5 motive pentru care il iubesc pe medicul meu pediatru - confesiuni de mamică

5 motive pentru care il iubesc pe medicul meu pediatru - confesiuni de mamica

5 motive pentru care il iubesc pe medicul meu pediatru - confesiuni de mamică

Când am devenit mamă pentru prima dată, medicul pediatru a devenit un fel de guru pentru mine. Îi sorbeam cuvintele ori de câte ori mergeam la control cu bebelușa mea - și au fost multe momente când a reușit să îmi calmeze temerile, fie că era vorba despre o febră care nu se mai termina, fie că era vorba despre boli despre care nu auzisem în viața mea anterioară - bubițe, afte, boli ale mâinii, piciorului, urechii și ce mai este...

Îl iubesc pe pediatrul copilului meu pentru că știe să mă calmeze și îmi dau seama cât de important este să ai unul care are calități reale de pediatru. ȘI emoționale. ❤️

veti citi
Imi poate linisti toate temerile si ma poate opri din plans
Incurajeaza intrebarile
Mi-a spus sa nu il folosesc netul si Dr Google pentru ca voi fi stresata
Poate sa imi opreasca copilul din plans
10 situatii in care trebuie sunat de urgenta medicul pediatru
Cand parintii, bunicii si prietenii devin medici pediatri 

Imi poate linisti toate temerile si ma poate opri din plans

Medicul nostru pediatru are intotdeauna un efect calmant asupra mea (ceea ce sotul meu nu are). Ii spun ca mor de frica despre febra copilului, imi spune ca febra e normala si ca arata ca sistemul imunitar al copilului se lupta cu microbii, ii spun ca nu mananca bine, imi spune ca totusi creste frumos in grafic, ii spun ca nu dorme toata noaptea si zambeste bland. Si imi spune - e normal pentru un bebelus sa faca asta.

Incurajeaza intrebarile

Medicul nostru pediatru are intotdeauna 10 minute extra pentru intrebari suplimentare. Esrte un medic mereu ocupat sunt mereu multi pacienti la usa sa ... insa are mereu 10 minunte xtra rezervate pentru ultimele intrebari. Prin urmare, plec intotdeauna cu niste clarificari de acolo.

Mi-a spus sa nu il folosesc netul si Dr Google pentru ca voi fi stresata

Cine nu cauta pe net cand are un simptom? Toata lumea -- insa atunci cand esti mamica de bebelus, acest lucru este foarte riscant. Uite de exemplu daca cauti Tuse copil pe google, poti sa ajungi la concluzia ca copilul tau are TBC sau cancer la plamani. Cautarile pe Google sunt riscante. Medicul mi-a spus sa am grija de unde citesc, exista multe informatii riscante si ne-controlate pe net - in ziua de azi fiecare isi poate face un blog si isi poate da cu parerea despre sanatatea bebelusilor. De ce m-ar interesa alte pareri, alti copii, alte experiente? Fiecare copil este unic.

Poate sa imi opreasca copilul din plans

Am avut momente grele cu bebelusa mea. Crize lungi de colici, de plans care parea imposibil de calmat. Am incercat white noise, aspiratoare, ventilatoare, uscătoare de păr (întotdeauna la cinci metri distanță și niciodată în regiunea caldă sau, desigur), pentru a o calma dar dar cumva pediatrul nostru are o metoda specială. Treizeci de secunde dupa ce mi-a luat copilul in brate si a mangaiat-o calm pe spate s-a oprit din plans.

Si atunci mi-a spus ... poate ca ar trebui sa o mangai mai des....A fost o lectie pentru mine.

Nu sta pe telefon când vorbește cu mine.

(Asa cum sta sotul meu uneori)....

Medicul pediatru este un pilon important in cresterea si dezvoltatea copilului tau. O mamica poate apela la serviciile unui medic pediatru de cel putin 11 ori in primul an de viata al copilului, pediatrul avand un rol bine determinat in alcatuirea planului terapeutic al micutului pacient.

10 situatii in care trebuie sunat de urgenta medicul pediatru 

Cand sunam medicul pediatru? Sunarea medicului pediatru este primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand ceva nu este in regula cu copilul.

Indiferent de momentul zilei in care apar anumite simptome grave, nu trebuie sa ezitati in a va suna medicul in situatii carora cu siguranta nu le puteti face fata fara ajutor de specialitate. Renuntati la ideile preconcepute legate de faptul ca il deranjati, orice medic, mai ales pediatru, se asteapta sa fie sunat in miezul noptii citeste in continuare aici Cand sunam medicul pediatru? Sunarea medicului pediatru este primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand ceva nu este in regula cu copilul.

Cand parintii, bunicii si prietenii devin medici pediatri ...

In primele luni de viata ale bebelusilor, parintii au tendinta de a se panica si a suna pediatrul sau medicul de familie pentru orice gest sau miscare noua a micutului. Ba chiar sunt parinti care isi verifica bebelusul, in somn, de teama ca nu mai respira. Odata ce copiii mai cresc, insa, sperietura trece, parintii se linistesc si lucrurile incep sa se schimbe. Asa se face ca bolile simple, de exemplu, sunt tratate acasa, de parinti, cu ajutorul dr. Google sau al farmacistilor.

Cele mai frecvente urgente pediatrice vizeaza: febra, sfera dermatologica, problemele osteo-musculare, cele respiratorii, digestive, renale, la care se adauga motive oftalmologice, neurologice si intoxicatiile.

Racelile sunt primele boli pe care parintii incep sa le trateze acasa, fara a mai trece pe la medic. Insa, febra la bebelusi poate ascunde, in unele cazuri, mai mult decat o raceala sau gripa, iar tratamentul de acasa nu face altceva decat sa amane vindecarea.

Citeste Febra la bebelus: cauze si ce e de facut

Ar putea fi cazul unor boli infectioase, virale sau bacteriene, efecte secundare ale vaccinurilor, socuri termice sau insolatie. Toate acestea pot avea simptome banale, precum febra, somnolenta si lipsa de energie, pe care parintii sa nu le bage in seama. Pediatrul stie la ce sa fie atent, in functie de simptomele copilului, si sa prescrie tratamentul cel mai eficient, pentru ca acesta sa isi revina cat mai repede cu putinta.

Citeste Frici de mămici - emoțile și grijile inceputului 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII