Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

În timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se întreabă dacă să eticheteze lărgirea focarului de coronavirus ca o urgență globală de sănătate publică sau nu, un expert a avertizat că această criză este doar „la început” - dar oamenii se pot proteja cu un singur pas. Află mai departe cum...

- vei citi:
Distanțarea socială: acesta este pasul numărul unu
Infecțiile din China „scăpate de sub control”
Ce este coronavirus - virusul al cărui focar a început în China și cum ne putem feri

Oficialii chinezi din domeniul sănătății se grăbesc să mențină un focar de coronavirus care are originea în orașul Wuhan și care a infectat cel puțin 5.974 de oameni, au luat viața a cel puțin 132 de persoane și apare încet în multe alte țări.

Laurie Garrett, o scriitoare științifică câștigătoare a premiului Pulitzer, a declarat pentru Yahoo Finance că, în ciuda panicii asupra răspândirii coronavirusului, oamenii ar trebui să fie „realiști” în ceea ce privește infecția și protecția împotriva ecestuia.

Distanțarea socială: acesta este pasul numărul unu

„Una dintre cele mai inteligente modalități de a aborda gândirea despre „cum te protejezi”, este să te întrebi: când cineva de la biroul unde lucrezi are o răceală comună, ce faci?” spune Garrett.

Distanțarea socială: acesta este pasul numărul unu. Păstrează distanța față de alte persoane pentru a evita contractarea sau răspândirea unei infecții." a declarat Garrett pentru "the Final Round". Igiena personală este, de asemenea, cea mai mare îngrijorare, a adăugat ea.

„Gândește-te la mâinile tale ca la problema ta numărul unu (orice atingi și este o suprafață comună)”, a spus autorul.

„Aici, în New York, ne gândim la metrou, ne gândim la cum ne mișcăm în oraș; răspunsul (dacă ești panicos) este să porți mănuși. Atunci ia-ți mănușile.", a spus Garrett. „Dacă ți se cere social să strângi mâna cuiva, spală-te pe mâini după aceea.”

Infecțiile din China „scăpate de sub control”

În China, problema este în creștere. Milioane de oameni din jurul Wuhan (și din Wuhan) sunt în prezent blocați, cetățenii îngrijorați creând șiruri lungi pentru a fi testați de virus.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor naționale, guvernele locale sunt copleșite de izbucnirea bruscă, a spus Garrett. Atât Hong Kong cât și Rusia, au impus marți interdicții călătorilor din China continentală.

„Cunoaștem cinci cazuri în Statele Unite. Așa este, până acum, relativ controlat. Dar ceea ce se întâmplă în China este scăpat de sub control”, a avertizat ea.

Boala a făcut comparații cu focarul de sindrom respirator sever acut (SARS) la începutul anilor 2000, dar specialiștii spun că noul coronavirus este diferit.

Garrett a spus: „... spre deosebire de SARS, care este contagios doar atunci când ai febră, acesta pare a fi contagios atunci când nici nu știi că ai fost infectat, iar timpul de incubație este mult mai lung. În timp ce SARS are nevoie de doar trei-cinci zile pentru a se incuba, coronavirusul "va ieși la suprafață" peste zece zile. Asta înseamnă că, indivizii sunt contagioși timp de zece zile, fără să știe acest lucru."

Autorul a susținut, de asemenea, că numerele oficiale „subestimează în mare măsură” adevăratul număr al infecțiilor.

Ce este coronavirus - virusul al cărui focar a început în China și cum ne putem feri

China este într-o cursă de a controla focarul unui nou virus, după ce s-a confirmat că infecția poate fi transmisă între oameni. Răspândirea virusului respirator în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Statele Unite și cazuri potențiale în Australia, alimentează temerile unei epidemii mai mari...

Despre vaccinul antigripal, mai cititi

Vaccinul anti-gripal in sarcina
Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?
Vaccinul antigripal: poate fi facut de mamicile care alapteaza?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII