Nume de Sfinti pentru fețitele născute in luna Martie - sugestii dacă aștepți o fetiță

Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Martie - sugestii daca astepti o fetita

Nume de Sfinti pentru fețitele născute in luna Martie - sugestii dacă aștepți o fetiță

Alegerea unui nume poate avea un impact profund asupra dezvoltării și identității de sine a copilului. Un nume nu este doar pentru o zi de naștere, ci pentru o viață întreagă, este o icoană sfântă a persoanei.

Dacă urmează să naști în luna Martie și nu ai găsit numele potrivit pentru fetița ta, iată câteva sugestii importante:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Martie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Martie și ce nume puteți da fetelor născute în această lună:

Adriana

Sf. Adrian din Cezareea, m. (5 Martie)
Origine - latina si are semnificatia de "locuitor al Hadriei", acesta fiind un oras din regiunea Veneta si dupa care a fost numita Marea Adriatica

Alexandra

Sf. Mc. Alexandru (14 Martie) - pomenirea sfântului mucenic Alexandru, cel din Pidna (Macedonia). Dumnezeu l-a răsplătit cu harul tămăduirilor; căci sfintele lui moaşte vindecă de toată boala pe cei ce cu credinţă se apropie de ele.
Origine - latina si inseamna "aparator, protector al oamenilor"

Anastasia

Maica Anastasia patriciana (10 Martie) - pomenirea preacuvioasei maicii noastre Anastasia patriciana. Cea dintâi patriciană a împăratului şi având adânc înrădăcinată în ea teama de Dumnezeu, umbla mereu pe căile Domnului.
Origine - greaca si inseamna inviere, cea care invie din moarte, acest nume deosebit amintindu-ne de cel mai important moment al existentei noastre: invierea cea de dupa moarte, invierea intru Hristos, invierea pentru viata vesnica, pentru mantuirea noastra prin dragostea fara margini a Domnului Dumnezeului nostru.

Daria

Sf. Mc. Daria (19 Martie) - pomenirea sfinţilor mucenici Hrisant şi Daria. Sfântul Hrisant şi Daria au fost aruncaţi într-o groapă adâncă şi, aruncându-se pământ de sus asupra lor, au primit acolo sfârşitul lor mucenicesc.
Origine - din Persia, de la numele Persan, care este Darayava(h)us, fiind compus din două cuvinte: „daraya”, care apropiat fiind de „darayamiy” înseamnă „a deține”/„a poseda”, iar cel de-al doilea, „ apropiat fiind de „vasuh”/„vohu” (origine indiană), reprezintă „bine”/„bun”.

Ecaterina

Sf. Ecaterina a Suediei, călug. (24 Martie)
Origine - greaca si inseamna puritate.

Emanuela

Sf. Emanuel, m. (26 Martie) - Între creştinii care au fost martirizaţi pe timpul lui Diocleţian (284-305) se află şi martirul Emanuel. Numele acesta este o transformare a numelui biblic dat lui Mesia: Immanuel = Dumnezeu este cu noi.
Origine - ebraica si inseamna cu noi este Dumnezeu, acest nume amintindu-ne ca Dumnezeu este intotdeauna prezent in viata si in inima noastra.

Ioana

Sf. Cuv. Ioan Scararul (30 Martie) - pomenirea preacuviosului părintelui nostru Ioan, cel ce a scris Scara.
Origine - ebraica si inseamna Dumnezeu a avut milă.

Iuliana

Sf. Mc. Iuliana (4 Martie) - pomenirea sfinţilor mucenici Pavel şi Iuliana, sora lui.
Origine - latina si inseamna lumina cerului.

Gabriela

Sf. Arhanghel Gavriil (26 Martie) - prăznuirea Soborului arhanghelului Gavriil, ca unul care a slujit tainei dumnezeieşti celei negrăite şi mai presus de fire a Întrupării Domnului. Arhanghelul Gabriel a fost desemnat de Domnul ca "duh slujitor, trimis ca să slujească, pentru cei ce vor fi moştenitorii mântuirii" (Evrei 1, 14)
Origine - ebraica si înseamnă „puternic”, iar alături de terminația „el”, acesta reprezintă faptul că „Dumnezeu este puternic”, „El” făcând referire la Dumnezeu, în acest caz.

Lidia

Sf. Mc. Lidia (27 Martie) - pomenirea sfinţilor mucenici Filet Sincliticul, cu soţia lui Lidia şi cu cei patru fii ai lor: Macedon, Teoprep, Cronid comentarisiul şi Amfilohiu ducele.
Origine - greaca, o regiune de pe coasta de vest a Asiei Minor (Lydia).

Luiza

Sf. Luiza de Marillac, călug. (15 Martie) - Portretul artistic făcut de Sfântul Vincenţiu de Paul descrie chipul sfintei amintite astăzi: umilă, inteligentă şi supusă colaboratoare a marelui sfânt al carităţii. „Singur Dumnezeu ştie ce tărie sufletească are această femeie”.
Origine - origine spaniola, provine din numele Louise de origine germana si franceza, care semnifica razboi si faima.

Marcela

Sf. Mc. Marcel (1 Martie) - pomenirea sfinţilor Marcel şi Anton, care prin foc s-au săvârşit.
Origine - latina si inseamna luptator tanar.

Mariana/Maria

Sf. Mc. Marian diaconul (19 Martie) - pomenirea sfinţilor Diodor preotul şi Marian diaconul, care, fiind închişi într-o peşteră, s-au săvârşit. Sfinţii Diodor preotul şi Marian diaconul au suferit şi ei mucenicie împreună cu Sfinţii Hrisant şi Daria. Într-o peşteră lângă locul execuţiei, creştinii s-au adunat ca să cinstească prăznuirea morţii sfinţilor mucenici. Ei au făcut slujbe şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Dar, auzind de faptele lor, autorităţile păgâne au venit la peşteră şi au închis gura peşterii astfel încât cei dinăuntru au primit şi ei cununa muceniciei. Doi dintre cei martirizaţi în peşteră sunt Sfinţii Diodor preotul şi diaconul Marian.
Origine - ebraica si inseamna doamna, stapana, picatura de apa de mare, cea iubita.

Matilda

Sf. Matilda, regină (14 Martie) - Sfânta Matilda a fost soţia regelui Henric I, numit Păsărarul, care, în anul 919, a luat în stăpânire regatul Germaniei, urmaşii lui Henric I, dinastia Ottonilor, au dus regatul pe culmea strălucirii, ajungând să se considere urmaşi ai Imperiului Roman de Apus.
Origine - germana si inseamna onoare, putere.

Stefania

Sf. Cuv. Stefan (28 Martie) - pomenirea preacuviosului părintelui nostru Ştefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni, care pentru dreapta credinţă în surghiun s-a săvârşit.
Origine - greaca si este descendent din cuvantul "stephanos" care inseamna "coroana, ghirland, cununa" cu care erau rasplatiti invingatorii in lupte.

Teodora

Sf. Teodora, m. (13 Martie) - Teodora este forma feminină a numelui personal Theodoros, un nume foarte frecvent chiar la grecii din antichitate. Creştinii l-au preluat cu bucurie, deoarece înseamnă: „dăruit, dăruită de Dumnezeu”.
Origine - greaca si înseamnă „darul lui Dumnezeu”.

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII