Zilele friguroase de iarnă pot fi mai distractive - proiecte amuzante pentru copii
Iarna este atât de frumoasă, încât este foarte greu să nu te bucuri de ea ... asta dacă nu ești, desigur, un copil ce nu poate ieși afară.
Dacă aveți copii, atunci știți cât de dificil poate fi să-i mențineți ocupați în interior când este prea frig, vânt sau ger pentru a ieși. Din fericire, există suficiente proiecte amuzante de iarnă, care garantează că îți vor ține copiii ocupați în interior atunci când nu pot ieși la joacă.
Există atât de multe lucruri minunate pe care le poți face cu copiii în interior: de la confecționarea unor clopoței speciali până la crearea propriilor animaluțe haioase. Și cu siguranță vor iubi fiecare din aceste proiecte DIY.
NU sunt necesare abilități sau instrumente speciale, așa că oricine poate realiza aceste proiecte drăguțe! Distracție garantată pentru întreaga familie!
Petrecerea timpului de calitate cu familia în aceste zile aglomerate este o provocare, dar nu este imposibilă
În calitate de părinți, vrem să ne găsim timp să facem exerciții fizice, să ne întâlnim cu prietenii, să excelăm la locul de muncă și să facem toate lucrurile care ne definesc. În același timp, vrem să fim cei mai buni părinți pentru copiii noștri și să petrecem timp de calitate cu ei. Când copiii încep să crească, au propriile lor activități și prieteni cu care vor dori să-și petreacă timpul. Combinarea lucrurilor pe care le facem cu plăcere și timpul petrecut cu copiii poate fi o parte a soluției și poate duce la o comunicare mai bună. De asemenea, împărtășirea hobby-urilor cu copiii și manifestarea intereselor în activitățile lor poate avea efecte pozitive asupra relației voastre.
Faceți timpul petrecut împreuna să conteze
Chiar dacă muncim din greu și avem un program încărcat, dacă facem ca timpul să conteze, suntem pe drumul cel bun. Închide telefonul. Implică-te în conversații sau în activitatea copilului. Nu-ți petrece timpul liber cu telefonul într-o mână, uitându-te pe Instagram sau citind cele mai noi știri, în timp ce îi raspunzi rapid copilului la o intrebare. Este și mai important dacă avem copii mai mari.
Copilul meu adoră să se joace afară, dar când temperaturile devin foarte scăzute sau este vânt, nu ne rămâne decât să ne găsim ceva interesant de făcut în casă. Sunt atât de bucuroasă că îi plac proiectele DIY. Adică, există întotdeauna televiziune, dar cine dorește ca al său copil să stea în fața televizorului sau să joace pe tabletă toată ziua? Copiii trebuie să-și încurajeze creativitatea, iar proiecte DIY le permit acest lucru. Ultimele noastre proiecte au fost foarte distractive și unele chiar se vor asorta perfect cu atmosfera sărbătorilor.
Ador proiectele în care pot refolosi obiecte!
De această dată am ales un obiect pe placul copilului meu: paharele de iaurt. El își primește gustarea preferată, după care folosim paharul spălat pentru a-i oferi o nouă "viață"!
Am început cu un proiect drag lui, care ne duce mai repede cu gândul la iarnă, fiindcă suntem constant în așteptarea zăpezii, iar dimineața, primul lucru pe care îl facem este să ne uităm pe fereastră, să vedem dacă a nins, sau nu.
Decor de iarnă
Proiectul este unul simplu și foarte drăguț - chiar poate fi folosit ca decor de Crăciun :) Am început prin a face un brăduț din hârtie colorată (NU din hârtie cartonată fiindcă este prea groasă). Aici chiar aș fi vrut să vă fac poze pas cu pas, să va arăt exact cum se face brăduțul, dar credeți-mă, copilul nu dispunea de atâta răbdare :) Pe mine m-a ajutat un filmuleț de pe youtube care a fost exact ce trebuia, deci cu siguranță veți reuși și voi.
După ce am pregătit brăduțul (voi puteți face mai mulți - mai mari, mai mici, colorați, etc.), am trecut la decorarea lui. Cu puțin lipici și mult sclipici veți avea cel mai liniștit, implicat și fericit copil :)
Căsuța a avut parte de o schimbare minoră dat esențială. Am folosit un pahar de iaurt, am făcut un con de hârtie și l-am folosit ca acoperiș, apoi copilul a desenat și lipit geamurile și ușa.
Dacă aveți mai multă vată la îndemână sau betea albă/argintie care nu o mai folosiți, puteți amenaja un mic locusor pe o masă/noptieră unde puneți brăduții și căsuța (sau căsuțele) pe "zăpadă" :)
Purceluș rozaliu
Al doilea proiect al nostru a fost simpaticul "purceluș rozaliu", pe care Sebi l-a numit purcelușul din poveste (cel mare care și-a făcut casa din cărămidă fiindcă i se părea mai simpatic).
După ce am desenat figura unui purceluș pe o coală de hârtie A4, am lăsat copilul să îl coloreze, apoi a lipit paharul pe post de "nas" :) A fost super încântat de acest purceluș și mai că și-ar fi dorit să îl atârne ca tablou :)
Iepuraș pufos
La al treilea proiect am rămas amândoi cu degetele lipite și pline de vată, dar a fost super distractiv! Am lipit 2 pahare de iaurt ca în imaginea de mai jos, am făcut 2 urechi lungi roz, un morcov (tot din hârtie) și doi dințișori albi lungi (care nu se văd prea bine...).
Până acum cred că v-ați dat seama că este vorba de un iepuraș. Aici de abia începe partea "distractivă"... punem lipici pe pahare apoi cu grijă lipim urechile și de abia după, vata. Încercați să o distribuiți într-un strat nu prea gros și uniform.
După ce vă spălați bine pe mâini de lipici și vată... lipiți 2 ochisori, năsucul și morcovul. Am vrut să îi mai punem câteva mustăți dar lui Sebi i s-a părut mai simpatic așa :) La final m-a întrebat dacă poate dormi cu el...
Clopoței de Craciun
Al patrulea proiect a ținut iar de sărbătorile de iarnă, fiindcă muuult le mai așteptăm! Am încercat să facem un ornament drăguț pentru brad, astfel încât am luat de 3 pahare de iaurt, le-am făcut o găurică în mijloc, am trecut prin ea o sârmă colorată, i-am făcut un nod mic sus pentru a o putea agăța în brad, iar la capătul de jos am rulat-o ca o minge pentru a semăna cu limba unui clopoțel.
De aici mai departe, eu nu am făcut prea multe. Am stat și m-am uitat cum decorează Sebi clopoțeii. I-a plăcut enorm de plăcut, l-am lăsat să facă ce vrea și să lipească ce își dorește pe clopoței. La final mi-a spus că de abia așteaptă să îi pună în brad, să îi vadă Moș Crăciun!
Caracatița portocalie
Și utimul nostru proiect, al cincilea, a fost o caracatița super simpatică și foarte ușor de făcut.
Doar tăiați o hârtie colorată în formă de tentacule (ca în imaginea de mai jos), treceți o ață prin centrul ei și apoi al capacului (dar atenție să faceți un nod să nu iasă), puneți 2 ochisori haioși și spor la joacă! În momentul în care copilul trage caracatița de ață, aceasta își va mișca tentaculele ușor :)
Au fost 5 proiecte super interesante și distractive. Mai avem în plan și altele, printre care o broscuță, un puiuț și o floricică. Dar iarna este lungă și încerc să nu epuizez chiar atât de repede ideile :)
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII