Iată de ce tati TREBUIE să petreacă 30 de minute piele-piele cu bebelusul nou născut în prima zi

Iata de ce tati trebuie sa petreaca 30 de minute piele-piele cu bebelusul nou nascut in prima zi

Iată de ce tati TREBUIE să petreacă 30 de minute piele-piele cu bebelusul nou născut în prima zi

Nu auzim suficient despre importanța contactului piele-piele pentru tati si bebelus. Pentru ca tindem sa credem ca numai cu mami acest contact este important. Insa studiile recente subliniaza importanta contactului dintre tata si bebelus. Prin încurajarea acestui contact în prima zi de viață, putem ajuta tatii să isi inceapa rolul lor de tata într-un mod pozitiv. Prin atingerea cu bebelusul sau, se produce o re-organizare a creierului unui barbat. Iar aceasta re-conectare a creierului sau va produce o atasare adanca cu mica fiinta, insemnand de fapt o tranziție mai ușoară nu numai pentru tată, ci și pentru copil și mamă.

⇒ Hei tati - petrece 30 de minute speciale cu bebelușului tău nou-născut in prima zi de viață a copilașului tau. Iată de ce

veti citi
Atingerea de piele a lui tati este plina de oxitocina care are un efect extrem de pozitiv asupra bebelusului
Deci cum isi poate tati nou-nascutul?
De ce este atât de important contactul piele-piele cu un bebelus?

Atingerea de piele a lui tati este plina de oxitocina care are un efect extrem de pozitiv asupra bebelusului

Crezi ca doar mama are atingerea aceea speciala cand vine vorba despre bebelus? NU este adevarat. Studiile arata ca atingerea tatalui are acelasi efect pozitiv asupra sanatatii bebelusului, a starii sale de bine si a dezvoltarii.

Tocmai de asta, inca din primele ore de dupa nastere, taticii ar trebui să aibă contact piele-piele cu bebelusului.  Un studiu prezentat de un renumit medic pediatru - Dr. Nils Bergman si preluat de Academia de Pediatrie din SUA - a explicat efectele profunde ale contactului piele-piele ale ambilor parinti cu bebelusul lor.

Prin încurajarea acestui contact în prima zi de viață, putem ajuta tatii să înceapă rolul sau de tata într-un mod pozitiv. Prin atingerea cu bebelusul sau, se produce o re-organizare a creierului unui barbat. Iar aceasta re-conectare a creierului sau va produce o atasare adanca cu mica fiinta, insemnand de fapt o tranziție mai ușoară nu numai pentru tată, ci și pentru copil și mamă.

Bebelusul are mult de castigat. Prin oxitocina pe care o elibereaza pielea tatalui sau, bebe isi poate stabiliza mai usor respiratia si regla mai eficient temperatura corpului.

Deci cum isi poate tati nou-nascutul?

Dr. Nils Bergman a prezentat recent cercetări care arată doar 30 de minute de contact piele la piele, de fapt, are efecte profunde in creierul tatălui. Mamele au avantajul modificărilor hormonale naturale în timpul nașterii și imediat după naștere, în special hormonul oxitocinei, pentru a ajuta la lovirea instinctelor lor materne.

Pentru tata, timpul petrecut cu îngrijirea copilului ajută la procesul de atasare de puiul sau. De fapt, acest contact special ii trezeste instinctele de tata.  Ceea ce se petrece in aceste momente speciale este esential pentru formarea unor coexiuni speciale in creierul proaspatului tatic.

De ce este atât de important contactul piele-piele cu un bebelus?

Contactul piele-piele este considerat ca o activitate optimă pentru a oferi nou nascutului un început mai bun.
Adesea auzim despre importanța pielii pentru piele între mamă și bebeluș, deoarece ajută la prevenirea hemoragiei postnatale, ajută la alăptarea timpurie și ajută la stabilizarea respirației și temperaturii bebelușului. Insa, acum stim ca Prin oxitocina pe care o elibereaza pielea tatalui sau, bebe isi poate stabiliza mai usor respiratia si regla mai eficient temperatura corpului.

Nou-nascutii au nevoie de contact direct piele-piele cu corpul mamei lor. Cercetarile arata ca bebelusii care au parte de contact direct piele-pielea mamei se dezvolta mai bine. Deci, interactiunea directa, prin piele - mama-bebelus promoveaza cresterea si are multe beneficii pentru creierul bebelusului - find primul pas din educatia timpurie. Iata de ce are nevoie bebelusul de contact direct piele-pielea mamei.

Citeste si: Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Referinte: The Journal of Psychology

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII