflicte mai mari de idei. Un fel de reguli de conduita :) Este important ca ele sa fie stiute dinainte de copil dar chiar si de catre soacre sau mame bunici. Citeste mai departe...

Tot despre bunici, merita citit și

Bunicii care rasfata copilul cu mancare nesanatoasa - cum procedam?

4 generatii: fotografie care trebuie facuta, daca ai sansa

Pastrati legatura cu bunicii!

 Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor

Parenting modern

autor: Redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Bunici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII