Nume de Sfinți pentru băieții născuți in luna Noiembrie

Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Noiembrie

Nume de Sfinți pentru băieții născuți in luna Noiembrie

Copiii primesc adesea numele unui sfânt la botezul lor. Se crede că sfântul al cărui nume este ales va servi ca protector pentru persoana care îi poartă numele. Obiceiul de a da numele unui sfânt copiilor își are originea în Franța și Germania în Evul Mediu și este încă un obicei popular în Europa continentală.

În unele cazuri, părinții pot da copilului și un nume laic, permițându-i să folosească numele sfântului în scopuri religioase și numele secundar pentru toate celelalte scopuri. Un copil poate fi numit și după sfântul a cărui sărbătoare este ziua sa de naștere  - iata lista cu nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Noiembrie.

- veți citi:
Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Noiembrie
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Noiembrie și ce nume puteți da baieteilor născuți în această luna:

Albert

Sf. Albert cel Mare - Albert, numit “cel mare” când era încă în viaţă, a meritat pe deplin acest titlu, deoarece a fost mare nu numai în ştiinţele umane, ci şi în ştiinţa creştină, cultivând toată viaţa o profundă unire cu Dumnezeu şi o mare iubire faţă de oameni.
Originea numelui - Nume de provenienta germanica, de la "Adalbrecht", compus din elementele "adal" (nobil) si "beraht" (stralucitor, luminos).

Andrei

SF. Andrei - fratele lui Simon Petru; el a fost chemat mai înainte de ceilalţi şi, pentru acest motiv, grecii îi acordă supranumele de „protocletul”. Sfântul Andrei şi-a desfăşurat activitatea apostolică în ţinuturile din jurul Mării Negre şi a sfârşit viaţa în Grecia, la Patras, unde a fost răstignit pe o cruce în formă de X.
Originea numelui - provine din greaca veche: ánthrōpos = ființă umană fiind derivat din cuvântul andros = bărbat.

Carol

Sf. Carol Borromeu - Carol, la vârsta de 12 ani, este ales abate – onorific – al Mănăstirii „Sf. Graţian”, aflată pe domeniile familiei părinteşti. Cu multă durere, a observat cum chiar călugării îl ironizau pe tatăl său, care, duminică de duminică, participa la Sfânta Liturghie în mijlocul sătenilor din Arona şi primea cu evlavie Sfânta Împărtăşanie.
Originea numelui - Carol de origine germanica si are semnificatia de - om, barbat, om liber, om din popor. Numele Carol este corespondentul romanesc al lui Karl, frecvent si raspindit sub diferite forme la toate popoarele din apusul si centrul Europei.

Cristian

Sfântul Cristian - a făcut parte dintr-o misiune de călugări camaldulezi, chemaţi de regele Boleslau să participe la activitatea de încreştinare a Poloniei.
Originea numelui - din latina: crestin,cel ce crede in Hristos, numele acesta fiind ca o marturie a credintei si a dragostei noastre.

Gabriel

Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Gavril, din ebraica, inseamna "Dumnezeu este puternic" , numele acesta evidentiind ca omul isi gaseste puterea in Dumnezeu, adica in credintais in iubire.

Damian

Sfinţii Cosma şi Damian erau fraţi, de neam din Asia, doi luminători, strălucind pe pământ cu faptele cele bune.
Originea numelui - de origine greacă şi provin din verbul "damao" care înseamnă "a supune ", "a aşeza".

Ion

Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la Antiohia. Criticile sale indreptate impotriva coruptiei i-au adus multi dusmani, deoarece suprima luxul resedintei episcopale, introducand traiul modest.
Originea numelui - din ebraica si se traduce "Dumnezeu a avut mila" sau "Binecuvantarea lui Dumnezeu"

Leonard

Sfântul Leonard de Noblat - este numele unui renumit pustnic, care, în prima jumătate a veacului al VI-lea, şi-a ales locul de retragere în pădurea din acest ţinut, unde a zidit şi o biserică închinată Maicii Domnului de sub Arbori; el a denumit locul său de muncă şi rugăciune Nobliacum sau Noblat.
Originea numelui - provine din latinescul "Leo" (în trad. "leu") și cuvântul vechi germanic "Hart" (în trad. "tare", "puternic").

Leon

Sf. Leon cel Mare - Principiul său era: “Chiar şi atunci când trebuie să corijezi, întotdeauna să fie salvată iubirea”.
Originea numelui - din greaca: leu, acesta este „simbolul puterii divine, al regalitatii si triumfului”.

Matei

Sfantul Apostol si Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli alesi de Hristos.
Originea numelui - transliterarea din limba greacă a numelui Ματθαιος (Matthaios).

Mihai

Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Mihail corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atit in traditia crestina cit si in cea iudaica.

Nectarie

Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina - unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX, cu un nivel de pregătire academică de excepție.
Originea numelui - greaca; In traducere inseamna bautura sfiintilor, bautura zeilor. Nectar, cu senul de bautura care indulceste, care vindeca, care face bine.

Pavel

Sfântul Pavel Mărturisitorul - Fericitul Pavel a fost trimis la închisoare în cetatea Cucus din Armenia şi închis într-o biserică, unde slujind odată dumnezeiasca Liturghie, au năvălit arienii asupra lui şi l-au sugrumat cu omoforul lui. Şi astfel şi-a dat Domnului sufletul său.
Originea numelui - răspândit pe cale creştină provine de la numele de origine latină Paullus.

In cautarea numelui perfect pentru copilul meu

Una dintre cele mai grele alegeri pe care trebuie sa le faca un parinte este cea referitoare la numele bebelusului. Numele fetitei sau a baietelului care se va naste este o legatura importanta cu destinul sau. Insa cum facem alegerea cea mai buna? Desi mama e cea care il poarta 9 luni in pantece si il naste, se gasesc tot felul de persoane care sa sugereze numele puiutului.

Iata gandurile unei gravidute despre alegerea numelui perfect pentru bebelusul din burtica...

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Despre alegerea numelui bebelusului, puteti citi si:

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Are vreo legatura alegerea numelui copilului cu ceea ce va urma in viata? Ce legatura este intre numele copilului si destinul sau? Cum se potriveste numele ales copilului si caracterul sau? Ce…

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Numele unui copil este mai importat decat credem - cel putin de la prima vedere. Inteligenta si atractivitatea au mai mult de a face cu persoana decat cu numele unei persoane. Un copil care se numeste…

Nume de copii – varianta Hipster

Nume de copii – varianta Hipster

Nebunia numelor Hipster pentru copii este in voga! Daca sunteti in cautarea unui nume pentru copilul dvs., dar vreti unul un pic iesit din comun si care sa sfideze conformitatea, atunci avem o mare…

 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII